بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی‌ها چیست؟

بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی‌ها چیست؟

بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی ها؛ براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی علمی «مراقبت از موادغذایی» منتشر شد، شستن سیب با محلول آب و سرکه در مقایسه با آب خالی موجب نابودی شمار بیشتری از باکتری‌های سالمونِلای موجود روی پوسته‌ی خارجی سیب می‌شود. جَک بیشاپ، ویراستار مجله‌ی آشپزی کوکس ایلاسترِیتِد، طی انجام آزمایشی مشابه دریافت که سرکه می‌تواند ۹۸ درصد باکتری‌های سطحی میوه‌ها و سبزیجات تازه را از بین ببرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه‌ی شستن سبزی و انواع میوه‌ها با سرکه را یاد بگیرید.

کد خبر : ۸۱۶۱۵
بازدید : ۳۲۳۱
بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی‌ها چیست؟
فرادید | گنجاندن میوه‌ها و سبزیجات در برنامه غذایی روزانه انتخاب درستی برای حفظ سلامتی است. این خوراکی‌ها خواص بسیاری دارند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند واز بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند.

با این حال میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند زمینه ساز بیماری‌هایی نیز شوند چرا که نه تنها به طور مستقیم با شرایط محیطی تماس دارند بلکه سموم و آفت کش‌ها نیز روند رشد آن‌ها استفاده می‌شود و طی زمان ذخیره سازی، انتقال و حتی فروش با آلودگی‌های متعددی مواجه هستند. از آنجا که میوه‌ها و سبزیجات معمولا به طور خام مصرف می‌شوند اگر به شستشو و ضدعفونی آن‌ها توجهی نگردد، قطعا سلامتی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

شاید تا مدت‌ها پیش تصور می‌شد استفاده از مایع ظرفشویی یا نمک می‌تواند روش خوبی برای ضدعفونی میوه‌ها باشد، اما عدم صحت آن امروزه کاملا تایید شده است و روش‌های کاملا صحیحی پیشنهاد می‌شود که بهتر است امتحان کنید.

مراحل شستشوی میوه‌ها و سبزیجات

در مرحله اول باید قبل از تکه کردن و پوست گرفتن میوه‌ها و سبزیجات، آن‌ها را به خوبی بشویید. در این صورت مانع از ورود آلودگی‌های روی پوست به درون خوراکی می‌شوید. همچنین دست‌ها را نیز باید در ابتدا شست تا دیگر آلودگی‌ها به میوه و سبزی انتقال نیابد.

در زمان شستشو نیز باید هر کدام را حداقل دو دقیقه زیر آب بگیرید یا در ظرفی پر از آب قرار دهید تا در مصرف آب صرفه جویی شود.

اگر میوه‌ها و سبزیجات خیلی کثیف هستند می‌توانید از یک برس یا اسفنج تمیز بدون مواد پاک کننده کمک بگیرید.

توصیه می‌شود برگ‌های زائد آن‌ها نیز جدا شوند، زیرا بسیاری از آلودگی‌ها را انتقال می‌دهند.

ضدعفونی میوه‌ها و سبزیجات

زمانی که میوه‌ها و سبزیجات را به خوبی تمیز کردید، بهتر است آن‌ها را به طور کامل ضدعفونی نمایید. در این صورت می‌توانید از چند راهکار ساده خانگی، اما بسیار مؤثر استفاده کنید.
بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی‌ها چیست؟

بیکربنات سود

این ماده ارزان قیمت و در دسترس است و باید جایی در کابینت آشپزخانه داشته باشید زیرل کاربرد‌های دیگری نیز در شستشو و نظافت منزل نیز دارد.

بیکربنات سود قدرت ضدعفونی بالایی دارد و به همین دلیل برای میوه‌ها و سبزیجات بسیار مناسب است.

کافی است یک قاشق بیکربنات سود را در یک لیتر آب بریزید و میوه‌ها و سبزیجات را به مدت ۱۰ دقیقه در آن بگذارید.

سرکه

سرکه ماده ضدعفونی طبیعی است که بسیار قوی و مؤثر خواهد بود. از آنجا که قدرت ضد میکروبی دارد هر نوع از میکروب‌ها را نابود می‌کند.

سرکه نیز مانند بیکربنات سود بسیار مقرون به صرفه است و در همه آشپزخانه‌ها وجود دارد. مزیت دیگر این که برای سلامتی نیز مفید بوده و هیچ عارضه خطرناکی در پی ندارد.

یک لیوان سرکه را در یک لیتر آب رقیق کنید و میوه‌ها و سبزیجات را در آن غوطه ور کنید یا به کمک اسپری روی آن‌ها بپاشید.


لیمو

خواص ضد عفونی و ضد باکتریایی لیمو به دلیل وجود اسید سیتریک کاملا شناخته شده است. استفاده از لیمو و سرکه برای از بین بردن هر نوع آلودگی میوه‌ها و سبزیجات عالی است.

در یک ظرف به نسبت مساوی آب، سرکه و آب لیمو مخلوط کنید. سپس میوه‌ها و سبزیجات را به مدت ده دقیقه در این محلول قرار دهید. سپس با آب فراوان بشویید و خشک کنید. کاملا تمیز است و برای مصرف ایده آل!
بهترین روش‌ها برای شستن میوه وسبزی‌ها چیست؟

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی علمی «مراقبت از موادغذایی» منتشر شد، شستن سیب با محلول آب و سرکه در مقایسه با آب خالی موجب نابودی شمار بیشتری از باکتری‌های سالمونِلای موجود روی پوسته‌ی خارجی سیب می‌شود. جَک بیشاپ، ویراستار مجله‌ی آشپزی کوکس ایلاسترِیتِد، طی انجام آزمایشی مشابه دریافت که سرکه می‌تواند ۹۸ درصد باکتری‌های سطحی میوه‌ها و سبزیجات تازه را از بین ببرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه‌ی شستن سبزی و انواع میوه‌ها با سرکه را یاد بگیرید.

وسایل مورد نیاز

  • ۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید؛
  • بطری اسپری‌دار؛
  • کاسه یا لگن بزرگ.

راهنمای شستن سبزی و میوه‌هایی دارای سطح صاف

مرحله‌ی ۱

در یک بطری اسپری‌دار، ۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید به‌اضافه‌ی ۳ پیمانه آب بریزید. در بطری را سفت ببندید و حسابی تکان بدهید تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شوند.

مرحله‌ی ۲

این محلول را می‌توانید روی میوه‌ها و سبزیجات دارای سطح صاف مانند سیب و گوجه اسپری کنید. عمل اسپری‌کردن را چندین‌بار (۵ تا ۶ بار) انجام بدهید تا تمام سطح از محلول آب و سرکه پوشیده شود و سپس پوست محصول را با دست‌تان خوب بمالید تا محلول میکروب‌زدا به همه‌ی نقاط برسد.

مرحله‌ی ۳

میوه‌ها و سبزیجات اسپری‌شده را زیر شیر آب سرد بشویید تا طعم باقی‌مانده‌ی سرکه از بین برود. باید تمام سطح را با دست‌تان خوب بمالید تا هیچ اثری از سرکه باقی نماند. در آخر هم آب اضافی میوه‌ها و سبزیجات شسته‌شده را بچکانید و قبل از مصرف با حوله‌ی تمیز خشک‌شان کنید.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید