ماجرای واردات ماهی قرمز چینی آلوده به ویروس کرونا چیست؟

ماجرای واردات ماهی قرمز چینی آلوده به ویروس کرونا چیست؟

اولین استانی که به سرعت تحت تاثیر شایعه ماهی‌های قرمز آلوده به ویروس کرونا قرار گرفت، البرز بود. در همین رابطه اداره کل دامپزشکی استان البرز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "با توجه به انتشار اخباری در خصوص واردات ماهی قرمز از کشور چین در فضای مجازی، به اطلاع شهروندان می‌رساند ماهی قرمز سفره هفت سین با اسم علمی جزو گونه‌های ماهی تولیدی در داخل کشور بوده و عمدتاً در شهرستان کاشانو استان گیلان تکثیر و پرورش داده می‌شود. "
کد خبر: ۷۷۱۹۸
بازدید : ۲۶۷۰
۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۶
ماجرای واردات ماهی قرمز چینی آلوده به ویروس کرونا چیست؟
 
فرادید| روز‌های گذشته، خبری مبنی بر واردات ماهی قرمز چینی آلوده به ویروس کرونا در فضای مجازی دست به دست شد. موضوعی که با توجه به درپیش بودن عید نوروز نگرانی افکار عمومی را به دنبال داشت.

به گزارش فرادید، خرید ماهی قرمز سال هاست که یکی از جذابیت‌های سفره هفت سین خانواده‌های ایرانی به شمار می‌رود، اما حالا جذابیت جای خود را به نگرانی داده است. فضای مجازی از ادعای ماهی‌های قرمز آلوده به کرونا پرشده است و کاربران این خبر را با تیتر "کرونا در کمین سفره هفت سین ایرانی" میان خود دست به دست می‌کنند.

با شیوع گسترده ویروس کرونا در چین، نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا تقریباً در مناطق مختلف جهان به شدت افزایش یافته است. ارتباط نزدیک ایران با چین و تبادلات کالایی و گردشگری نیز سبب شد تا این نگرانی در این ایران بیش از پیش تقویت شود. برای همین ادعای ماهی‌های آلوده به ویروس کرونا با سرعت بیشتری میان مردم پخش شد.

واکنش به ادعای ماهی‌های قرمز آلوده به ویروس کرونا

دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در واکنش به ادعای مطرح شده در مورد ماهی قرمز آلوده به ویروس کرونا، گفت: " تا جایی که می‌دانم واردات کلیه محصولات غذایی و حیوانی از کشور چین ممنوع شده و هیچ منطقی وجود ندارد که در شرایط اپیدمی موجود محصولات غذایی و یا حیوانی از چین وارد شود. "

وی با بیان اینکه هنوز میزبان واسط کروناویروس جدید "کووید ۱۹"به صورت قطعی مشخص نشده است، ادامه داد: "بنابراین نمی‌توان به صورت قطعی اعلام کرد که کدام حیوان میزبان واسط این ویروس و بیماری است. البته برخی از حیوانات کاندید انتقال این بیماری به عنوان میزبان واسط هستند که از آن‌ها می‌توان به خفاش، ماهی و حتی گربه نام برد؛ ولی هنوز هیچ کدام به صورت قطعی ثابت نشده است. "

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با تاکید بر اینکه در هر صورت توصیه کلی ما این است که در این شرایط از تماس با هر نوع حیوان خانگی و اهلی جدا خودداری شود، گفت:" اگر هم به هر دلیلی این اتفاق رخ داد، باید بلافاصله با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه دست خود را بشویید. "

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان هم در واکنش به شایعه پخش‌شده در فضای مجازی مبنی بر عدم خرید ماهی قرمز هفت‌سین وارداتی از کشور چین، گفت: "طبق استعلامات صورت گرفته این موضوع صحت نداشته و تمامی ماهی‌های قرمز نوروزی پرورشی در داخل کشور است."
ماجرای واردات ماهی قرمز چینی آلوده به ویروس کرونا چیست؟

ماهی قرمز عیدنوروز از کجا تامین می‌شود؟ 

اولین استانی که به سرعت تحت تاثیر شایعه ماهی‌های قرمز آلوده به ویروس کرونا قرار گرفت، البرز بود. در همین رابطه اداره کل دامپزشکی استان البرز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "با توجه به انتشار اخباری در خصوص واردات ماهی قرمز از کشور چین در فضای مجازی، به اطلاع شهروندان می‌رساند ماهی قرمز سفره هفت سین با اسم علمی جزو گونه‌های ماهی تولیدی در داخل کشور بوده و عمدتاً در شهرستان کاشانو استان گیلان تکثیر و پرورش داده می‌شود. "

در ادامه این اطلاعیه آمده است: "تاکنون هیچگونه واردات ماهی قرمز از کشور چین و یا سایر کشور‌ها به منظور تامین ماهی قرمز سفره عید صورت نگرفته است و اخبار منتشر شده در این خصوص صحت ندارد. بر این اساس مردم می‌توانند همانند سال‌های پیش بدون نگرانی ماهی قرمز سفره هفت سین خود را از مراکز مجاز فروش خریداری کنند. "

با توجه به اینکه بخش اعظم ماهی قرمز عیدنوروز در استان گیلان تولید می‌شود و این شایعه ممکن است موجب خسارت به تولیدکنندگان این حوزه شود، مدیرکل دامپزشکی گیلان هم به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: "استان ما یکی از قطب‌های تولیدکننده ماهی قرمز در کشور است که علاوه بر تامین نیاز استان، به دیگر استان‌ها نیز ماهی قرمز صادرمی‌کند. "

سهراب عاقبتی با بیان اینکه کلیه ماهی‌های قرمز تولید داخل کشور هستند، گفت: "استان گیلان به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ماهی قرمز در کشور بوده و علاوه بر تامین ماهی قرمز مورد نیاز استان، در ماه‌های پایانی سال، ماهی قرمز تعدادی از استان‌های دیگر را نیز تامین می‌کند. "

وی افزود:" از تمامی مراکز پرورشی ماهی قرمز در استان همه ساله در ماه‌های بهمن و اسفند بازدید و نمونه برداری می‌شود. بعد از بررسی نمونه برداری‌های انجام شده از نظر بالینی و بیماری‌های تحت پایش، گواهی سلامت انتقال به بازار صادر شده است. "

مدیرکل دامپزشکی گیلان تصریح کرد: "تاکنون موردی از علائم بیماری در هیچ یک از واحد‌های تولیدی استان مشاهده نشده است. "
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نگاه
تازه‌‌ترین عناوین