
فرادید| نخستین واکسن کرونا، ساخت محققان ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با نام «کُوو ایران برکت» وارد فاز مطالعه انسانی شد. این واکسن نهم دی ماه با حضور وزیر بهداشت-درمان و آموزش پزشکی، بر روی سه داوطلب تزریق شد.
به گزارش فرادید، دختر مخبر و یکی از مدیران ارشد ستاد اجرایی فرمان امام، از نخستین کسانی بودند که برای آزمایش انسانی واکسن «کُوو ایران برکت» دواطلب شدند. یکی از فعالان رسانهای اعلام کرده است که احتمال دارد محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت کند.
این فعال رسانهای درباره فعالیت مخبر عنوان کرد: «او دو سه ماهی فعالیت انتخاباتی خود را به تعویق انداخته بود، اما جسته و گریخته فعالیت انتخاباتی را شروع کرده است.»
او در گفتگو با انصاف نیوز گفته بود: «محمد مخبر که یک سالی است خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میکند مجددا با اوج گیری بحث واکسن کرونای داخلی بر سر زبانها افتاده است. مخبر دو سه ماهی بود که جلسات انتخاباتی خود را نیمه تعطیل کرده بود که با اوج گیری بحث واکسن کرونای داخلی که ستاد اجرایی در مکانی نزدیک به تهران اقدام به ساخت آن میکند، دوباره بر سر زبانها افتاده است. مخبر با چهرههای شاخص جریان اصولگرایی دیدار داشته و به برخی از آنها برای فعالیتهای انتخاباتی پیشنهادات ویژه داشته که جسته گریخته رد و یا قبول کردهاند.»
تست واکسن کرونای کُوو ایران برکت
محمد مخبر در مراسم آغاز تست واکسن ایرانی کرونا گفته بود: «تولید واکسن کرونا در ایران محصول یک کارگروهی و همکاری نزدیک وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشمندان شجاع کشور با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و یک کار بی نظیر است که در تاریخ کشور ماندگار میشود.»
محمد مخبر در مراسم آغاز تست واکسن ایرانی کرونا گفته بود: «تولید واکسن کرونا در ایران محصول یک کارگروهی و همکاری نزدیک وزارت بهداشت، معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشمندان شجاع کشور با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و یک کار بی نظیر است که در تاریخ کشور ماندگار میشود.»
او اضافه کرد: «اگر یک چنین همکاری گروهی نبود هرگز به چنین دستاورد بزرگی نمیرسیدیم. البته ستاد اجرایی فرمام امام (ره) از روزهای نخست شروع شیوع کرونا در ایران در کنار وزارت بهداشت بوده است. اولین جلسه همکاری را شب انتخابات مجلس داشتیم و من به آقای نمکی اعلام کردم که هر کمکی لازم است ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در خدمت وزارت بهداشت است.»
مخبر عنوان کرد: «در روزهای اول شیوع این بیماری مشکلات زیادی داشتیم و حتی تامین وسایل ضدعفونی یا ونتیلاتور در کشور مشکل بود، اما امروز نه تنها این مشکلات را نداریم، بلکه در این مدت توانستیم هر دارویی که کمترین احتمال را در بهبود بیماری کووید-۱۹ داشته در مدت دو تا سه هفته در کشور به تولید برسانیم و نگذاشتیم کشور دچار مشکل شود.»
محمد مخبر خاطر نشان کرد: «اکنون نیز با همت و تلاش ۲۴ ساعته دانشمندان ایرانی و حمایت و دلگرمی خانم دکتر محرز توانستیم اولین واکسن کرونا را در ایران تولید کنیم و با تمام توان برای توسعه این مسیر گام بر میداریم. علاوه بر این واکسن که امروز وارد فاز مطالعه بالینی انسانی شد، شش مسیر دیگر را برای تولید واکسن دنبال میکنیم که خدا را شاکرم که این دانشمندان با همت و تلاش شبانه روزی در این مسیر اقدام کردند.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: «از شش مسیری که دنبال میکنیم، به جز واکسنی که امروز تزریق انسانیاش آغاز شد، سه مسیر دیگرمان هم در همین مراحل است. واقعا باید از تیم وزارت بهداشت که با شجاعت و اعتماد به نفس اقدام کردند، تشکر کنیم. خوشبختانه این اقدام انجام شده است. اینکه واکسن را به صورت آزمایشگاهی تولید کنیم، یک موضوع است و اینکه مشکل مردم را در حوزه واکسن حل کرد، مطلب دیگری است.»
به گفته او: «ما این اقدامات را از روزهای اول آغاز کردیم و امروز ملت عزیزمان خاطرجمع باشند که قطعا در حوزه واکسن با دانشمندان شجاع کشور، قطعا کشور از نظر واکسن دچار مشکل نخواهد شد. در حال حاضر توانایی داریم که از دو یا سه هفته آینده ماهانه ۱.۵ میلیون دوز از واکسن کرونا را در ایران طراحی و تولید کنیم.»
مخبر در ادامه گفت: «تجهیزاتی که آورده و متصل میشود که بخشی از آنها در داخل قابل تهیه هستند و این امکان را به ما میدهد تا بتوانیم بیش از ۱۲ میلیون دوز واکسن در ماه تولید کنیم. قطعا اگر به این نقطه برسیم، دیگر چیزی به اسم مشکل واکسن نخواهیم داشت. امیدواریم با کمک خدابتوانیم این اقدامات را پیش بریم.»

محمد مخبر کیست؟
محمد مخبر فرزند حجت الاسلام غلامحسین مخبر بوده که از وعاظ و منبریهای سرشناس شهرستان دزفول در استان اهواز است. مخبر مقطع ابتدایی خود را در دزفول گذراند و سپس ادامه تحصیل اش را در مقطع کارشناسی، در رشته مهندسی برق و مقطع کارشناسی ارشد اش را در رشته مدیریت با گرایش سیستمها ادامه داد. او همچنین مقطع دکترای خود را در رشته مدیریت و برنامه ریزی توسعه اقتصادی گذراند.
مخبر مدرک کارشناسی ارشد و دکترای حقوق بینالملل را نیز در کارنامه خود دارد. محمد مخبر از سال ۱۳۸۶ تاکنون ریاست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را بر عهده دارد. از جمله فعالیتهای انجام شده در این ستاد همزمان با ریاست مخبر، میتوان به «پشتیبانی بنگاههای کوچک اقتصادی برای ایجاد ۱۶۰ هزار شغل» و «تأسیس مؤسسهٔ دانش بنیان برکت جهت پشتیبانی از شرکتهای کوچک و متوسط دانش بنیان» اشاره کرد.
از دیگر فعالیتهای او «راه اندازی پالایشگاه در جاسک، فولاد در خرمشهر»، «نیروگاه در خواف و کشت و صنعت در تایباد و لرستان و بدین ترتیب ایجاد ۳۵۰ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشور»، «ساخت ۷۰۰۰ مسکن در مناطق محروم با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی» و نیز در مجموع «متعهد به ساخت بیست و یک هزار واحد مسکن» هستند.
محمد مخبر سال ۱۳۹۷، در بازدید از یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو گفته بود: «قصد داریم طبق یک برنامه مدون در حوزه توسعه فناوری نانو، صندوقی به ارزش ۵۰۰ میلیارد ریال را راهاندازی کنیم تا به کارها و ایدههایی که دولت نمیتواند ورود کند و بخش خصوصی هم توان لازم برای ریسکپذیری در این پروژهها را ندارد وارد شویم.»
همچنین، او در مراسم بهرهبرداری از ۵۰۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور و تسهیلاتمحور در فرمانداری شهرستان دلفان استان لرستان شرکت کرده و گفته بود که: «امروز در جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم، اصلیترین بحث این جنگ معیشت مردم و اشتغال است؛ بنابراین، هر اشتغالی که در کشور ایجاد میشود، اسلحهای در جنگ اقتصادی خواهد بود.»
مخبر سال گذشته نیز، در رویداد «بانوی احسان» عنوان کرد: «امروز روز افتخار آمیزی برای ستاد اجرایی فرمان امام است، یکی از بزرگترین دستاوردهای ستاد در سالهای اخیر، ایجاد و حمایت از شبکه بزرگ کارآفرینی بانوان در کشور است که این حمایتها تا هرکجا لازم باشد ادامه خواهد یافت و باید این شبکه در سالهای آینده گسترش و فراگیری بیشتری پیدا کند»
به گفته رئیس ستاد اجرایی فرمان امام: «درهیچ جنگی پس از اسلام نبوده که زنان حضور نداشته باشند. در دوران مبارزه با رژیم طاغوت و دفاع مقدس وقتی به پیروزی رسیدیم که زنان و مادران هم به میدان آمدند و به فرمان امام خمینی لبیک گفتند و سلاح به دست گرفتند. اگر بانوان نبودند، پیروزی بر جبهه متحد دشمنان و منافقان محال بود.»
از جمله تالیفات او محمد مخبر نیز میتوان به «اقتصاددانان برتر جهان (۱۳۹۲)، جلد اول، انتشارات نور علم»؛ «معاذیر معافکننده مجازاتها در اساسنامهٔ دیوان بینالمللی کیفری (۱۳۹۳)، انتشارات نور علم»؛ «رهیافتی به توسعهٔ اقتصادی توأم با عدالت (۱۳۹۴)، انتشارات دانشگاه امام صادق» و «رشد اقتصادی شتابان در ایران، (۱۳۹۵)، نشر چالش» اشاره کرد.