چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات

چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات

انواع مختلفی از چای شامل چای‌های واقعی که از برگ‌های گیاه Camellia Sinensis تهیه می‌شوند مانند چای‌های سیاه، سبز، و اولانگ و چای‌های گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی و بابونه وجود دارند.

کد خبر : ۸۲۰۰۹
بازدید : ۱۳۰۲۲
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
انواع خاصی از چای بویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند و به کنترل قند خون، کاهش التهاب و بهبود حساسیت به انسولین کمک می‌کنند که همه این موارد برای مدیریت دیابت ضروری هستند.

چگونه چای بر دیابت تاثیر می‌گذارد؟
چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در جهان است که بیش از دو سوم جمعیت جهان آن را مصرف می‌کنند. انواع مختلفی از چای شامل چای‌های واقعی که از برگ‌های گیاه Camellia Sinensis تهیه می‌شوند مانند چای‌های سیاه، سبز، و اولانگ و چای‌های گیاهان دارویی مانند نعناع فلفلی و بابونه وجود دارند.

هم چای‌های واقعی و هم چای‌های گیاهان دارویی به واسطه ترکیبات گیاهی قدرتمند موجود در خود با فواید سلامت مختلف پیوند خورده‌اند و پژوهش‌ها نشان داده‌اند که برخی چای‌ها دارای خواصی هستند که بویژه برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند.

دیابت شامل گروهی از شرایط می‌شود که با سطوح قند خون بالا به صورت مزمن چه در نتیجه ترشح ناکافی هورمون تنظیم‌کننده قند خون انسولین، کاهش حساسیت به انسولین یا هر دو مرتبط هستند.

برای افراد مبتلا به دیابت، تنظیم دقیق قند خون اهمیت ویژه‌ای دارد و انتخاب مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی که به کنترل قند خون سالم کمک می‌کنند، اهمیت دارد.

انتخاب نوشیدنی‌های بدون کالری یا بسیار کم‌کالری مانند چای شیرین‌نشده به جای نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه و قهوه شیرین‌شده روشی عالی برای بهینه‌سازی کنترل دیابت است.

افزون بر این، برخی انواع چای حاوی ترکیبات گیاهی هستند که با آسیب سلولی مبارزه کرده و التهاب و سطوح قند خون را کاهش می‌دهند. از این‌رو، به انتخابی خوب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌شوند.

نوشیدن چای شیرین‌نشده می‌تواند به هیدراته نگه داشتن بدن نیز کمک کند. تامین آب مورد نیاز بدن برای هر فرآیندی در بدن از جمله تنظیم قند خون ضروری است.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که کم‌آبی بدن با سطوح بالای قند خون در افراد مبتلا به دیابت مرتبط است که اهمیت مصرف منظم مایعات را نشان می‌دهد.

بهترین چای‌ها برای افراد مبتلا به دیابت
پژوهش‌ها نشان داده‌اند که برخی انواع چای دارای خواص ضد التهاب، کاهنده قند خون و تنظیم حساسیت به انسولین هستند که آن‌ها را به انتخاب‌هایی عالی برای مدیریت دیابت تبدیل می‌کند.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای سبز
چای سبز فواید سلامت بسیاری را ارائه می‌کند که برخی از آن‌ها به ویژه برای دیابت مفید هستند. به عنوان مثال، نوشیدن چای سبز ممکن است آسیب سلولی و التهاب را کاهش دهد و به بهینه‌سازی کنترل قند خون کمک کند.

برخی ترکیبات موجود در چای سبز از جمله اپی‌گالوکاتچین گالات نشان داده اند که جذب گلوکز در سلول‌های اسکلتی عضلانی را افزایش می‌دهند، از این رو، سطوح قند خون کاهش می‌یابد.

همچنین، مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سبز در وهله نخست ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به دیابت کمک کند. توجه داشته باشید که این مطالعات به طور کلی نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سبز در روز برای بهره‌مندی از فوایدی که به آن‌ها اشاره شد را توصیه کرده اند.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای سیاه

چای سیاه حاوی ترکیبات گیاهی قدرتمندی از جمله تیافلاوین و تیاروبیگین‌ها است که از خواص ضد التهاب، آنتی اکسیدانی و کاهنده قند خون برخوردار هستند. مطالعه‌ای با حضور سوژه‌های حیوانی نشان داد که مصرف چای سیاه با سرکوب برخی آنزیم‌های خاص در جذب کربوهیدرات اختلال ایجاد کرده و ممکن است به کنترل سطوح قند خون کمک کند.

مطالعه‌ای دیگر نشان داد که چای سیاه ممکن است به ترشح سطوح سالم انسولین با محافظت از سلول‌های ترشح کننده انسولین پانکراس کمک کند. همانند چای سبز، مطالعات به طور کلی نوشیدن سه تا چهار فنجان چای سیاه در روز برای بهره‌مندی از فواید آن را توصیه کرده اند.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای هیبیسکوس
چای هیبیسکوس که به نام چای ترش نیز شناخته می‌شود از رنگی روشن و مزه‌ای ترش برخوردار است و از گلبرگ‌های گیاه Hibiscus Sabdariffa تهیه می‌شود. گلبرگ‌های هیبیسکوس حاوی آنتی اکسیدان‌های پلی فنولی مفید از جمله اسید‌های ارگانیک و آنتوسیانین‌ها است که رنگ یاقوتی روشن به این چای می‌بخشند.

مصرف چای هیبیسکوس فواید سلامت مختلف از کاهش سطوح فشار خون تا کاهش التهاب را ارائه می‌کند. فشار خون بالا بین افراد مبتلا به دیابت شایع است و مصرف چای هیبیسکوس ممکن است به این افراد در کنترل سطوح فشار خون خود کمک کند.

همچنین، مطالعات نشان داده اند که هیبیسکوس ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین کمک کند. باید به این نکته اشاره داشت که چای هیبیسکوس ممکن است با داروی فشار خون هیدروکلروتیازید، یک ادرارآور رایج که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا تجویز می‌شود، تداخل ایجاد کند.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای دارچین
دارچین یک ادویه محبوب است که از خواص ضد دیابت برخوردار است. افراد بسیاری مکمل‌های دارچین را برای کمک به کاهش سطوح قند خون خود مصرف می‌کنند، اما مطالعات نشان داده اند که نوشیدن یک فنجان چای دارچین نیز ممکن است مفید باشد.

مکانیزم‌های مختلفی از جمله کاهش ترشح قند در جریان خون، بهبود جذب گلوکز توسط سلول ها، و افزایش حساسیت به انسولین وجود دارند که دارچین ممکن است به کاهش سطوح قند خون کمک کند. با این وجود، به انجام پژوهش‌های بیشتر با حضور سوژه‌های انسانی برای تایید قطعی اثر دارچین بر سطوح قند خون نیاز است.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای زردچوبه
زردچوبه ادویه‌ای نارنجی رنگ و شناخته شده به واسطه خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب خود است. کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، به واسطه خواص کاهنده قند خون مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده اند که کورکومین ممکن است سطوح قند خون سالم را از طریق افزایش حساسیت به انسولین و جذب گلوکز در بافت‌ها بهبود ببخشد.

باید به این نکته اشاره داشت که پایپرین، یک ترکیب اصلی فلفل سیاه، به طور قابل توجهی فراهمی زیستی کورکومین را افزایش می‌دهد، از این رو، می‌توانید برای افزایش فواید چای زردچوبه اندکی فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای فرنجمشک
فرنجمشک یک گیاه دارویی آرامش بخش است که به خانواده نعناع تعلق دارد. پژوهش‌ها نشان داده اند که روغن اساسی فرنجمشک ممکن است به جذب گلوکز و مهار تولید گلوکز در بدن کمک کند که به کاهش سطوح قند خون منجر می‌شود.
چای و دیابت؛ از فواید تا خطرات
چای بابونه
چای بابونه با فواید سلامت مختلف از جمله کمک به تنظیم قند خون پیوند خورده است. چای بابونه نه تنها از پتانسیل بهینه‌سازی کنترل قند خون برخوردار است، بلکه ممکن است به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو، یک بی تعادلی که می‌تواند به عوارض مرتبط با دیابت منجر شود، کمک کند.

خطرات بالقوه مرتبط با مصرف چای برای افراد مبتلا به دیابت
در شرایطی که انواع مختلف چای ممکن است به تقویت سلامت در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند، نوشیدن چای به روشی که موجب تنظیم قند خون سالم شود نیز اهمیت دارد.

افراد بسیاری دوست دارند چای خود را برای بهبود عطر و طعم با شکر یا عسل شیرین کنند. در شرایطی که مصرف گهگاه یک نوشیدنی اندکی شیرین بعید است که اثر چشمگیری بر سطوح قند خون داشته باشد، انتخاب چای شیرین نشده بهترین گزینه برای افراد مبتلا به دیابت است.

شکر افزوده، به ویژه در شکل نوشیدنی‌های شیرین، موجب افزایش سطوح قند خون می‌شود که به مرور زمان می‌تواند موجب کنترل ضعیف قند خون شود. یک رژیم غذایی سرشار از شکر افروده ممکن است به عوارض جانبی دیگر مانند افزایش وزن و فشار خون نیز منجر شود.

نوشیدن چای شیرین نشده برای سلامت هر فردی، به ویژه افراد مبتلا به دیابت که با نوسان‌های قند خون مواجه هستند، بهترین است. برای بهبود عطر و طعم چای خود می‌توانید به جای افزودن شکر، مقداری آبلیمو تازه یا اندکی دارچین به آن اضافه کنید.

نکته دیگری که در زمان خرید چای‌های دوستدار دیابت باید مد نظر قرار دهید این است که برخی چای‌های گیاهان دارویی می‌توانند با دارو‌هایی که برای دیابت تجویز شده اند تداخل ایجاد کنند. به عنوان مثال، آلوئه ورا، رویبوس، گلابی خاردار، گیمنما سیلوستر، و شنبلیله برخی از گیاهان دارویی موجود به شکل چای هستند که ممکن است با دارو‌های رایج دیابت مانند متفورمین و گلیبورید تداخل ایجاد کنند.

با توجه به این مساله، پیش از مصرف مکمل‌های گیاهان دارویی یا نوشیدن یک چای گیاه دارویی جدید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید