تاثیر خیار در روشنایی پوست

تاثیر خیار در روشنایی پوست

خیار در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد که تقویت پوست و خواص ضد سرطان تنها بخشی از آن است.

کد خبر : ۵۱۳۵۲
بازدید : ۵۵۶۴
اعتقاد بر این است که خیار محصول بومی سرزمین هند است و شواهد نشان می دهد که خیار در غرب آسیا به مدت سه هزار سال کشت می‌شود.
تاثیر خیار در روشنایی پوست

خیار در میان غذاهای باستانی ذکر شده و در افسانه گیلگمش به کرات به خوردن خیار اشاره شده است. برخی منابع همچنین ذکر کردند که خیار ابتدا در ترکیه باستان تولید شد و از آنجا به هند انتقال یافت. سپس به یونان (که در آن زمان ویلوو نامیده می شد) و ایتالیا (که در آن رومیان علاقه مخصوصی به این محصول داشتند) رفت و بعد به سرزمین چین گسترش یافت.

خیار و تاثیر آن در زیبایی پوست
خیار منبع سیلیس است. این ماده به عنوان پیش‌ساز کلاژن می‌تواند به مقابله با چین و چروک پوست کمک کند. همچنین بر اساس نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله «آرشیو تحقیقات پوستی» به چاپ رسید، اسید آسکوربیک موجود در آب خیار، آن را به ترکیبی موثر در تولید محصولات ضد چین و چروک تبدیل کرده است.

اگر مایل هستید از خواص خیار در رفع چین و چروک پوست بهره مند شوید، ماسک خیار گزینه بسیار مطلوبی است. تقویت سلول‌های پوست و آبرسانی مناسب به آنها از مهم‌ترین توصیه‌های متخصصان زیبایی برای پیشگیری و درمان چین و چروک عمیق پوست محسوب می‌شود.

خیار علاوه بر آبرسانی به پوست، حاوی پانتوتنیک اسید است که به حفظ رطوبت پوست کمک می کند. خواص خیار برای رفع پف زیر چشم و سیاهی دور چشم نیز مفید است.

خیار سرشار از ویتامین K است که آنتی اکسیدان بوده و با سیاهی دور چشم مقابله می کند. اگر زیر چشم هایتان پف کرده است و دنبال روشی برای از بین بردن آنها هستید، دانستن این موضوع خالی از لطف نیست که خیار دارای تاثیر گذاری تقریبا فوری بر روی پف های زیر چشم است.

قرار دادن برش های حلقوی خیار برای مدت ۲۰ دقیقه در زیر چشم و روی پف ها به علت میزان بالای آسکوربیک اسید (ویتامین C) موجود در خیار، موجب کاهش آب ذخیره شده در نواحی پف کرده و بهبود آن می شود.

با افزایش سن، میزان آنتی اکسیدان تولید شده در پوست برای مبارزه با چین و چروک و آسیب های ناشی از نور خورشید کمتر می شود.

خیار به دلیل برخورداری از ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد به پر کردن جای خالی بعضی از آنتی اکسیدان های پوست کمک می کند. خیار همچنین حاوی ترکیباتی مانند کوکومرین و کوکوربیتاسین است که با بروز التهاب و علائم افزایش سن مقابله می کنند.

ماسک خیار سرشار از آنتی اکسیدان بوده، چین و چروک و خطوط ریز روی پوست که به دلیل افزایش سن پدید آمده اند، را کاهش می دهد، همچنین نقاط تیره ناشی از افزایش سن را از بین برده و بدین ترتیب از تغییر رنگ پوست جلوگیری می کند

خیار داروی طبیعی بسیاری از بیماری‌ها
خیار حاوی لاریسیره سینول، پینورسینول و سکوایزولاریسیرزینول است. این سه ماده "لیگنان" دارای سابقه قدرتمندی در ارتباط با کاهش خطر ابتلا به چند نوع سرطان، از جمله سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و سرطان پروستات هستند.

پژوهش‌های صورت گرفته در خصوص خواص ضدسرطانی خیار هنوز در مراحل اولیه قرار دارد. با این حال، محققان ابراز امیدواری کرده‌اند بتوانند از ترکیبات موجود در خیار به نام «کوکوربیتاسین‌ها» داروهای ضدسرطان بسازند. محققان بر این باورند که این ترکیبات می‌توانند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرند.

در هر ۱۰۰ گرم خیار حدود ۱۵۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد. پتاسیم در فرآیند سوخت و ساز بدن یا اصطلاحا متابولیسم نقش دارد و همچنین در تشکیل و رشد بافت های ماهیچه ای و عضلانی مفید و موثر است.

نکته دیگر در خصوص خواص خیار که از پتاسیم موجود در آن ناشی می شود، آن است که رژیم غذایی که از لحاظ پتاسیم غنی باشد، از بروز فشار خون بالا جلوگیری می نماید.

خیار حدود ۹۵ درصد آب در خود دارد و برای همین هم مانند یک دیورتیک طبیعی (ماده پیشاب‌آور) عمل می‌کند. برای همین هم از طریق ادرار مواد زائد و سموم بدن را دفع می‌کند.

مصرف منظم خیار برای دفع سنگ کلیه نیز مفید است. خیار با توجه به کالری کم و محتوای آب بالا، یک عنصر مفید در رژیم غذایی کسانی است که به دنبال کاهش وزن هستند.

محتوای آب بالا و فیبر موجود در خیار برای رهایی بدن از سموم کمک شایانی می‌کند و برای هضم غذا بسیار موثر است. مصرف روزانه خیار می تواند به عنوان یک درمان برای یبوست مزمن در نظر گرفته شود.

با توجه به اصول آیورودا (طب سنتی هند)، خوردن خیار نیز ممکن است به انتشار حرارت بیش از حد در معده که گفته می شود علت اصلی بوی بد دهان است، کمک کند.

مضرات زیاده‌روی در مصرف خیار
اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه هضم شود.

خیار نفاخ است و از آنجا که سریعا در معده فاسد می شود، همیشه باید آن را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند.

کسانی که نمی توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آنرا با نمک میل کنند. در طب سنتی تاکید شده که اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد، خوردن آن باعث دل درد می‌شود.

از این گذشته، کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند، خیار به آن‌ها نمی‌سازد و باعث تحریک معده و دل درد در آنان می‌شود.

خیار برای کسانی که از نارسایی‌های معده و سوءهاضمه رنج می‌برند، ضرر دارد و جهت دفع آثار آن، باید با عسل، مویز یا رازیانه مصرف شود.

منبع: طبیب من
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید