راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟

راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟

راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟ بدن ما محل زندگی میلیون‌ها باکتری غیر خطرناک است که بسیاری از آن‌ها روی پوست ما زندگی می‌کنند و از عرق بدن ما تغذیه می‌کنند. این که چرا عرق بوی بد می‌دهد دلیلش وجود همین باکتری‌ها است. ما قصد داریم در اینجا ۹ علت عرق کردن زیاد و بهترین راه برای رفع بوی عرق را به شما آموزش می‌دهیم.

کد خبر : ۸۲۷۲۶
بازدید : ۵۱۲۷
راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟
فرادید | این حقیقت دارد که عرق بدن بعضی از افراد بوی بدی نمی‌دهد! بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، ممکن است خواهر شما دروغ نگفته باشد که اسپری ضد تعریق شما را برنداشته، چون احتیاجی به اسپری ضد عرق یا خوشبو کننده دیگری ندارد. بر اساس تحقیقات شیمیدانان در آمریکا، درصد بسیار بسیار کمی از مردم به دلیل عدم وجود نوعی پروتئین در بدن‌شان، هیچ‌وقت بوی بدی نمی‌گیرند. این موضوع به این معنی است که بقیه ما خیلی خوش شانس نیستیم و همیشه هم بوی خوب نمی‌دهیم. اما خبر خوب این است که ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم بر روی بوی بد پا یا بوی بد زیر بغل خودمان کنترل داریم. اما چرا عرق بوی بد می‌دهد؟

اول از همه باید بدانید که خود عرق بد بو نیست. عرق که به صورت مایع از بدن خارج می‌شود غالبا از آب و نمک تشکیل شده است و کاملا بی رنگ و بی بو است.

بدن ما محل زندگی میلیون‌ها باکتری غیر خطرناک است که بسیاری از آن‌ها روی پوست ما زندگی می‌کنند و از عرق بدن ما تغذیه می‌کنند. این که چرا عرق بوی بد می‌دهد دلیلش وجود همین باکتری‌ها است. ما قصد داریم در اینجا ۹ علت عرق کردن زیاد و بهترین راه برای رفع بوی عرق را به شما آموزش می‌دهیم.

۱- استرس‌های روزمره

اگر شما جزو کسانی هستید که در شرایط پر استرس شروع به عرق کردن زیاد می‌کنید، تنها نیستید. تعداد بسیار زیادی از افراد با قرار گرفتن در شرایط پراسترس شروع به عرق کردن می‌کنند. این استرس باعث ترشح هرومون کورتیزول در بدن شما می‌شود. این هورمون بر عملکرد غدد تعریق تاثیر می‌گذارد و در نهایت باعث ترکیب باکتری‌ها با ذرات عرق و ایجاد بوی بد زیر بغل و حتی بوی بد پا می‌شود.

۲- لباس ورزشی جدیدتان

هیچ اجباری وجود ندارد که دیگر با لباس‌های ورزشی پلی‌استر خود ورزش کنید. الیاف طبیعی مثل کتان، پشم و لینن عرق را از پوست شما جذب می‌کنند و اجازه می‌دهند که تبخیر شود و زود خشک می‌شوند. درصورتی که الیاف مصنوعی مثل پلی‌استر ، ریون، نایلون و حتی بعضی از الیاف طبیعی مثل سیلک (ابریشم) با اینکه خیلی زیبا وشیک هستند، قدرت جذب پایینی دارند و مایعات را دفع می‌کنند. با این ویژگی نه‌تنها به جدا کردن عرق از باکتری‌ها کمک نمی‌کنند، بلکه باعث می‌شوند عرق روی پوست باقی بماند. علاوه بر این، دانشمندان متوجه شده‌اند که باکتری‌ها عاشق پلی‌استر هستند!

۳- قرص خوردن

بسیاری از قرص‌ها علت عرق کردن زیاد یا بوی بد بدن که از تاثیرات جانبی عرق کردن است، هستند. قرص‌های رایجی مثل استامینوفن، قرص‌ لاغری، قرص‌ ضد حساسیت و حتی داروهای خاصی مثل قرص ضد افسردگی و قرص ضدبارداری.

۴- کمبود ویتامین

قطعا خوردن مقدار زیادی سیر باعث می‌شود بدن شما تا روز بعد بوی یک رستوران شمالی وسط باشگاه بدنسازی بدهد؛ اما نخوردن بعضی مواد غذایی نیز می‌تواند باعث بوی بد بدن هنگام ورزش شود. کسانی که کمبود منیزیوم و ویتامین‌های اصلی دارند، (منظورمان کسانی است که سبزیجات و آجیل نمی‌خورند) بوی بدنشان بسیار شدیدتر و غلیظ‌تر از افراد دیگر است.

راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟

۵- شیرینی و شکلات

باکتری‌‌‌ها هم مثل شما عاشق شیرینی‌جات هستند. خوردن زیاد شیرینی‌‌جات باعث افزایش رشد باکتری‌ و قارچ‌های میکروسکوپی روی پوست می‌شود. این باکتری‌ها مانند نوعی مخمر قند را به الکل تبدیل می‌کنند که این موضوع باعث بوی بسیار بدی می‌شود که اصلا شیرین نیست!

۶- رژیم پروتئینی شما

گیاه‌خواران همیشه اعتقاد داشتند که فقط غیر گیاه‌خواران هستند که به دلیل نوع رژیم غذایی‌شان دچار بوی بد زیر بغل و بوی بد پا می‌شوند. ممکن است این ادعا صحیح باشد. چرا که به دلیل تفاوت متابولیسم در بدن افراد مختلف، برخی از افراد با خوردن غذاهایی مانند تخم مرغ، ماهی و جگر که میزان زیادی کولین (نوعی ویتامین از گروه ویتامین B) دارد دچار عارضه بوی بد تعریق می‌شوند. این افراد احتمالا بیشتر از دیگران به مام زیر بغل و دئودورانت احتیاج پیدا می‎کنند. پزشکان توصیه می‌‌کنند خوردن غذاهای گوشتی را کاهش دهید چرا که وعده غذا با پروتئیین بالا نیازمند متابولیسم بالایی است و بوی بدن بعد از خوردن غذاهای با پروتئیین بالا بیشتر و تندتر می‌شود.

۷- عادت‌ دستشویی رفتن

خب شاید خیلی عجیب باشد اگر بدانید نگه‌داشتن دستشویی و دیر به دیر رفتن به دستشویی علاوه بر تمام ضررهای دیگر، باعث می‌شود بدنتان بویی بدهد که قطعا دوست ندارید حتی به آن فکر کنید. تحقیقات نشان داده است که یبوست‌های مکرر باعث جذب سموم از دستگاه گوارش و راه پیدا کردن‌ آن‌ها به منافذ پوست می‌شود و نهایتا با بوی بد زیر بغل و قسمت‌های دیگر بدن پایان می‌گیرد. لازم است مشکل گوارش خود را حتما با دکتر درمیان بگذارید.

۸- شام‌ آخر هفته

شام و ناهار شما شاید علت زیاد عرق کردن سر و صورت یا عرق کردن زیاد پای شما نباشد، اما قطعا می‌تواند بوی آن را بدتر کند. همه کسانی که ورزش می‌کنند می‌دانند که چطور خوردن یک شام پر ادویه و تند، یا خوردن سیر و پیاز باعث بیشتر شدن بوی عرق می‌شود. اما شاید کمتر کسی بداند که خوردت سیب زمینی سرخ کرده و غذاهای پرچرب دیگر هم به همان اندازه باعث بوی بد عرق می‌شوند. تحقیقات ثابت کرده غذاهای سرخ کرده و پخته شده‌ای که چرب هستند، در زمانی که در دستگاه گوارش جهت هضم شدن می‌گذرانند بروی غدد تعریق تاثیر می‌گذرانند و باعث بوی بد می‌شوند.

راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟

راه‌های درمان بوی بد زیر بغل

بوی بد بدن را می‌توان با دارو‌های روی پیشخوان داروخانه‌ها یا با رعایت بهداشت برطرف کرد. راهکار‌های طبیعی و ساده‌ی خانگی هم وجود دارند که می‌توانند با کنترل رشد باکتری‌ها و کاهش تعریق بیش از حد، شما را از بوی بد بدن خلاص کنند.

در این مطلب، ده شیوه‌ی خانگی برای برطرف کردن بوی بد بدن ارائه خواهد شد.

۱. جوش شیرین

جوش شیرین رطوبت پوست را جذب می‌کند و به‌همین علت می‌تواند عرق را جذب کند و از بوی بدن بکاهد. ضمنا، جوش شیرین باکتری‌ها را نابود می‌کند و مانند یک بو زُدای طبیعی (دئودورانت) جلوی بوی بد بدن را می‌گیرد.

  • برای رفع بوی بد بدن یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو را با هم ترکیب کنید و آن را به زیربغل و سایر قسمت‌های بدن که زیاد عرق می‌کنند، بمالید. بگذارید چند دقیقه بماند و سپس با آب بشویید؛ طوری که روی پوست سابیده نشود. بعد دوش بگیرید. این کار را هر روز و به‌مدت چند هفته انجام بدهید.
  • می‌توانید مقادیر مساوی از جوش شیرین و نشاسته‌ی ذرت را با هم ترکیب کنید و آن را مستقیما به زیربغل‌تان که خشک است بمالید تا هم از تعریق و هم از بوی بد جلوگیری شود. هر وقت که نیاز داشتید چندین ساعت بدون عرق کردن بمانید، از این شیوه استفاده کنید.

۲. سرکه سیب

سرکه‌ی سیب، یک عامل ضدباکتری قوی است که با تعدیل سطح pH پوست، بوی بد بدن را از بین می‌برد.

  • یک پنبه‌ی توپی را به سرکه‌‌ی سیب آغشته کنید و به زیربغل‌تان بمالید. دو تا سه دقیقه صبر کنید و سپس دوش بگیرید. این کار را دو بار در روز انجام بدهید، یک‌بار صبح و یک‌بار دیگر هم قبل از خواب، تا زمانی که متوجه بهبودی شوید.
  • می‌توانید یک فنجان سرکه‌ی سیب را در وان پُر شده با آب ولرم بریزید و روزی یک‌بار، ده دقیقه در این آب بمانید.
  • همچنین می‌توانید دو قاشق چای‌خوری سرکه‌ی سیب را با کمی عسل در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و روزی سه بار قبل از صرف غذا، بنوشید.

۳. آب‌لیمو

آب‌لیمو برای درمان بوی بد بدن، عالی است. خاصیت اسیدی آب‌لیمو به کاهش سطح pH پوست کمک می‌کند، در نتیجه باکتری‌های عامل تولید بوی بد بدن، به‌سختی می‌توانند زنده بمانند.

  • برای درمان بوی بد بدن یک لیمو ترش تازه را دو نیم کنید و یک بُرش آن را به زیربغل‌تان بمالید، طوری که آب‌لیمو کاملا به پوست‌تان نفوذ کند، اجازه بدهید خودش خشک شود و سپس دوش بگیرید. این کار را هر روز انجام بدهید تا زمانی که بوی بد بدن‌تان کاملا برطرف شود.
  • اگر پوست‌تان حساس است، می‌توانید آب نصف لیموترش را با نصف فنجان آب رقیق کنید و با یک پنبه‌ی توپی به زیربغل‌تان بمالید. بگذارید ده دقیقه بماند و سپس با آب بشویید. هر روز این کار را انجام بدهید تا وقتی که بوی بد از بین برود.

راه‌های رفع بوی بد عرق زیر بغل؛ علت بوی بد عرق زیر بغل چیست؟

۴. رزماری

رزماری، رشد باکتری‌های عامل بوی بد بدن را متوقف می‌کند. همچنین حاوی منتول و کلروفیل است که دارای خواص طبیعی ضدبو هستند و بوی تند بدن را خنثی می‌کنند و بویی خوشایند به بدن می‌دهند. ضمنا رزماری، روی دارد؛ کمبود روی می‌تواند باعث بوی بد بدن بشود.

  • برای رفع بوی بد بدن نصف فنجان برگ خشک رزماری را به چهار فنجان آب داغ اضافه کنید و اجازه بدهید ده دقیقه خیس بخورد و سپس آن را در آب وان‌تان بریزید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در وان غوطه‌ور باشید. بعد از بیرون آمدن از وان، فورا پوست‌تان را خشک کنید. این کار را روزی یک‌بار انجام بدهید تا در طول روز خوش‌بو باشید.
  • می‌توانید ۸ تا ۱۰ قطره عصاره‌‌ی رزماری را با ۲۵ میلی‌لیتر آب ترکیب کنید و آن را به عنوان یک بو زُدا به زیربغل‌تان بمالید.

نکته: اگر رزماری باعث ایجاد هرگونه حساسیت پوستی شد، دیگر از آن استفاده نکنید.

۵. مریم‌گلی

مریم‌گلی یک گیاه بسیار خوش‌بوست که می‌توانید برای از بین بردن بوی بد بدن، از آن استفاده کنید. مریم‌گلی، فعالیت غدد تعریق را کاهش می‌دهد و یک عامل ضدباکتری است که می‌تواند مانع رشد باکتری روی پوست شما بشود.

  • می‌توانید با پنج قطره عصاره‌ی مریم‌گلی، پنج قطره عصاره‌ی گشنیز و پنج قطره عصاره‌ی اسطوخدوس، همراه با ۵۰ میلی‌لیتر عصاره‌ی تیره انجیلی، یک بو زُدای طبیعی درست کنید. این مواد را با هم ترکیب کنید و محلول حاصل را در یک بطری اسپری بریزید تا هر روز از آن به عنوان بو زُدا استفاده کنید.
  • می‌توانید دو قاشق غذاخوری مریم‌گلی خشک شده را به چهار فنجان آب داغ اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه خیس بخورد. وقتی محلول خنک شد، زیر بغل‌تان را با آن بشویید. این کار را روزی دو بار انجام بدهید تا زمانی که نتیجه بگیرید.
  • همچنین می‌توانید از دم‌نوش مریم‌گلی نیز استفاده کنید. به این شکل که یک قاشق چای‌خوری از مریم‌گلی خشک شده را در یک فنجان آب داغ اضافه کنید و به‌مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس این دم‌نوش را میل کنید و از آن لذت ببرید. این نکته را هم به‌یاد داشته باشید که نباید بیش از دو فنجان از آن را در روز بنوشید.

نکته: زنان باردار یا شیرده نباید از مریم‌گلی استفاده کنند.

۶. تیره انجیلی

گیاه تیره انجیلی می‌تواند سطح pH پوست را کاهش بدهد و جلوی رشد باکتری‌های عامل بوی بد بدن را بگیرد. ضمنا خواص قابض این گیاه، باعث بسته شدن حفره‌های پوست می‌شود و برای کاهش تولید عرق مفید است.

  • یک پنبه‌ی توپی را به تیره انجیلی آغشته کنید.
  • آن را به زیربغل‌تان بمالید.
  • هر وقت بدن‌تان بوی بد داشت، این کار را انجام بدهید؛ تیره انجیلی مانند داروی ضد عرق عمل خواهد کرد.

۷. روغن درخت چای

روغن درخت چای، به دلیل دارا بودن خاصیت ضدباکتری و ضدعفونی‌کنندگی می‌تواند باکتری‌های موجود روی پوست را نابود کند و بوی بد بدن را از بین ببرد. روغن درخت چای، قابض است و تعریق را کاهش می‌دهد.

  • دو قطره روغن درخت چای را با ۲۵ میلی‌لیتر آب (دو قاشق غذاخوری) ترکیب کنید.
  • محلول به‌دست آمده را داخل یک بطری اسپری بریزید و از آن به عنوان بو زُدا استفاده کنید.

نکته: افرادی که پوست بی‌نهایت حساسی دارند، نباید از روغن درخت چای استفاده کنند.

۸. شلغم

شلغم دارای خواص ضدباکتری است که به نابودی باکتری‌های عامل بوی بد بدن کمک می‌کند. ضمنا، شلغم منبع غنی ویتامین سی و بسیاری از مواد مغذی دیگر است که با بوی بد بدن مبارزه می‌کند.

  • دو یا سه عدد شلغم را خُرد کنید و با کمک مخلوط‌کُن به‌شکل خمیر درآورید.
  • خمیر به‌دست آمده را در یک صافی بگذارید و با قاشق فشار بدهید تا عصاره‌ی آن گرفته شود.
  • عصاره‌ی حاصل را به زیربغل و کشاله‌ی ران‌تان بمالید.
  • اجازه بدهید خودش خشک شود و سپس با آب ولرم بشویید.
  • این کار را هر روز صبح انجام بدهید تا دست‌کم به‌مدت ۱۰ ساعت، بدن‌تان بوی بد ندهد.

می‌توانید از شلغم در رژیم غذایی‌تان هم استفاده کنید.

۹. گوجه‌ فرنگی

گوجه فرنگی دارای خواص ضدعفونی‌کنندگی است و می‌تواند باکتری‌های عامل بوی بد بدن را از بین ببرد. گوجه فرنگی برای بستن حفره‌های پوست و کاهش عرق نیز سودمند است.

  • هفت تا هشت عدد گوجه ‌فرنگی را له کنید.
  • گوجه فرنگی‌های له شده را در صافی بگذارید و با فشردن، عصاره‌‌ی آن را بگیرید.
  • عصاره‌ی به‌دست آمده را در یک سطل پُر از آب بریزید.
  • در وان، از آن استفاده کنید.
  • این کار را هر روز انجام بدهید تا بوی بد بدن‌تان از بین برود.

می‌توانید روزانه، یک تا دو لیوان آب گوجه فرنگی بنوشید تا از بوی بدن‌تان کم شود.

۱۰. علف گندم

علف گندم مقادیر زیادی کلروفیل دارد که دارای خواص خوش‌بوکنندگی است و به دفع سموم نیز کمک می‌کند.

  • یک یا دو قاشق غذاخوری از آب علف گندم را با یک فنجان آب ترکیب کنید.
  • این ترکیب را صبح‌ها با معده‌ی خالی بنوشید.
  • این کار را هر روز انجام بدهید تا بوی بد بدن‌تان برطرف شود.

هشدار: علف گندم، مزه‌ی بسیار تندی دارد و ممکن است برای بعضی از افراد تهوع‌آور باشد.

همراه با راهکارهایی که توصیه شده است، باید بهداشت را کاملا رعایت کنید و رژیم غذایی متعادلی داشته باشید تا از بوی بد بدن رها شوید. همچنین برای اینکه خوش‌بو باشید، نکات زیر را رعایت کنید:

  • روزی یک‌بار دوش بگیرید؛
  • همیشه لباس‌هایتان را بعد از یک‌بار پوشیدن، بشویید؛
  • کفش‌های تنگ به پا نکنید و پاهایتان برای مدت طولانی در کفش نباشد؛
  • استرس و خشم‌تان را کنترل کنید چون باعث بیشتر شدن تعریق می‌شوند؛
  • تا جایی که امکان دارد، بدن‌تان را خشک نگه دارید؛
  • به‌جای استفاده از لباس‌ با پارچه‌های مصنوعی، از لباس با جنس نخی و طبیعی استفاده کنید تا عرق و رطوبت در پوست‌تان حبس نشود؛
  • به مقدار زیاد آب بنوشید تا سموم از بدن‌تان دفع شوند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید