کدام غذاها را نباید دو بار گرم کنیم؟
کدام غذاها را نباید دو بار گرم کنیم؟ همه ما اغلب اوقات مقدار زیادی غذا برای چند روز میپزیم ومجبور میشویم دوباره آنها را گرم کنیم. در نتیجه این کار، بعضی از مواد غذایی ترکیب داخلی خود را از دست میدهند و حتی گاهی سمی میشوند و ممکن است عامل ایجاد سرطان در بدن شوند.
کد خبر :
۸۴۷۲۴
بازدید :
۳۴۴۰
فرادید | مواد غذایی که در وعدههای مختلف غذایی استفاده میکنیم را نباید دوباره گرم کرده و در وعدههای دیگر استفاده کنیم، زیرا ارزش غذایی خود را از دست میدهند و در برخی مواد غذایی ایجاد سم میشود.
همه ما اغلب اوقات مقدار زیادی غذا برای چند روز میپزیم ومجبور میشویم دوباره آنها را گرم کنیم. در نتیجه این کار، بعضی از مواد غذایی ترکیب داخلی خود را از دست میدهند و حتی گاهی سمی میشوند و ممکن است عامل ایجاد سرطان در بدن شوند.
از نظر تغذیهای بهترین شیوه طبخ غذا شیوهای است که به اندازه مصرف یکبار تهیه شده تا باقیمانده نداشته باشد. بهتر است از گرم کردن دوباره و چند باره غذاها خودداری شود و اگر هم قرار است غذاها را در دو یا چندبار مصرف کرد آنها را در بستههای کوچک قرار داده و از چندباره گرم کردن آن خودداری شود. گرم کردن مواد غذایی در دفعات مختلف احتمال افزایش بار میکروبی آن را بالا میبرد و این مسئله باعث کم شدن ارزش غذایی غذاها نیز میشود.
همه ما اغلب اوقات مقدار زیادی غذا برای چند روز میپزیم ومجبور میشویم دوباره آنها را گرم کنیم. در نتیجه این کار، بعضی از مواد غذایی ترکیب داخلی خود را از دست میدهند و حتی گاهی سمی میشوند و ممکن است عامل ایجاد سرطان در بدن شوند.
از نظر تغذیهای بهترین شیوه طبخ غذا شیوهای است که به اندازه مصرف یکبار تهیه شده تا باقیمانده نداشته باشد. بهتر است از گرم کردن دوباره و چند باره غذاها خودداری شود و اگر هم قرار است غذاها را در دو یا چندبار مصرف کرد آنها را در بستههای کوچک قرار داده و از چندباره گرم کردن آن خودداری شود. گرم کردن مواد غذایی در دفعات مختلف احتمال افزایش بار میکروبی آن را بالا میبرد و این مسئله باعث کم شدن ارزش غذایی غذاها نیز میشود.
برخی از مواد مغذی و ویتامینهای موجود در غذاها در اثر گرم کردن دوباره از بین میروند. نتایج یک تحقیق پزشکینشان میدهد هفت نوع مواد غذایی اگر مجدد گرم شوند سمی، زیان آور و حتی سرطان زا میشوند.
این مواد غذایی اگر دوباره گرم شوند از خود سم تولید میکنند و عامل مسمومیت هستند.
۱. چغندر
ما چغندر را به عنوان مواد غذایی با ارزش میشناسیم که غنی از آنتی اکسیدان و آهن است. اما اگر وقتی کاملا سرد نشده است آن را دوباره گرم کنیم، نیترات موجود در چغندر به نیتریت تبدیل میشود که سمی است.
۲. نیمرو
به علت وجود باکتری سالمونلا در تخممرغ نباید آن را دوبار گرم کنیم؛ زیرا ممکن است موجب مسموم شدن ما شود. در واقع نیمرو تنها بار اول تازه و خوشمزه است بنابراین نگذارید مدت زیادی از پخت تا سرو بگذرد و بیش از یک بار به تخممرغ حرارت ندهید.
۳. سیبزمینی
پورهی سیب زمینی را بعد از سرد شدن دوباره گرم نکنید؛ زیرا وقتی این غذا سرد شود موجب وجود باکتریی به نام کلوستریدیوم بتولیسم میشود که دلیل ایجاد بیماری بوتولیسم است.
۴. اسفناج
اسفناج غذایی، پر خاصیت است که با یکبار حرارت دیدن بخشی از خواص خود را از دست میدهد و در گرم شدن بعدی دیگر نه تنها خاصیتی ندارد؛ بلکه موجب ایجاد سم نیز میکند. اسفناج را بهتر است کمی سرخ کرده و کمتر از ۶ ماه در فریزر نگهدارید.
۵. برنج
اگر برنج از وعدهی غذاییتان اضافه آمد آن را در دمای اتاق نگهندارید و سریعا به یخچال منتقل کنید. اگر برنج در دمای اتاق بماند موجب رشد باکتریی به نام باکیلوس سروس میشود که برای بدن مضر است.
۶. مرغ
مرغ نیز مانند تخممرغ شامل سالمونلا است که گذشت زمان پس از پخت، تولید شمار بسیاری باکتری میکند که خوردن آن خطرناک است.
۷. غذاهای دریایی
ماندهی غذاهای دریایی را دیگر نخورید. باکتریها در هوای گرم بیشتر رشد میکنند و هر چه بیشتر در هوای اتاق بمانند تعدادشان بیشتر میشود و با گرم شدن از بین نمیروند.
قارچ
قارچ از آن دسته از غذاهایی است که بهتر است بلافاصله پس از پخت مصرف شود واگر اضافه آمد آنرا سرد مصرف کنید. این در مورد سوپ ها و"ریزوتو" (نوعی برنج ایتالیایی ) که در تهیه آن از قارچ استفاده می شود نیز صدق می کند. با گرم کردن قارچ تغییراتی در ترکیب پروتئین وحتی مزه این غذا ایجاد می شود که بسیاری از مشکلات گوارشی را سبب شده وخاصیت خودرااز دست می دهد.
۰