طرز تهیه ﺧﻮﺭﺵ ﻏﻮﺭﻩ ﻣﺴﻤﺎ؛ یک خورش لذیذ مجلسی با مرغ

طرز تهیه ﺧﻮﺭﺵ ﻏﻮﺭﻩ ﻣﺴﻤﺎ؛ یک خورش لذیذ مجلسی با مرغ

یکی از انواع خورش غوره «مسما» ست که اغلب از بادمجان سرخ شده و مرغ و گوشت برای تهیه آن استفاده می‌کنند.

کد خبر : ۱۱۳۳۶۱
بازدید : ۵۴۵

فرادید | خورش جزئی جدا نشدنی از سفره ایرانی‌ها است و در نقاط مختلف ایران تنوع بی نظیرش دیده می‌شود. معمولاً خورش را با نان یا برنج ساده، که ممکن است به صورت پلو یا کته تهیه شده باشد، می‌خورد.

خورش‌های ایرانی ترکیبی از گوشت، سبزیجات خشک یا تازه و حبوباتی، چون عدس و لوبیا هستند. ایرانیان چلوخورش که به آن برنج و خورش هم گفته می‌شود را در غذا‌های روزانه، میهمانی‌ها و مراسم رسمی استفاده می‌کنند.

کلمۀ خورش از برساخت‌های فعل خوردن است. در ایران قدیم غذای اصلی مردم نان بوده‌است و برای قابل خوردن کردن آن چیزی به آن اضافه می‌کردند که به آن «نان خورش» می‌گفتند. به تدریج واژۀ خورش مفهومی جدا از نان شده، تا جایی که امروزه معمولاً خورش‌ها همراه با برنج (پلو یا چلو) خورده می‌شوند.

یکی از انواع خورش «مسما» ست که اغلب از بادمجان سرخ شده برای تهیه آن استفاده می‌کنند. در این مطلب طرز تهیه «خورش غوره مسما» را به شما آموزش خواهیم داد، با ما همراه باشید:

ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ (ﺑﺮﺍﯼ ۵ ﺗﺎ ۷ ﻧﻔﺮ):

ﻣﺮﻍ ﻣﺘﻮﺳﻂ ۱ ﻋﺪﺩ
ﻏﻮﺭﻩ ۱ ﮐﯿﻠﻮ
ﭘﯿﺎﺯ ﺩﺭﺷﺖ ۱ ﻋﺪﺩ
بادمجان ﻗﻠﻤﯽ ﺭﯾﺰ ۳ ﻋﺪﺩ
ﻧﻤﮏ، ﻓﻠﻔﻞ ﻭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﮐﺎﻓﯽ

ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ

ﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﺗﮑﻪ ﺗﮑﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺳﺮﺥ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ. ﺳﭙﺲ ﺑﺎ ﮐﻤﯽ ﺁﺏ ﻭ ﭘﯿﺎﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﺰﯾﻢ. ﻏﻮﺭﻩ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻓﺸﺎﺭ ﺩﺍﺩﻥ ﺑﯿﻦ ﺩﻭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﻣﯽ ﺷﮑﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﻫﺴﺘﻪ ﻏﻮﺭﻩ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﻮﺩ (ﺍﮔﺮ ﻏﻮﺭﻩ ﻫﺎ ﺑﺪﻭﻥ ﻫﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩ، ﺑﺎﺯ ﻫﻢ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺷﮑﻨﯿﻢ). ﺳﭙﺲ ﭘﯿﺎﺯ ﺭﺍ ﺧﻼﻝ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺮﺥ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ. ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﭘﯿﺎﺯ ﮐﺎﻣﻼ ﺳﺮﺥ ﺷﻮﺩ، ﻏﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺗﻔﺖ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﻢ. ﻏﻮﺭﻩ ﻭ ﭘﯿﺎﺯ ﺳﺮﺥ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﻣﺮﻍ ﭘﺨﺘﻪ ﻣﯽ ﺭﯾﺰﯾﻢ.

ﺑﻌﺪ ﻣﻘﺪﺍﺭﯼ ﺁﺑﻐﻮﺭﻩ ﺑﻪ ﻣﺮﻍ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ. ﺑﺎﺩﻧﺠﺎﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺳﺮﺥ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺭﻭﯼ ﻣﺮﻍ ﻣﯽ ﭼﯿﻨﯿﻢ. ﺳﭙﺲ ﻧﻤﮏ، ﻓﻠﻔﻞ ﻭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺭﺵ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﯾﮏ ﺟﻮﺵ ﺯﺩ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﯼ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺑﺮﻣﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﻟﺨﻮﺍﻩ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﻢ ﮐﻤﯽ ﺭﺏ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺭﺵ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﻢ. ﻏﺬﺍ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺳﺮﻭ ﺍﺳﺖ.

ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﻣﺮﻍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺍﺯ ﮔﻮﺷﺖ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ (ﯾﮏ ﮐﯿﻠﻮ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻥ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﭼﺮﺑﯽ) ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﺳﺘﯿﺪ ﺧﻮﺭﺵ ﻣﺴﻤﺎﯼ ﻏﻮﺭﻩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﻨﯿﺪ، ﮔﻮﺷﺖ ﺭﺍ ﺗﮑﻪ ﺗﮑﻪ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﮐﻤﯽ ﺑﺎ ﺭﻭﻏﻦ ﺳﺮﺥ ﮐﻨﯿﺪ. ﺑﻌﺪ ﺑﺎ ﺳﻪ ﻟﯿﻮﺍﻥ ﺁﺏ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﭙﺰﯾﺪ. ﺑﻘﯿﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﺜﻞ ﺭﻭﺵ ﭘﺨﺖ ﺑﺎﻻﺳﺖ.

ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﻧﻮﺍﺣﯽ ﺷﻤﺎﻝ ﮐﺸﻮﺭ، ﻣﻌﻤﻮﻻ ﻏﻮﺭﻩ ﻣﺴﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺟﻮﺟﻪ ﻫﺎﯼ ﮐﻮﭼﮏ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﺻﻄﻼﺡ ﺟﻮﺟﻪ ﮐﺒﺎﺑﯽ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ، ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺷﻤﺰﻩ ﺍﺳﺖ.

* ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺭﺵ ﺣﺪﻭﺩ ۲۰۰۰ ﮐﺎﻟﺮﯼ، ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺩﺍﺭﺩ.

ﻧﮑﺎﺕ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺍﯼ

غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. برای رفع این مشکلات غوره مصرف کنید، اما مصرف بیش ازحد غوره باعث دل پیچه خواهد شد.

افراد دچار چاقی و دارای مزاج گرم و‌تر می‌توانند از غذا‌های تهیه شده از غوره مانند آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و ... در فصول گرم استفاده نمایند.

ﺍﺯ ﻏﻮﺭﻩ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﻣﺜﻞ ﺁﺑﮕﻮﺷﺖ، ﺧﻮﺭﺵ ﺑﺎﺩﻧﺠﺎﻥ ﯾﺎ ﮐﺪﻭ ﻭ ﮐﻨﺎﺭ ﻣﺮﻍ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ. ﻣﺼﺮﻑ ﻏﻮﺭﻩ ﺩﺭ ﻏﺬﺍﻫﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺍفراد ﮐﻢ ﺍﺷﺘﻬﺎ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺖ.

بادمجان حاوی سطح بالایی از کلسیم، آهن و مواد معدنی دیگر است که برای اطمینان از رشد بدن بسیار ضروری هستند. این در واقع نوعی از سبزیجات پر فایده و پر ارزش غذایی است؛ بنابراین افراد باید آن را در رژیم غذایی روزانه مصرف کنند تا بدن آن‌ها همیشه سالم بماند.

بادمجان علاوه بر انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی، بادمجان‌ها حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان نیز هستند. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که بدن را از آسیب‌های ناشی از مواد مضر شناخته شده‌ای به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

راهنمای خرید غوره و بادمجان

بهترین نوع غوره، غوره دارای رنگ سبز و درشت و آب دار است که دانه نداشته و پوست نازکی داشته و ترد و تازه باشد.

بادمجان تازه، پوست براق و شفافی دارد. هرچه بادمجان کهنه‌تر باشد، رنگ آن بیشترکدر و مات می‌شود. احتمال تلخ بودن بادمجان‌های کهنه بیشتر است. در نظر داشته باشید که نباید روی پوست بادمجان، اثری از پوسیدگی یا خراش و سوراخ باشد.

بادمجان‌های آسیب دیده، معمولا تلخ هستند حتی اگر قسمت‌های به ظاهر لکه دار و خراب آن را دور بریزید، باز هم ممکن است باقی مانده بادمجان تلخ باشد.

به غیر از حالت کبابی، برای پختن و سرخ کردن بادمجان، باید از قبل آن را با کمی نمک استراحت دهید تا آب بیفتد و تلخی اش خارج شود. با این روش هنگام پختن یا سرخ شدن بادمجان، روغن کمتری مصرف می‌شود.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید