طرز تهیه قلیه مرغ؛ وعدهای لذیذ که هوش از سرتان میبرد!
شاید بیشتر شما تاکنون فقط اسم قلیه ماهی را شنیده باشید و ندانید که این غذای خوشمزه را میتوان با مرغ هم درست کرد و از خوردن آن حسابی لذت برد.
قلیه مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با طعمهای متنوعی درست میشود.
شاید بیشتر شما تاکنون فقط اسم قلیه ماهی را شنیده باشید و ندانید که این غذای خوشمزه را میتوان با مرغ هم درست کرد و از خوردن آن حسابی لذت برد.
مواد لازم برای ۴ نفر
گشنیز ۴۰۰ گرم
شنبلیله ۱۰۰ گرم
سیر ۱ بوته
تمر هندی ½ لیوان
فیله مرغ ۴۵۰ گرم
پودر دارچین و پودر تخم گشنیز به مقدار کافی
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه قلیه مرغ
برای تهیه قلیه مرغ خوشمزه ابتدای کار گشنیز و شنبلیله را میشوییم، سپس درون آبکش قرار میدهیم تا آب اضافی شان خارج شود. در ادامه گشنیز و شنبلیله را روی تخته گوشت قرار میدهیم و به صورن ریز ساطوری میکنیم.
حالا فیلههای مرغ را درون یک کاسه قرار میدهیم، سپس زعفران دم کرده را به همراه پودر سیر به آن اضافه میکنیم و ماساژ میدهیم تا فیلهها مزه دار شود. در ادامه روی کاسه را میپوشانیم و درون یخچال قرار میدهیم.
در این مرحله اجازه میدهیم فیلههای مرغ به مدت ۱ ساعت درون یخچال استراحت کند. در ادامه پوست پیاز و سیر را جدا میکنیم، سپس هر دو را ریز رنده میکنیم.
در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم.
در این مرحله مقداری روغن درون قابلمه میریزیم و بلافاصله پیاز و سیر رنده شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
در ادامه پس از این که پیاز و سیر سبک و طلایی شد، نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر دارچین و پودر تخم گشنیز را اضافه میکنیم.
حالا به تفت دادن ادامه میدهیم تا عطر و طعم ادویهها آزاد شده و بوی خامی شان از بین برود. تمر هندی را درون یک لیوان میریزیم، سپس با مقداری آب جوش مخلوط میکنیم تا کمی رقیق شود.
تمر هندی را از صافی رد میکنیم.
در این مرحله وقتی هستههای تمر هندی جدا شد آن را همراه با سبزی قلیه به قابلمه اضافه میکنیم، سپس تفت میدهیم تا سبزی تغییر رنگ دهد.
آب را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم جوش بیاید.
حالا یک تابه مناسب انتخاب میکنیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم، سپس مقداری روغن به آن اضافه میکنیم.
فیلههای مزه دار شده مرغ را درون تابه میچینیم، سپس تفت میدهیم تا فیلهها تغییر رنگ داده و سرخ شوند.
در نهایت فیلههای سرخ شده مرغ را به خورشت قلیه اضافه میکنیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۲ ساعت بپزد و کامل جا بیوفتد.
خورشت را درون ظرف مورد نظر بریزید و با پلو زعفرانی و ته دیگ سیب زمینی میل کنید. نوش جان.
منبع: وقت صبح