فواید سیب‌‌زمینی ترشی

کد خبر : ۲۴۳۱۱
بازدید : ۲۱۸۶
سیب‌زمینی ترشی همان سیب‌زمینی‌های كوچك كج‌وكوله‌ای هست كه در بازار میوه و تره‌بار به چشم می‌خورد. این سیب‌زمینی‌ها كه مدت‌هاست راه خود را به آشپزخانه‌ها باز كرده است، استفاده دارویی زیادی دارد. سیب‌زمینی ترشی گیاهی است از خانواده مركبات كه گل‌هایی شبیه به گل‌های آفتابگردان دارد.

به گزارش آرمان، البته گل‌های این گیاه كوچك‌تر از آفتابگردان بوده و غده آن قابل مصرف است. این گیاه ۵۰ سانتی‌متر تا ۲. ۵۰ و با سرعت بالا رشد می‌كند. این گیاه آفتاب را بسیار دوست دارد و در خاك ضعیف نیز رشد می‌كند. مقاومت این گیاه در برابر سرما زیاد است و به دلیل ریزوم‌هایی كه دارد سریع رشد می‌كند كه ارتفاع آن گاهی به ۴ متر نیز می‌رسد. رنگ این سیب‌زمینی‌ها از زرد تا قرمز متغیر است. اصلی‌ترین تركیب موجود در این ماده غذایی مانند سیب‌زمینی‌های معمولی نشاسته نیست بلكه كربوهیدراتی به نام «اینولین» است كه برعكس نشاسته تاثیری در روی قند خون بیماران دیابتی ندارد. در ادامه با خواص این ماده غذایی بیشتر آشنا می‌شوید.

سیب‌زمینی ترشی در آشپزخانه
بخش خوردنی سیب‌زمینی ترشی همان غده آن است كه می‌شود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غده‌ها با یك ریتم منظم در طول زمستان رشد می‌كنند. طعم این ماده غذایی در حالت پخته‌شده دلچسب است و می‌توان از آن مانند خود سیب‌زمینی در تهیه انواع غذاها استفاده كرد. سیب‌زمینی ترشی سرشار از اینولین است. بدن ما نمی‌تواند این ماده را هضم كند و برای همین هم سیب‌زمینی ترشی خاصیت سیركنندگی بسیار بالایی دارد. مزیت دیگر سیب‌زمینی ترشی اندك بودن میزان كالری آن است. توجه داشته باشید كه برخی افراد نسبت به اینولین حساسیت دارند و نمی‌توانند این تركیب را تحمل كنند.

به خاطر اینكه این ماده در روده‌ها تخمیر شده و باعث بروز دل درد و ناراحتی‌های روده می‌شود. سیب‌زمینی ترشی به اندازه كافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروكیده می‌شود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شوند. اینولین موجود در سیب‌زمینی ترشی به فروكتوز تبدیل می‌شود. فروكتوز یكی از آن تركیبات قندی است كه برای دیابتی‌ها مفید و قابل استفاده است. می‌توانید سیب‌زمینی ترشی را در سالاد، رنده شده آن را در سس سركه، به صورت بخارپز شده، در تركیب غذاها و همچنین به صورت سرخ كردنی و پوره و یا ترشی میل كنید. طعم این ماده غذایی تا حدودی شبیه به آرتیشو می‌باشد.

ارزش غذایی سیب‌زمینی ترشی
سیب‌زمینی ترشی خام حاوی ویتامین‌های زیادی به خصوص ویتامین‌های A، C و ۳B و عناصر دیگر می‌باشد. این ماده غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیك و اسید پانتوتنیك (ویتامین B۵) است. اینولین موجود در سیب‌زمینی ترشی به فروكتوز تبدیل می‌شود و برای همین می‌تواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود. به عقیده متخصصان تغذیه، سیب‌زمینی ترشی انرژی‌زا بوده و خواص ضدعفونی‌كنندگی دارد. این ماده غذایی همچنین می‌تواند باعث افزایش شیر خانم‌های شیرده شود. باید بدانید كه میزان انرژی موجود در ۱۰۰ گرم سیب‌زمینی ترشی حدود ۷۶ كالری است.

خواص درمانی سیب‌زمینی ترشی
همیشه یادتان باشد زمانی كه می‌خواهید از یك ماده غذایی یا گیاهی به عنوان یك ماده درمانی استفاده كنید حتما قبل از استفاده با پزشك یا عطار مشورت كنید. به خاطر اینكه گیاهان حاوی تركیبات فعالی هستند كه امكان دارد روی درمان شما و داروهایی كه میل می‌كنید تاثیر بگذارند. پس اگر مشكل خاصی دارید و یا در مصرف یك گیاه یا ماده غذایی شك دارید حتما با پزشكتان مشورت كنید.

سیب‌زمینی ترشی حاوی خواص زیادی از جمله خواص ملینی و تقویت‌كنندگی است. این ماده غذایی دیورتیك است یعنی ادرارآور و همچنین اشتهاآور است. این ماده غذایی یكی از درمان‌های طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است و فشارخون را پایین می‌آورد. از سیب‌زمینی ترشی برای رفع سرفه و سینه‌درد نیز استفاده می‌شود. زودهضم بودن این غده مفید برای بهبود زخم معده و روده می‌باشد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید