فرادید| زیردریایی اتمی آمریکا به نام "یو اس اس جورجیا" روز گذشته وارد خلیج فارس شد. این خبر را نیروی دریایی ایالات متحده در صفحه رسمی توئیترش منتشر کرد و در بیانیه خود گفت که حضور این زیردریایی نشانگر تعهد آمریکا به شرکای منطقهای و امنیت دریایی با طیف کاملی از تواناییهاست که آماده دفاع در برابر هرگونه تهدید در هر زمانی است. اما ناظران معتقدند که آمریکا اهداف مختلفی را در این مسئله دنبال میکند.
به گزارش فرادید؛ روز گذشته علاوه بر زیردریایی اتمی یو اس اس جورجیا، دو ناو جنگی مجهز به سامانههای موشکی "یواساس پورت رویال" و "یواساس فیلیپین" نیز از تنگه هرمز عبور کرده و وارد خلیج فارس شدند.
پس از ورود زیردریایی و ناوهای آمریکایی به خلیج فارس، نیروی دریایی آمریکایی بیانیهای صادر کرد و نوشت که " حضور زیردریایی سوخت هستهای جورجیا در منطقه عملیاتی ناوگان پنجم آمریکا نشان دهنده توان نیروی دریایی ایالات متحده برای تردد و عملیات در هر کجاست که قوانین بینالمللی اجازه میدهد."
طبق اعلام نیروی دریایی آمریکا، زیردریایی اتمی یو اس اس جورجیا مجهز به قابلیتهای ارتباطی برتر است و میتواند تا ۱۵۴ موشک کروز تاماهاوک را حمل کند. همچنین این زیردریایی امکان جا دادن ۶۴ نیروی عملیاتی ویژه را هم دارد.
در ادامه ای بیانیه هم تاکید شده که "یواساس جورجیا" توانایی انعطافپذیر بسیار بالایی برای قدرت مانور دارد و میتواند چندین عملیات احتمالی را پشتیبانی کند.
این زیردریایی که با پیشرانه هستهای به حرکت در میآید، از سال ۱۹۸۲ وارد خدمت نیروی دریایی آمریکا شده و در آغاز، برای شلیک موشکهای بالستیک طراحی شده بود. در مارس سال ۲۰۰۴، با تغییر ماموریت و بازسازی اساسی، به چهار اژدرانداز ۲۱ اینچی و ۱۵۴ محفظه شلیک موشکهای کروز «بیجیام-۱۰۹ توماهاک» مجهز شد.

طول زیردریایی "یواساس جورجیا" ۱۷۰ متر و جابهجایی آن حدود ۱۹ هزار تن در حال غوطهوری است.
پیش از این و در روزهای ابتدایی آذرماه، ایالات متحئه بمبافکن استراتژیک بی-۵۲ را در آسمان خلیج فارس مستقر کرد و فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده هم با اعلام این خبر گفت که "این استقرار در فرصتی کوتاه انجام شده و هدف از آن بازداری از تهاجم، و اطمینانبخشی به شرکا و متحدان آمریکا است.
با این وجود، گرچه مقامهای آمریکا به تهدید مشخصی که بمبافکنهای سنگین بی-۵۲ قرار است با آن مقابله کنند اشارهای نکرده است، ولی رسانههای خبری این اقدام را هشداری آشکار به ایران تلقی کردهاند.
در ایران، فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده موسوم به سنتکام در شمار نیروهای تروریستی قرار دارند.

پیدا و پنهان اعزام زیردریایی جورجیا به خلیج فارس
ایالات متحده آمریکا در طول یک ماه اخیر با اعزام زیردریایی اتمی جورجیا و بمب افکن بی ۵۲ پیامهای آشکار و پنهانی را در منطقه منتشر کرده است. برخی ناظران معتقدند که ایالات متحده با ارسال سیگنال جنگ در منطقه به دنبال فروختن سلاح به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
از طرفی نیروی دریایی آمریکا به شکل علنی استقرار زیردریایی اتمی خود را رسانهای کردند. این در حالی است که این نیروی نظامی تحرکات خود را رسانهای نمیکند و بیشتر رسانههای خبری تحرکات آنها را به اطلاع عموم میرسانند.
اما دراین میان نکته قابل توجه اظهارات فرماندهی مرکزی نیروهای ایالات متحده است. سنتکام مدعی است که ایران در سالگرد ترور شهید سردار سلیمانی به دنبال انتقام از نیروهای آمریکایی است.
از این رو ژنرال مککنزی، فرمانده این نیروهای تروریستی در منطقه هفته گذشته مدعی شد و گفت که ارزیابی من این است که ما در موقعیت خیلی خوبی قرار داریم و آمادهایم در برابر اقداماتی که ایرانیها و گروههای نیابتی آنها ممکن است انجام دهند واکنش نشان دهیم.
ناظران این ادعای سنتکام را در راستای شعله ور کردن آتش جنگ، ایجاد نگرانی در منطقه با هدف فروش اسلحه به کشورهای حوزه خلیج فارس میدانند.
احتمال جنگ در منطقه وجود دارد؟
از طرفی برخی از کارشناسان سیاسی هم میگویند که ترامپ در ماههای پایانی ریاست جمهوری خود به دنبال ایجاد یک جنگ کوتاه با ایران است تا از این راه برای ادعای تقلب در انتخابات و ماندن در پست ریاست جمهوری زمان بخرد.
ناظران میگویند که تنش میان ایران و آمریکا در این روزها به اوج خود رسیده و هر لحظه امکان وقوع یک جنگ وجود دارد.
از سوی دیگر شبکه تلویزیونی اسرائیلی-صهونیستی کان به نقل از منابع اطلاعاتی خود خبر داده که یک فروند زیردریایی این کشور نیز به تازگی به خلیج فارس اعزام شده است.
وزیر خارجه آمریکا مدعی است که ایران مسئول شلیک راکتهای منطقه سبز بغداد در روز یکشنبه ۳۰ آذر است. اما وزارت خارجه ایران در پی اعلام موضع وزیر خارجه آمریکا از او به عنوان "فردی دروغگو" یاد کرد و به دولت آمریکا هشدار داد در این روزها به دنبال آتش افروزی و متشنج کردن اوضاع نباشد.
برخی رسانههای خبری هم از تقویت نیروهای آمریکایی در اطراف عراق با وجود تصمیم واشنگتن برای کاهش نیروهایش از عراق و افغانستان خبر دادهاند.
این اتفاقات در یک ماه اخیر در شرایطی رخ داد که برخی رسانههای خبری از سفر ژنرال کنت مکنزی، فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا (سنتکام) به بغداد که اخیراً انجام شده است خبر دادهاند. این رسانهها گفته که در جریان سفر این مقام نظامی آمریکا او با ژنرال پل کولورت، رئیس ائتلاف ضد جهادی و ژنرال عبد امیر رشید یارالله، رئیس ستاد ارتش عراق دیدار کرده است.
اما در مقابل برخی از کارشناسان سیاسی هم گفته اند که بارها ناوهای جنگی ایالات متحده آمریکا به بهانههای مختلف در آبهای منطقهای حضور داشته اند و این دلیل قانع کنندهای برای پیش بینی جنگ نیست.