چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟ در صورتی که روان شناسان و متخصصان کودک می‌گویند پدر و مادر هم به شیوه‌های مختلفی می‌توانند در این بازی‌ها و سرگرمی‌ها با فرزندشان همراه شوند. آن‌ها معتقدند بازی یکی از مهم‌ترین اجزای زندگی کودک است و به هیچ بهانه‌ای نباید از زندگی بچه‌ها حذف شود. از طرفی هم، همین بازی‌ها موجب می‌شود بچه‌ها هنگام شب، راحت و آرام بخوابند.

کد خبر : ۸۵۲۴۶
بازدید : ۲۹۶۱
چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟
فرادید | بچه‌ها در هر حال و شرایطی که باشند، دوست دارند بازی کنند و از این کار خسته نمی‌شوند. انگار بازی کردن نه تنها انرژی شان را نمی‌گیرد که حتی به آن‌ها انرژی بیشتری هم می‌بخشد. خیلی از پدر و مادر‌ها هم به جای این که از این ویژگی استفاده کنند و بیش از پیش به فرزندشان نزدیک شوند، این موضوع را مانعی سر راه تربیت صحیح کودک می‌دانند.

در صورتی که روان شناسان و متخصصان کودک می‌گویند پدر و مادر هم به شیوه‌های مختلفی می‌توانند در این بازی‌ها و سرگرمی‌ها با فرزندشان همراه شوند. آن‌ها معتقدند بازی یکی از مهم‌ترین اجزای زندگی کودک است و به هیچ بهانه‌ای نباید از زندگی بچه‌ها حذف شود. از طرفی هم، همین بازی‌ها موجب می‌شود بچه‌ها هنگام شب، راحت و آرام بخوابند.

با این حال، فصل سرما که از راه می‌رسد، معمولا فرصت بازی بچه‌ها هم محدود می‌شود و دیگر نمی‌توانند براحتی روز‌های تابستان بازی کنند. پدر و مادر هم معمولا نگران سلامت فرزندشان هستند و به همین دلیل مانع بازی کردن یا رفتن آن‌ها به پارک و حیاط می‌شوند.

اما سرما و برف و باران نباید مانع فعالیت و سرگرمی آن‌ها شود. والدین هم اگر کمی بیشتر به این موضوع توجه داشته باشند، می‌توانند بازی‌های ساده‌ای را برای روز‌های سرد سال انتخاب کنند؛ بازی‌ها و سرگرمی‌هایی که داخل خانه هم براحتی قابل انجام است.

برای کودکان وقت بگذارید

فصل سرد سال که رسید حال نوبت شماست که برای کودکان حکم پارک و اسباب بازیهایش را پیدا کنید. وقت گذاشتن برای کودکان و خوش رفتاری کردن با آنها، یک نوع بازی آرام و توام با خوش خلقی است و به طور طبیعی رابطه شما را با فرزندتان بهبود می‌بخشد و نتیجه آن احترام گذاشتن فرزندتان به شماست.
چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

ویژگی‌های فرزند را بشناسید

حال که هوا سرد و روحیه فرزندتان ابری شده است و حوصله اش سر می‌رود، بهتر است شما او را دلگرم کنید. هنگامی که در خلال بازی ویژگی‌های خاص فرزندتان را می‌بینید و به تلاش‌ها و نقاط قوت او اهمیت می‌دهید، به نوعی او را دلگرم می‌کنید.

شادی‌های زمستانه

تنها سرگرمی که کودکان در زمستان به او فکر می‌کنند، آمدن برف است. بعضی از آن‌ها ساعت‌ها پشت پنجره می‌نشینند و از پدر و مادر شان زمان برف آمدن را می‌پرسند. اما گاهی برف آن‌ها را منتظر می‌گذارد و نمی‌توانند تجربه برف بازی را داشته باشند. اگر حتی برف هم نیاید، یادتان باشد شما می‌توانید با بازی‌های خانگی در این روز‌های سرد او را شاد کنید. این شادی فقط مختص فرزندتان نخواهد بود بلکه در مقابل شما را هم شاد و سرزنده کرده و از دست بهانه گیری‌های کودکان نجات می‌دهد.

یک بازی عاشقانه

شاید هیچ فعالیتی جز بازی با کودک در این روز‌های سرد، فرصت لازم برای عشق ورزیدن به او را مهیا نکند و با این کار فضای خانه تان را هم گرم می‌کنید. پس سعی کنید، در هنگام بازی با فرزندتان به طور مستقیم از لفظ «دوستت دارم» استفاده کنید. او را در آغوش بگیرید و دستی به سر و رویش بکشید. همچنین رفتار و گفتار محترمانه با او داشته باشید.
چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

مخروط و توپ

به کمک مقوا یک مخروط بسازید و با کمک یک نخ ضخیم یا طناب توپ پینگ پنگی را به آن وصل کنید. طول طناب بهتر است حدود ۱ متر باشد. سپس به کودک تان کمک کنید تا توپ را به کمک مخروط بگیرد. البته این بازی به صورت آماده در بازار وجود دارد، اما ساختن این دست وسایل ساده هم باعث سرگرمی فرزندتان می‌شود و هم مهارت‌های حرکتی را در او تقویت می‌کند.

بولینگ

چند بطری خالی (خصوصاً بطری‌های آب معدنی، دوغ، نوشابه و …) و توپ نسبتاً بزرگی بردارید. این بازی بهتر است در جایی شبیه به راهرو خانه که باریک است انجام شود. از فاصله نزدیک شروع کنید و به کودکتان یاد دهید که با کمک توپ، بطری‌ها را بیندازد. این بازی هماهنگی میان چشم و دست کودکتان را زیاد می‌کند.

کارت‌های دوختنی

این دست کارت‌ها نیز در بازار به فروش می‌رسد، اما آن قدر ساده است که می‌توانید خودتان آن را تهیه کنید. روی یک مقوا، یک شکل ساده مانند اشکال هندسی، یک اردک، یک درخت و… بکشید. روی خطوط خارجی این تصویر سوراخ‌های نسبتاً ضخیم و بزرگ ایجاد کنید. سپس به فرزندتان کمک کنید تا با کمک نخ ابریشمی یا کاموا دور تصویر را بدوزد. اگر سوزن کند داشته باشید این کار راحت انجام می‌گیرد. مراقب باشید که در هنگام این بازی حتماً کنار فرزندتان باشید تا آسیبی به چشم هایش نرساند در غیر اینصورت اصلاً از سوزن استفاده نکنید. این بازی به کودک تان کمک می‌کند تا ماهیچه‌های ریز خود را به کار بگیرد.

بازی با کاغذ

بازی با کاغذ برای همه ما والدین بسیار آشناست. فرفره، موشک، کلاه و … اشیایی بودند که ما در کودکی آن‌ها را با روزنامه و کاغذ درست می‌کردیم. شما هم، همین کار را برای کودک تان انجام دهید. امروزه کتاب‌هایی هم در بازار آمده که با عنوان کلی «اُریگامی» به فروش رسیده و شما می‌توانید به کمک آن اشکال مختلفی را برای کودک تان بسازید.

آهن ربا

شاید در همه خانه‌ها آهن ربا یافت شود. اگر آهن ربا ندارید یک آهن ربا نعل اسبی شکل، تهیه کنید تا خاصیت مغناطیسی برخی اشیا را به کودک تان نشان دهید. مثلاً چند شی مختلف مانند سوزن قفلی، گیره، تیله و … روی یک مقوا بگذارید. زیر صفحه مقوایی را چند کتاب به عنوان پایه قرار دهید و سپس آهن ربا را زیر این صفحه حرکت دهید تا اشیا فلزی به این واسطه حرکت کنند. این اسباب بازی برای بچه‌های زیر ۴ سال چندان توصیه نمی‌شود.
چگونه کودکان را در خانه سرگرم کنیم؟

جعبه‌های بازی

یک جعبه نسبتاً بزرگ بردارید. داخل آن را می‌توانید پر از ابزار‌ها و اسباب کوچک و بزرگ کنید. توپ‌ها نرم، اسفنجی، نمدی، چراغ قوه و باطری کهنه، آهن ربا، بادکنک، کارت‌های عید، ذره بین، قاشق و چنگال، لیوان، خانه سازی، پازل و … کنید. سپس چشم فرزندتان را با یک دستمال ببندید و اشیاء را تک تک به دست او دهید و از او بخواهید که نام آن جسم را حدس بزند.

کلاژ

کلاژ جز آن سرگرمی‌هایی است که به خاطر کار با چسب و کاغذ رنگی و انواع اشیا دورریز، برای کودکان بسیار جذاب است. البته کلاس‌هایی با همین عنوان در مراکز مختلف وجود دارد. با یک سرچ ساده در اینترنت می‌توانید ایده‌های بسیار ساده و البته جالبی برای کار با کلاژ به دست آورید.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید