طرز تهیه پامادور؛ یک خورشت گیلانی فوری و خوشمزه
پامادور در واقع به معنی گوجه فرنگی میباشد که اجزای اصلی این خورشت است، اما در شمال کشور این خورش را با کته و ماهی شور سرو میکنند البته در قدیم آن را با اشپل ماهی و کال باقالای خیس خورده و برگ سیر و ترب و زیتون سرو میکردند.
پامادور خورش یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی میباشد که فاقد گوشت است و طعم و مزه فوق العادهای دارد این غذا خیلی سریع تهیه میشود و زمان زیادی برای تهیه آن لازم نیست، اما پامادور در واقع به معنی گوجه فرنگی میباشد که اجزای اصلی این خورشت است، اما در شمال کشور این خورش را با کته و ماهی شور سرو میکنند البته در قدیم آن را با اشپل ماهی و کال باقالای خیس خورده و برگ سیر و ترب و زیتون سرو میکردند و همان طور که میدانید غذاهای گیلانی مانند همه غذاهای آن بسیار خوشمزه است.
در کنار غذاهایشان از انواع مخلفات استفاده میشود که سفره آنها را زیباتر و اشتها بر انگیزتر میکند، ولی شما میتوانید با همان کته تهیه کنید و اکر ماهی شور داشتید در کنار این خورش استفاده کنید. این غذا به قدری راحت است و با مواد در دسترسی تهیه میشود که میتوانید در چند دقیقه یک غذای فوق العاده تهیه کنید و اگر زمان کافی ندارید این خورش را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه پامادور خورش گیلانی
گوجه فرنگی یا همان پامادور ۵ عدد
سیر ۳ حبه
تخم مرغ ۲ الی ۳ عدد
کره به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی با گوجه
مرحله اول: آماده سازی گوجه فرنگی
ابتدا باید گوجهها را بلانچ کنید تا پوست آن را زودتر بکنید و این خورش را تهیه کنید برای این کار آب داخل قابلمه ریخته و تا به جوش بیاد روی گوجه فرنگی یک بعلاوه با چاقو ایجاد کنید و داخل آب در حال جوش به مدت ۵ دقیقه قرار دهید سپس روی آن آب سرد گرفته و با یک فشار به راحتی پوست گوجه را خرد کنید.
مرحله دوم: تفت دادن
حالا گوجهها را از وسط به دو نیم کنید و اگر تخم دارد آن را بگیرید و ساطوری ریز کنید، حالا داخل یک تابه کمی کره ریخته تا ذوب شود میتوانید مقداری روغن نیز بریزید تا کره نسوزد سپس گوجههای ساطوری شده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوجهها خوش رنگ و آب اضافی آنها کشیده شود و کمی نمک و فلفل سیاه بزنید.
مرحله سوم: افزودن سیر و تخم مرغ
سیرها را پوست بگیرد و پوره کنید و داخل یک تابه جداگانه کمی با زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا بوی سیر بلند شود زیاد تفت ندهید تا بوی سیر از بین برود سپس تخم مرغها را داخل سیر بشکنید.
مرحله چهارم: تهیه پامادور خورش
حالا تخم مرغها را خوب با سیر هم بزنید تا خودش را بگیرد وقتی گوجهها خوش رنگ شدند مخلوط تخم مرغ و سیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید سپس به همراه کته نوش جان کنید.
نکات کلیدی در تهیه پامادور خورش
به دلخواه میتوانید گوجهها را رنده یا پوره کنید.
اگر دوست دارید غذای مجلسیتر تهیه کنید تخم مرغها را جدا نیمرو کنید در انتها روی خورش قرار دهید.
به دلخواه میتوانید از مخلوط کره و روغن زیتون استفاده کنید.
منبع:پارسیدی