فرادید| سازمان جهانی بهداشت هشدار داد هیچ کشوری در جهان نیست که سلامت و بهداشتِ کودکان را در آینده تضمین کند و امکانِ پرورش یافتنِ آنها را در محیطِ زیستِ سالم و بهداشتی فراهم آورد.
به گزارشِ فرادید به نقل از بیبیسی ورلد، کارشناسان میگویند تغییرات آبوهوایی، تبلیغاتِ زیانِآورِ مصرفِ فستفودها و مصرفِ موادِ الکلی در زیر سنینِ قانونی، از مواردی است که حیاتِ کودکان را به خطر انداخته است.
این گزارش که با همکاری سازمانِ بهداشتِ جهانی، صندوقِ کودکان سازمان ملل (یونیسف) و کمیسیونِ لَنسِت انجام شده است، ۱۸۰ کشورِ جهان را که امکان دارد کودکان در آنها به «شکوفایی» برسند، رتبهبندی کرده است. در این رتبهبندی تمرکز بر عواملِ سلامتی و رفاه مانند آموزش، تغذیه و مرگومیر کودکان بوده است.
میزانِ انتشارِ گاز دیاکسید کربن در هر کشور نیز موردِ توجه قرار گرفته است.
در حدودِ ۴۰ کارشناسِ بهداشتِ کودکان هشدار دادند، اگر تغییرات اساسی توسطِ دولتها در سراسر جهان انجام نشود، پیشرفتهای که طی ۲دهه اخیر درباره سلامتِ کودکان رخ داده «ممکن است روندِ معکوس پیدا کند».
نخست وزیرِ نیوزیلند، هلن کلارک، یکی از افرادی که در این پروژه مشارکت داشته، میگوید: «تمام کودکان در جهان با تهدیدهایِ وجودیِ ناشی از تغییراتِ آبوهوایی و فشارهای تجاری مواجه هستند.»
بیشتر بخوانید:
«کشورها میبایست رویکرد خود نسبت به سلامتِ کودکان و نوجوانان را برای حفظِ جهانی که آنها در آینده به ارث میبرند، تغییر دهند.»
کارشناسان هشدار دادند افزایش ۴درجه سانتیگرادیِ هوای جهان تا سالِ ۲۱۰۰، «پیامدهای تخریبکنندهایی» - از قبیلِ افزایشِ سطحِ آب اقیانوسها، گرمای شدید، سوءتغذیه شدید و افزایشِ بیماریهای عفونی مانند مالاریا – را در پی خواهد داشت.
آوا کُل-سِک، از سنگال، و یکی از مشارکتکنندگان در این پروژه، میگوید: «بیش از دو میلیارد نفر در کوشرهایی زندگی میکنند که توسعه در آنها به واسطه بحرانهای انسانی، جنگها و فواجع طبیعی که به صورتِ فزایندهای به تغییراتِ آبوهوایی مرتبط هستند، متوقف شده است.
درحالیکه فقیرترین کشورهای دنیا مسئولِ کمترین حد از انتشارِ گازهای گلخانهای هستند؛ بیشترین حد از اثراتِ منفی تغییرات آبوهوایی توسطِ ساکنان این بخشها احساس میشود.
کل-سک میگوید: «بهبودِ وضعیتِ بهداشتیِ کودکان در سطوح ملی، برای آنکه بقای آنها تضمین شود و به شکوفایی برسند، نباید به بهای نابودی آینده کودکان در سطح جهانی تمام شود.»
کشورهای جهان در سال ۲۰۱۵ بر سر ۱۷ هدفِ توسعه پایدار از قبیلِ پایان دادن به گرسنگی و به صفر رساندنِ فقر و تغییرات آبوهوایی به توافق رسیدند، اما ۵ سال گذشته و پیشرفتهای در سطحِ جهانی در این زمینه مشاهده میشود.
آمریکا و استرالیا بدترین تولیدکنندگانِ گاز دیاکسیدکربن هستند.
این گزارش همچنین نسبت به تهدیدِ تبلیغاتِ مضر هشدار داده است.
بر طبقِ این گزارش، کودکان در معرضِ ۳۰۰۰۰ تبلیغاتِ تلویزیونی از قبیلِ مصرفِ الکل، غذاهای بیارزش و نوشیدنیهای قندی هستند.
این کمیسیون همچنین هشدار داد افزایشِ مصرفِ شبکههای اجتماعی در میان کودکان و نوجوانان به معنیِ آن است که «بازاریابی صیدکننده» بیش از پیش تهدید علیه آنها محسوب میشود.
گزارشِ سال ۲۰۱۹ تخمینزده بود که تقریباً ۲.۳ میلیارد کودک و بزرگسال در جان اضافه وزن دارن و بیش از ۱۵۰ میلیون نفر نیز دچارِ نقصانِ رشد هستند.
فقط چند کشور در مسیرِ کاهشِ کربن و رسیدنِ به اهدافِ تعیین شده تا سال ۲۰۳۰ هستند که شاملِ ارمنستان، گرانادا، اردن، مالدوا، سریلانکا، تونس، اروگوئه و ویتنام است.
توصیههای این گزارش برای بهبودِ وضعیتِ کودکان در جهان شاملِ مواردِ زیر است:
متوقف ساختنِ تولید گازِ دیاکسیدکربن در سریعترین زمانِ ممکن برای اطمینان از اینکه کودکان در روی این سیاره آینده دارند
-
قرار دادنِ کودکان و نوجوانان در مرکزِ فعالیتها برای دستیابی به توسعه پایدار
سرمایهگذاری و سیاستگذاری در تمامِ بخشها در جهتِ سلامتی و بهداشتِ کودکان
وارد کردنِ صدای کودکان در تصمیمسازیها
سختگیرانهتر کردنِ مقررات در موردِ آگهیهای بازرگانیِ ضرررسان که کنوانسیونِ سازمان ملل در مورد حقوق کودکان از آن حمایت میکند.
منبع: BBC World
ترجمه: سایت فرادید