سیر ترشی مفید یا بسیار مضر؟
این را هم بدانید ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و مادهای مضر به نام نیترات تولید میشود که در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
برخی خانوادهها بر این باورند که هرچه از زمان تهیه ترشی بگذرد کیفیت بهتری پیدا میکند و حتی معتقدند سیر ترشی چند ساله خاصیت درمانی دارد و التیام دهنده بیماریهای قلبی است.
اما حقیقت این است، اگرچه ترشیهای جاافتاده، خوشمزهتر هستند، ولی باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به ترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات ترشی میکاهد و آن را به محصولی بی ارزش تبدیل میکند.
این را هم بدانید ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشی موجب ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی در آن شده و مادهای مضر به نام نیترات تولید میشود که در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
آیا میتوان سیر موجود در خیارشور را خورد؟
باید بدانید سیر موجود در شور یا خیارشور طی فرآیند تخمیر اکثر میکروبهای خیار یا شکوفه آن را به خود جذب میکند و غیرقابل مصرف میشود. پس از خیر خوردن این نوع سیر شور بگذرید.
سیرترشی مفیدتر است یا سیرخام؟
سیر ترشی مفید است و مقداری از خواص سیر را دارد، اما مواد غذایی را تا میتوانید به صورت تازه میل کنید. سیر وقتی به صورت ترشی در میآید، دست خوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه، زمان نگه داری و… بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.
طب سنتی در مورد سیرترشی چه میگوید؟
سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و بهدلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
کدام نوع سیرترشی خاصیت بیشتری دارد؟
هر چه ترکیبات آروماتیک (معطر) سیر بیشتر باشد، سیر تازهتر و خاصیت بیشتری دارد ضمن اینکه سیرترشیهای بودار خاصیتی نزدیک به سیر تازه دارند. انواعی از سیرترشیها که سیر آن پخته شده یا سیر سرخ کرده به جهت آنکه طی فرآوری به مقدار زیادی مواد مغذی و معطر خود را از دست میدهند ۴۰ تا ۷۰ درصد از خاصیت آن کاسته میشود.
اینکه گفته میشود مصرف سیرترشی چند ساله برای بیماران قلبی ـ عروقی مفیدتر است، هنوز از نظر علمی تحقیق جامع و کاملی در این خصوص صورت نگرفته است. ضمن اینکه باید دانست سرکه و نمک افزوده شده به سیرترشی با گذر زمان از خاصیت و میزان مواد مغذی ترکیبات سیر میکاهد و حتی ماندگاری زیاد برخی از انواع ترشیها باعث ایجاد مادهای مضر به نام نیترات میشود که ریسک ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
عوارض مصرف زیاد سیرترشی چیست؟
سیر یکی از گیاهانی است که برای سلامتی ما بسیار پر فایده است. سیر خاصیت میکروب زدایی داشته و عفونت بدن را از بین میبرد. پس اینها همه جزو خواص سیر ترشی هم هستند.
ولی مصرف زیاد سیر و سیر ترشی باعث سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم میشود. پس نباید در مصرف ان زیاده روی کنید.
تفاوت سیر ترشی خانگی و صنعتی را از کجا بفهمیم؟
سیر ترشی صنعتی طعمی شور دارد و به واسطه جوشاندن در سرکه، سیرهای آن قهوهای رنگ میشود، اما خواص سیر ترشی خانگی که با گذر زمان رنگش تیره شده و طعم لذیذ و به یاد ماندنی پیدا کرده، بسیار بیشتر میباشد. با اینکه افزودن سرکه و نمک به انواع ترشیها از خواص مواد داخل آنها کاسته و در مدت زمان طولانی باعث ایجاد مواد سمی مثل نیترات (عامل بروز معده و کبد) در آنها میشود، اما این مورد برای سیر ترشی خانگی وجود ندارد.
ترکیبات گوگردی موجود در سیر وقتی در طی فرآیند هضم قرار میگیرند، گازی تولید میکنند. این گاز وارد خون شده و باعث ایجاد بوی بد در دهان و سیستم تنفسی شخص میشود. یکی از فواید سیر ترشی بودار این است که با وجود اینکه حاوی نرکیبات گوگردی میباشد، اما باعث ایجاد بوی تند سیر در شخص نمیشود.
سیر خام را پس از پوست کندن برای ۳۰ دقیقه در معرض هوا قرار میدهند تا خواص درمانی آن فعال شود. در سیر ترشی نیز خواص درمانی سیر به دلیل فرآیندی که دارد تا تهیه میشود، آزاد میگردند.
باردارها سیر ترشی بخورند یا نه؟
اگرچه نکته خاصی در منابع علمی راجع به فواید یا عوارض احتمالی مصرف سیرترشی در حاملگی یافت نمیشود، با این حال میتوان درباره اجزاء تشکیل دهنده آن اظهارنظر کرد. سیر و سرکه، دو مادهای هستند که مصرف متعادل آنها در دوران بارداری کاملاً بی خطر محسوب میشود.
در عوض ترخون یا دیگر سبزیهای معطر (مثل نعناع، ریحان و پونه) به خصوص درصورت مصرف بیش از حد، میتوانند قاعده آور و برای حاملگی مضر باشند؛ لذا به نظر میرسد بهتر باشد زنان باردار یا قید خوردن این خوراکی خوشمزه را حداقل برای نه ماه بزنند، یا اینکه در صورت تمایل شدید به مقدار کم اکتفا کنند.
منبع: فرتاک نیوز