کلاهبرداری ۲۷ میلیاردی در تهران

کلاهبرداری ۲۷ میلیاردی در تهران

هر دو متهم در بازجویی اولیه اظهار کردند که کارت شاکی را از فردی که فروشنده مواد مخدر نیز هست، گرفته‌اند و در گام بعدی تحقیقات پلیسی، فروشنده مواد مخدر نیز شناسایی شد و محل تردد وی در پاتوقی در حوالی بوستان «گلستان» تحت کنترل درآمد.

کد خبر : ۷۵۸۷۵
بازدید : ۱۵۴۷
کلاهبرداری ۲۷ میلیاردی در تهران
اعضای باند پنج‌نفره کلاهبرداران پیامکی که با وجوه سرقتی، کارت هدیه، سکه و دلار به ارزش ۲۷ میلیارد ریال خریداری کرده بودند، دستگیر شدند. سرهنگ «تورج کاظمی»، رئیس پلیس فتای تهران، در تشریح این خبر گفت: چهارم مردادماه مردی ۳۱ ساله ساکن حوالی میدان شوش به پلیس فتا مراجعه کرد و گفت: مدتی پیش کارت بانکی‌ام گم شد، ولی تاکنون چندبار از حساب بانکی‌ام مبالغی برداشت شده که بررسی موضوع در دستور کار مهندسان پلیس قرار گرفت.
رئیس پلیس فتای پایتخت افزود: در گام اول تحقیقات پلیسی مشخص شد از کارت عابربانک شاکی مبلغی با استفاده از دستگاه کارت‌خوان مغازه‌ها و دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها برداشت شده و درواقع برداشت‌کننده وجوه به رمز اول کارت عابربانک شاکی دسترسی داشته است. مأموران پلیس فتا این احتمال را دادند که شاکی در اعلام شکایت خود مطالبی را از آنان کتمان کرده است.
این مقام پلیسی عنوان کرد: شاکی دوباره به پلیس فتا دعوت شد و در تحقیقات تکمیلی گفت: به مصرف مواد مخدر اعتیاد دارد و مدتی قبل کارت عابربانکش را به ازای دریافت مبلغ دو میلیون تومان به فردی که برایش مواد مخدر تأمین می‌کند امانت داده، اما وقتی بعد از گذشت مدتی به وی مراجعه کرده، آن شخص از پس‌دادن کار عابربانک خودداری کرده است، به همین دلیل او تصمیم گرفته به پلیس فتا مراجعه کند و بگوید کارتش مفقود شده است.
سرهنگ کاظمی بیان کرد: در ادامه تحقیقات اولیه، مأموران درصدد شناسایی هویت فروشنده مواد مخدر برآمدند. آن‌ها در تحقیقات پلیسی فهمیدند کارت شاکی مورد استفاده کلاهبرداران پیامکی قرار گرفته و به حساب عابربانک مبالغی وجوه واریز و برداشت می‌شود.
وی در ادامه گفت: در ادامه تحقیقات پلیسی مأموران موفق شدند، هویت و مخفیگاه زن و مردی را که کارت عابربانک شاکی در اختیار آن‌ها بود شناسایی کنند و نتیجه تحقیقات انجام‌شده در اختیار مقام قضائی قرار گرفت. وی با اشاره به اینکه این زن و مرد با دستور قضائی در مخفیگاهشان در حوالی میدان شوش دستگیر شدند، گفت: در بازرسی از مخفیگاه متهمان، تعدادی کارت عابربانک مربوط به اشخاص مختلف نیز کشف شد که متهمان هنوز موفق به تخلیه حساب‌های آن‌ها نشده بودند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ابراز کرد: هر دو متهم در بازجویی اولیه اظهار کردند که کارت شاکی را از فردی که فروشنده مواد مخدر نیز هست، گرفته‌اند و در گام بعدی تحقیقات پلیسی، فروشنده مواد مخدر نیز شناسایی شد و محل تردد وی در پاتوقی در حوالی بوستان «گلستان» تحت کنترل درآمد. این مقام پلیسی ابراز کرد: با انتقال سومین متهم پرونده به پلیس فتا، وی ضمن اقرار به امانت‌گرفتن کارت شاکی، اذعان کرد برای شخصی کارت عابربانک تهیه می‌کند.
او توضیح داد از افراد معتاد کارتشان را به بهانه‌های مختلف می‌گرفته و در اختیار آن شخص قرار می‌داده است. سرهنگ کاظمی اضافه کرد: دستگیری چهارمین متهم پرونده در دستور کار مأموران قرار گرفت و مأموران موفق شدند، محل تردد وی را در همان حوالی میدان شوش شناسایی و با دستور قضائی متهم را در حال خرید کارت هدیه دستگیر کنند.

وی با اشاره به اینکه در بررسی‌های اولیه مشخص شد وی با کارت‌های سرقتی، کارت‌های هدیه را خریده است، گفت: در بازرسی بدنی از متهم ۱۰ کارت هدیه پنج میلیون‌ریالی کشف شد.

این مقام انتظامی گفت: متهم به پلیس فتا منتقل و در ابتدا منکر خرید کارت هدیه با کارت‌های سرقتی و همدستی با دیگر متهمان شد، ولی در ادامه تحقیقات تخصصی به جرم ارتکابی اعتراف کرد.

سرهنگ کاظمی درباره اظهارات متهم اصلی پرونده، گفت: متهم اظهار کرد که چندسال قبل به جرم مشارکت در آدم‌ربایی به زندان رفتم و در آنجا با شخصی آشنا شدم و پس از آزادی به فکر انجام کلاهبرداری پیامکی با همکاری یکدیگر افتادیم و تصمیم گرفتیم با خرید کارت عابربانک از افراد معتاد و بلامکان با تماس تلفنی در پوشش برنامه زنده رادیو جوان و برنده‌شدن در قرعه‌کشی و خوش‌حسابی افراد را به پای دستگاه خودپرداز بکشانیم و با گرفتن موجودی و رمز دوم اینترنتی، موجودی کارت قربانی خود را سرقت کرده و به کارت‌هایی که از قبل از افراد معتاد تهیه کرده بودیم، انتقال دهیم، به خیال اینکه پول‌های تجمیع‌شده در کارت افراد بلامکان و معتاد است و هیچ‌گاه دست پلیس به ما نمی‌رسد.

این مقام انتظامی با بیان اینکه متهم با پول‌های سرقت‌شده، سکه، کارت هدیه و دلار می‌خریده، افزود: کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری‌شده را از مال‌باختگان ۲۷ میلیارد ریال برآورد کرده‌اند.
رئیس پلیس فتای پایتخت با بیان اینکه همدست متهم اصلی پرونده در گام بعدی تحقیقات پلیسی دستگیر شد، گفت: با توجه به اینکه شگرد و اقدامات گسترده متهمان وابسته به جغرافیای محدود و خاصی نبود و اشتراک و تلاقی حساب‌های شهروندان خارج از تهران متصور بود، پی‌جویی پلیس از طریق بانک مرکزی و بانک‌های سطح شهر و پلیس آگاهی تهران برای شناسایی دیگر مال‌باختگان انجام پذیرفت.
سرهنگ کاظمی اعلام کرد: تاکنون صد نفر از شاکیان شناسایی شده‌اند. بنابر این گزارش، پرونده‌های قضائی متهمان تکمیل شده و اعضای این باند کلاهبرداری برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفتند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید