حمله به «خندوانه»!

کد خبر : ۳۹۴۳۰
بازدید : ۵۶۳۴
قسمتی از برنامه «خندوانه» که در شامگاه ششم تیر‌ماه از تلویزیون پخش شد با اعتراض‌های زیادی از سوی روزنامه کیهان و جوان روبه رو شد.

روزنامه جوان در گزارشی نوشت: ب ه کارگيری الفاظ نامناسب، توهين‌آميز و دستاويز قرار دادن هر چيزی حتي محتويات توالت برای خنداندن باعث شد کاربران شبکه‌هاي اجتماعی نسبت به اين برنامه واکنش نشان دهند.

تلاش روزنامه جوان برای پاسخگويی مدير شبکه نسيم درباره محتوای نامناسب برنامه خندوانه با پاسخگو نبودن وی همراه بود. در عوض يکي از افراد مطلع، اطلاعاتی را درباره اين برنامه در اختيار ما قرار داد. از جمله اين‌که شنيده شده حامی اصلي پخش برنامه «خندوانه» خود شخص رئيس رسانه ملی است و همين موضوع حاشيه امنی را براي اين برنامه به وجود آورده است و با وجود مميزی‌هاي زياد هنوز هم «خندوانه» به خاطر اسپانسري که دارد از شبکه نسيم پخش می‌شود، اما هيچ‌کس زمان پايان پخش آن را به خوبی نمی‌داند!

خنداننده‌شو و توهين به بازيکن تيم ملی
مسابقه استندآپ کمدی برنامه «خندوانه» اين شب‌ها وارد مرحله دوم اجرا شده است. سه‌شنبه شب چند اجراکننده به روي استيج خندوانه رفتند و اجرای برنامه کردند. دو نفر از چهره‌های حاضر در اين بخش پيش از اين نام‌های امپراتور کوزکو و شيخ حسين در فضاي شبکه‌های مجازی مانند اينستاگرام فعاليت داشته‌اند و استندآپ‌های‌شان را منتشر می‌کردند که اغلب موارد دارای کلمات رکيک و نامناسب براي رده سنی غيربزرگسال بود. حالا اين دو نفر با نام‌های اصلي‌شان يعني سيده‌زينب موسوی و حسين شاهرخ‌نيا در برنامه حاضرند. در اجرای سه‌شنبه، موسوی درباره نامگذاری گفت و به نام‌های مشهوری که با هم می‌آيند، اشاره کرد و مصداق آن را نام شيث و نصرتی گفت که يادآور اتفاق غيراخلاقی در زمين فوتبال است.

وي در بخش انتهايی به نام‌هايي که برگرفته از شغل افراد است، اشاره كرد: «شما يک نفر را ببينيد فاميلي‌اش آهنگر باشد، يعني پدربزرگش آهنگر بوده يا اگر کسي را ببينيد که فاميلي‌اش قناد است يعنی پدربزرگش قناد بوده، فقط من نمي‌دانم پدربزرگ سوشا مکانی چه کاره بوده؟» رامبد جوان هم که به عنوان داور خنداننده‌شو حضور داشت، گفت هيچ مشکلي با اين اجرا ندارد! توجه كنيد كه اين ادبيات از تلويزيون جمهوری اسلامی در حال پخش بوده نه خدايی نكرده شبكه‌های ماهواره‌اي!

جالب اينجاست كه شقايق دهقان، داور و مربی زينب موسوی هم گفت که بسياری از بخش‌ها برای اينکه به کسی بر نخورد حذف شده است!

يکی ديگر از استندآپ‌هايی که در ششم تير برگزار شد، اجرای بهزاد قديانلو بود که در آن از زبان يک گوسفند به اجراي برنامه پرداخت و اداي برخی از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوری را درآورد و بعد از سؤال کردن از حضار يکی گفت اينو چی می‌گی؟! در اينجا به وضوح به يكی از كانديداهای رياست جمهوری توهين شد و همه هم خنديدند!

فرهان معين هم ديگر شرکت‌کننده‌ای بود که درباره قطعی آب صحبت کرد و در آن خواست که اگر آب قطع بود مردم توالت نرن و تکرار کرد که با گوشی موبايل توالت نرين، آقا نرين!

متأسفانه الفاظی از اين دست در اجراهای خنداننده‌شو برنامه «خندوانه» زياد است. روزنامه جوان تلاش کرد درباره اين حجم از به کار‌گيری الفاظ نامناسب در برنامه «خندوانه» با محمد احسانی، مدير شبکه نسيم گفت‌و‌گو کند که به‌رغم تلاش زياد احساني حاضر به پاسخگويی نشد، اما منابع خبري رزونامه جوان درباره حجم بالای مميزی برنامه «خندوانه» می‌گويند که در حد خيلي زياد است. برخی از تفاوت‌های پخش اصلی برنامه «خندوانه» و پخش تکرار آن اين است که مميزان شبکه علاوه بر چک کردن متن‌ها و اجراها گاهی اوقات متوجه می‌شوند که اجراکننده استندآپ کمدی بخش‌هايی را در زمان اجرا اضافه کرده‌اند. از سوي شبکه نسيم هم يک ناظر در محل پخش برنامه حضور دارد و بسياری از موارد را وی با مميزی که در سر صحنه انجام می‌دهد اجازه انتشار نمی‌دهد! و پيش آمده که علاوه بر حذف دستور ضبط مجدد بخش‌هايی از برنامه توسط ناظر شبکه داده می‌شود.

با وجود اين هنوز هم شاهد اصرار شرکت‌کنندگان به استفاده از الفاظ نامناسب در اجرای برنامه هستيم. از جمله دلايلی که اجراهای مسابقه خنداننده‌شو با وجود ايرادات زياد هنوز پخش می‌شود اين است که اين برنامه به صورت مسابقه‌ای اجرا می‌شود و شبکه نمی‌تواند اجرای يک استندآپ کمدی را به طور کامل حذف کند! با وجود اين در هر جلسه بيش از چند دقيقه از برنامه به دليل محتوای نامناسب اجازه پخش پيدا نمی‌کند!

بعد از جناب‌خان خندوانه يک شوخي بود!
اگر قرار بود موفقيت برنامه خندوانه به «ما خيلي خوبيم» گفتن‌هاي رامبد جوان باشد، پس تا امروز هم بايد اين موفقيت ادامه داشت چون رامبد عادت کرده که در طول برنامه چندين بار از حضار برنامه بخواهد بي‌دليل بگويند که «ما خيلي خوبيم»، «ماشاءالله به ما...» و از اين نوع جملات که به بخشي از شناسنامه «خندوانه» تبديل شده است يا اگر قرار بود برنامه خندوانه با حضور نيما شعبان‌نژاد که در حضور جناب خان کاملاً محو شده بود، موفق مي‌شد که پيش از آمدن جناب‌خان بايد اين اتفاق مي‌افتاد.
نيما در سري جديد چند کاراکتر را در برنامه اجرا مي‌کند که هيچ‌کدام هم موفق نيستند! رامبد براي جبران شکست نداشتن «جناب خان»، چهار عروسک را به برنامه آورد که تنها موفقيت‌شان بازسازي يک کليپ در فضاي مجازي بود که به «عروس خجالتي» يا «عروس جنجالي» معروف شده است. اين عروس‌ها که مسئوليت صداپيشگي مدام از آنها با يکي از موفق‌ترين صداپيشه‌هاي صداوسيما بود، خيلي زود به عنوان پروژه‌اي شکست خورده از برنامه حذف شدند.

برنامه‌اي با تهيه‌کننده چند شغله!
زماني محمدرضا شهيدي‌فر، مجري و برنامه‌ساز موفق تلويزيون در پشت صحنه خندوانه حضور داشت، ايده مي‌داد و برنامه را سرپا نگه داشته بود. مدتي است شهيدي‌فر ارتباط خود را با خندوانه قطع کرده، از فصل چهارم هم تهيه‌کننده برنامه عوض شد و سيدعلي احمدي مديرعامل مؤسسه تصوير شهر که همزمان دبيري جشنواره فيلم شهر را نيز بر عهده دارد تهيه‌کننده برنامه خندوانه شده است. تهيه‌کننده چندشغله خندوانه چقدر مي‌تواند بر آنچه در اين برنامه مي‌گذرد، نظارت داشته باشد؟!

استفاده شخصي از رسانه ملي!
رامبد جوان چند روز بعد از توهين به خبرنگاران و صفر کشکولي، بازيگر پيشکسوت سينما و تلويزيون وي را به برنامه خندوانه دعوت کرد. جالب اينجاست که دعوت از صفر کشکولي با اطلاع شبکه نسيم نبوده و بعد که مديران شبکه دليل اين دعوت را جويا مي‌شوند رامبد جوان برايشان از دليل دعوت و عذرخواهي مي‌گويد و شبکه نسيم هم به دليل اينکه عذرخواهي کردن فرهنگ پسنديده‌اي است! با اين کار موافقت کرده‌اند.

جالب اينجاست که رامبد جوان پيش از دعوت از صفر کشکولي و در برنامه‌اي که به مناسبت عذرخواهي از اين بازيگر اجرا شده بود، از اينکه خبرنگاران به بهناز جعفري گفته‌اند اگر ما نبوديم بهناز جعفري، بهناز جعفري نمي‌شد، انتقاد کرد اما در روزي که مجريان راديو و تلويزيون به ديدار رئيس رسانه ملي رفته بودند در حضور علي‌عسگري گفت: اگر ما نباشيم اين سازمان به جز يک ساختمان ارزش ديگري ندارد! بعد هم براي نشان دادن ارادتش به رئيس سازمان صداوسيما با وي يک عکس سلفي گرفت و رفت.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید