طرز تهیه ترشی کلم شور مخلوط؛ یک ترشی خوشمزه و مجلسی
در صورتی که تمایل دارید گل کلم شور را با طعمی تندتر درست کنید، میتوانیم از دو روش استفاده کنیم، روش اول افزایش تعداد فلفلها و روش دوم اینکه روی فلفلها با یک کارد چند شیار ایجاد کنیم تا تندی فلفلها وارد مواد شوری شود.
گل کلم شور یکی از انواع چاشنیهای خوشمزه ایرانی است.
که مانند ترشی در کنار غذا سرو میشود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم گل کلم شور
گل کلم ۲ کیلوگرم
سرکه سفید ۴ قاشق غذاخوری
آب ۴ لیوان
فلفل تند ۲ عدد
سیر ۶ حبه
ساقه کرفس ۲ ساقه
خیار (اختیاری) ۴ عدد
هویج ۴ عدد
نمک ۲ قاشق غذاخوری
نعناع، ترخون و جعفری ۱۰۰ گرم
طرز تهیه ترشی شور مخلوط؛ خوشمزه و مجلسی
دستور تهیه گل کلم شور
مرحله اول: برای تهیه گل کلم شور خوشمزه ابتدا گل کلم را به صورت ریز خرد میکنیم و درون آبکش میریزیم، سپس با آب سرد میشوییم و کنار میگذاریم تا آب اضافی شان خارج شود. حالا خیار، کرفس و هویج را به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دوم: در این مرحله ساقه کرفس، هویج و خیار را هم پس از شستشو، روی دستمال پهن میکنیم تا کاملا خشک شوند و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند. سیرها را هم پوست میگیریم و پس از شستشو خشک میکنیم.
مرحله سوم: در این مرحله ۴ لیوان آب را به همراه ۲ قاشق غذاخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا آب جوش بیاید و نمک به طور کامل حل شود. در این مرحله اجازه میدهیم آب ۱۰ دقیقه بجوشد.
مرحله چهارم: پس از گذشت ۱۰ دقیقه ۴ قاشق غذاخوری سرکه اضافه میکنیم و حرارت زیر قابلمه را خاموش میکنیم. در ادامه قابلمه را در دمای محیط قرار میدهیم تا کاملا خنک شود. حالا ظرفهای شیشهای را میشوییم و به طور کامل خشک میکنیم.
مرحله پنجم: در این مرحله مقداری از سبزی معطر را در کف ظرفهای شیشهای قرار میدهیم، سپس گل کلمها را به همراه دیگر مواد به ترتیب داخل شیشهها میریزیم و روی مواد را با مخلوط آب نمک و سرکه که کاملا سرد شده است پر میکنیم.
مرحله ششم: سطح مخلوط آب نمک و سرکه باید حداقل یک بند انگشت از سطح مواد شوری بالاتر باشد. در ادامه در ب شیشهها را محکم میبندیم و به مدت ۲ هفته در جای خشک و خنک قرار میدهیم تا گل کلم شور ما اماده مصرف شود.
نکات تهیه گل کلم شور
در صورتی که تمایل دارید گل کلم شور را با طعمی تندتر درست کنید، میتوانیم از دو روش استفاده کنیم، روش اول افزایش تعداد فلفلها و روش دوم اینکه روی فلفلها با یک کارد چند شیار ایجاد کنیم تا تندی فلفلها وارد مواد شوری شود.
منبع: برترین ها