"شهرام امیری" از استقبال تا اعدام

در چند روز گذشته، برخی رسانه ها به نقل از خانواده شهرام امیری مدعی شده بودند که وی اعدام شده است. در همین زمینه به نقل از مادر وی مرضیه امیری گفته شده بود، یک روز قبل از اعدام پسرش، با او دیدار كرده و پسرش به او خبر داده که به‌ زودی قرار است اعدام شود. همچنين اعلامیه‌ برگزاری مجلس ختم امیری نیز منتشر شد که بر‌ اساس آن در کرمانشاه مجلس ختمی برای وی برگزار شده بود.

کد خبر : ۲۳۲۷۴
بازدید : ۳۲۹۶۲
در چند روز گذشته، برخی رسانه ها به نقل از خانواده شهرام امیری مدعی شده بودند که وی اعدام شده است. در همین زمینه به نقل از مادر وی مرضیه امیری گفته شده بود، یک روز قبل از اعدام پسرش، با او دیدار كرده و پسرش به او خبر داده که به‌ زودی قرار است اعدام شود. همچنين اعلامیه‌ برگزاری مجلس ختم امیری نیز منتشر شد که بر‌ اساس آن در کرمانشاه مجلس ختمی برای وی برگزار شده بود.

تاکنون هیچ یک از مقامات قضایی کشور اعدام شهرام امیری را تأیید نکرده بودند. با این حال، امروز حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در یکصدمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با اشاره به اجرای حکم اعدام شهرام امیری به دنبال اثبات اتهام جاسوسی وی و تأیید حکم دادگاه بدوی در دیوان عالی کشور اظهار داشت: این فرد با توجه به دسترسی‌های اطلاعات سری و به کلی سری نظام، با دشمن متخاصم و درجه یک ما یعنی آمریکا ارتباط برقرار کرده و اطلاعات حیاتی کشور را در اختیار دشمن قرار داده بود.

وی با تقدیر از عملکرد سیستم اطلاعاتی کشور در این پرونده گفت: اطلاعاتی که توانست در این پرونده رودست بزرگی به سیستم اطلاعاتی آمریکا بزند و امیدوارم این موفقیت تسریع شود.

سخنگوی دستگاه قضا اضافه کرد: سیستم اطلاعاتی آمریکا به هیچ وجه تصور نمی‌کرد، ایران از ارتباط این فرد با آنها مطلع است و آنها با برنامه خاصی وی را به عربستان بردند و به شکل خاص از این کشور خارج کردند؛ غافل از اینکه همه این اتفاقات زیر ذره‌بین سیستم اطلاعاتی کشور رخ داده بود.

محسنی اژه‌ای با تأکید بر اینکه حکم شهرام امیری طبق مقررات صادر شد، گفت: این فرد پس از حضور در ایران طبق قانون و حضور وکیلش محاکمه و در حکم دادگاه بدوی به اعدام محکوم شد که پس از اعتراض وی، دیوان عالی کشور با وسواس خاصی این پرونده را بررسی و حکم صادره در دادگاه بدوی را تأیید کرد.

وی با بیان اینکه سیستم قضایی کشور همواره به دنبال آن است که مجرمان از کرده خود پشیمان شوند و جبران مافات کنند افزود: ما همواره دوست داریم که مجرمان از کرده خود بازگردند و با کمال تعجب، این فرد پس از تأیید حکمش در دیوان عالی کشور، از فرصت قابل توجهی که در دست داشت استفاده نکرد، به رغم فرصت داده شده سعی داشت از درون زندان نیز اطلاعات غلطی را به بیرون از زندان مخابره کند.

معاون اول قوه قضاییه با انتقاد از دروغ پردازی‌ها درباره پرونده شهرام امیری اظهار داشت: در خلال رسیدگی به این پرونده، برخی از دروغ پردازان عنوان کردند که وی به ده سال زندان و تبعید محکوم شده است، در حالی که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و حکم وی در دادگاه بدوی نیز اعدام بود و این دروغی بود که این افراد می گفتند.

شهرام امیری کیست؟
به گزارش تابناک، «شهرام امیری»، پژوهشگر و متخصص رادیو‌ایزوتوپ‌های پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر بود که در سفر حج عمره به عربستان در خرداد ۱۳۸۸ ناپدید و حدود یک سال بعد از آنکه چند کلیپ ویدئویی با سخنان متناقض از او منتشر شد، سرانجام ۲۲ تیر ۱۳۸۹ به دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا رفت و سپس به ایران بازگشت. هنگام بازگشت به ایران، مقامات رسمی از جمله معاونت وقت وزارت خارجه دولت احمدی‌نژاد از او استقبال كردند. مقاماتی که در فرودگاه به استقبال امیری رفتند، حلقه گل به گردن او انداختند و برخی حتی او را قهرمان هسته‌ای لقب دادند.

محمود احمدی‌نژاد در آبان ۱۳۸۸، پنج ماه پس از ناپدیدشدن شهرام امیری در پاسخ به این سؤال که «مسئله‌ ربوده‌شدن چهار نفر از دانشمندان ايراني از جمله شهرام اميري كه بعد از رفتن به عربستان و انجام حج عمره پيدا نشده‌اند تا چه اندازه صحت دارد»، گفته بود: «اين كساني كه ربوده شده‌اند، از سوي سازمان‌هاي اطلاعاتي وابسته به آمريكا ربوده شده‌اند. ايران اطلاعات مشخصي در‌اين‌باره در اختيار دارد». شبکه «ای‌بی‌سی» آمریکا فروردین سال ١٣٨٩ مدعی شده بود امیری، دانشمند سازمان انرژی اتمی بوده که به آمریکا پناهنده شده است؛‌ اما پیش ‌از ‌آن، علی‌اکبر صالحی به «فارس» گفته بود، امیری نه ‌تنها دانشمند هسته‌ای نیست، بلکه ارتباطی هم با سازمان انرژی اتمی ندارد.

از استقبال از امیری تا حکم اعدام
بعد از ادعای ربوده شدن امیری در عربستان و تحویل به امریکا، همان زمان مسئولان آمریکا اعلام کردند، امیری نه‌ تنها ربوده نشده، بلکه به اختیار خود به آمریکا آمده و تقاضای پناهندگی کرده است. چندی پس از انتشار اخباری مبنی بر ربایش امیری، سعید جلیلی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، به مجله آلمانی «اشپیگل» گفت: «او در جریان یک سفر خارجی ربوده شده و یک سال را خارج از مرزهای ایران گذرانده، بعد او برگشت و حالا ما داریم از او تحقیق می‌کنیم که چه اتفاقی برایش افتاده است».

در خرداد ۱۳۸۹ چند پیام ويدئويي متناقض از امیری منتشر شد؛ در اولین پیام ويدئويي که صداوسیما هم آن را پخش کرد، امیری مدعی شد از سوي دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا ربوده شده است؛ اما پس ‌از آن پیام دیگری از او منتشر شد که از اقامت و تحصیل آزادانه او در آمریکا حکایت مي‌كرد.

پیام ویدئویی سوم امیری با ادعای او مبنی بر فرار از چنگ ربایندگان ادامه یافت. ماجرا با پیام‌های ویدئویی بعدی دنبال می‌شد تا اینکه ایران در ۲۲ تیر اعلام کرد او با مراجعه به دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، خواستار بازگشت به ایران شده است.

همان زمان رحمانی، مسئول دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن نیز به شبکه خبر گفت: «شهرام امیری، کارشناس ایرانی ربوده شده از سوي آمریکایی‌ها، اکنون در دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن حضور دارد و به ‌زودی با هماهنگی وزارت امور خارجه ایران به کشورمان بازگردانده می‌شود. آزادی شهرام امیری در پی افشاگری‌های ایران علیه اقدام تروریستی دولت آمریکا و ارائه اسناد معتبر و موثق از ربایش شهرام امیری به سازمان ملل متحد و فشار افکار عمومی جهان، محقق و دولت آمریکا مجبور به عقب‌نشینی شد و نامبرده را تحویل دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا داد». هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا، در همان روز اعلام کرد: «شهرام امیری آزادانه به آمریکا آمد و آزادانه می‌تواند از آمریکا برود».

امیری ۲۳ تیر ۱۳۸۹، از آمریکا خارج شد و مقامات ایراني اعلام کردند او پنجشنبه ۲۴ تیر از طریق قطر وارد ایران خواهد شد. همان روز، واشنگتن‌پست از پرداخت پنج میلیون دلار از طرف سازمان سیا به شهرام امیری خبر داد. در بازگشت به ایران مقامات رسمی دولت احمدی‌نژاد از او استقبال كردند و حلقه گل به او اهدا شد. امیری در نشست خبری خود پس از بازگشت به ایران، روایاتی از نحوه ربایش خود ارائه داد و حتی به ايرنا گفت: «پیشنهادات مالی مقامات آمریکایی را نپذیرفته و با وجود فشار، با آنان همکاری نکردم».

او همچنین چند روز پس از آزادی، در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حاضر شد و به تشریح وضعیتش در آمریکا پرداخت؛ اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد. همان زمان برخی رسانه‌ها مدعی شدند امیری مدتی پس از ورود به ایران بازداشت و پس از ۲۰ ماه، در خرداد ۱۳۹۱ به ده سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شد.

حال آقای اژه ای اعلام کرده است که برخی از دروغ پردازان عنوان کردند که وی به ده سال زندان و تبعید محکوم شده است در حالی که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و حکم وی در دادگاه بدوی نیز اعدام بود. البته در حالی که آقای اژه ای سخن از رودست اطلاعاتی به امریکایی ها سخن گفته است، اما همچنان مشخص نیست که علت مراسم باشکوه استقبال از این دانشمند هسته ای! برای چه بود؟

برای ورود به کانال تلگرام فرادید کلیک کنید
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید