اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک و موضع‌گیری فیروزآبادی

اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک و موضع‌گیری فیروزآبادی

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در مقابل اینترنت ماهواره‌ای استارلینک موضع متفاوتی گرفته و معتقد است که باید کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای شرکت اسپیس اکس تشکیل داد.  

کد خبر : ۹۰۶۱۸
بازدید : ۶۰۲۵
ماهواره ایلان ماسک
فرادید | مدتی است موضوع اینترنت ماهواره‌ای در سراسر دنیا مطرح شده و بسیاری از شرکت‌های مطرح در جهان در حال تلاش جهت ارائه خدمات اینترنت ماهواره ای هستند؛ در این میان شرکت فناوری‌های اکتشاف فضایی «اسپیس اکس» که توسط ایلان ماسک تاسیس شده در حال ارائه تعرفه‌های خود است.

به گزارش فرادید، شرکت اسپیس اکس مدتی پیش تعدادی ماهواره را به جو زمین ارسال کرد تا بدین وسیله بتواند سطح زمین را پوشش دهد و همچنین خدمات اینترنتی به سراسر دنیا ارائه دهد. ارائه دهی این خدمات در اکثر نقاط جهان شروع شده است؛ برخی از افراد از آزمایش کیفیت خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک خبر داده و گفته اند که کیفیت و سرعت اینترنت این ماهواره در نواحی دور افتاده وصعب العبور همچون «جنگل ها، کوه ها، روستاها، بیابان ها و ..» بسیار مناسب بوده است.


به علت بالا بودن کیفیت و سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک نسبت به خدمات اینترنت ماهواره‌های قدیمی‌تر و پوشش دهی تمامی نقاط دنیا، این فناوری نظر عموم مردم را جلب کرده و مردم جهان در انتظار بهره گیری از چنین اینترنت با کیفیتی هستند. به نظر می‌رسد که پیش فروش اینترنت ماهواره‌ای استارلینک آغاز شده و علاقه‌مندان به این اینترنت می‌توانند خرید را شروع کنند.
کاربران برای رزرو خدمات اینترنت ماهواره‌ای استارلینک که به صورت اولین مراجعه و خدمات اولیه ارسال می‌شود، باید ۹۹ دلار به عنوان پیش پرداخت پرداخت کنند. اسپیس اکس یک نسخه بتا از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک خود را در تاریخ ۲۶ اکتبر راه اندازی کرد و مردم از سرعت بارگیری فعلی متعجب شده بودند، چرا که کاربران بتا سرعت بارگیری را بین ۱۶۰-۱۷۴ مگابیت در ثانیه مشاهده می کردند.

براساس تجربه‌ای که از خدمات اینترنتی در جهان مشاهده کردیم شاهد بودیم که سرویس‌های رایج خدمات اینترنتی از قبیل بی سیم و با سیم که عمدتا قابل کنترل و با ایجاد محدودیت قابل سانسور بودند؛ اما در فناوری تازه اینترنت ماهواره‌ای تاکنون محدودیتی مشخص نشده و جای بحث و تردید دارد که همین موضوع باعث تعیین موضع متفاوت کشور‌های مختلف در روبرو شدن با این اینترنت ماهواره است.

 اینترنت ایلان ماسک و فیروزآبادی
موضع فیروزآبادی در برابر اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در مقابل اینترنت ماهواره‌ای استارلینک موضع متفاوتی گرفته و معتقد است که باید کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای شرکت اسپیس اکس تشکیل داد.

طبق اعلام دبیر شورای‌ عالی فناوری اطلاعات، اینترنت ماهواره‌ای در تضاد با کل شبکه ملی اطلاعات قرار دارد. او از ورود این فناوری جدید ابراز نگرانی کرد و گفت: «برای آنکه با ورود این فناوری، حکمرانی فضای مجازی خدشه دار نشود، باید تدابیری صورت داد.» چرا که اخیرا ایلان ماسک رئیس تسلا اعلام کرده بود که «اینترنت فضایی، برای دسترسی و استفاده مردم آماده است.»

این مقام مسئول با اشاره به این موضوع که کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهواره‌ای تشکیل شده است، اذعان داشت: «به هر حال برای مواجهه با این فناوری راه حل‌های مختلفی وجود دارد که آن را بررسی و پیگیری می‌کنیم.»

فیروزآبادی اعلام کرد: «برنامه ریزی برای مقررات گذاری استفاده از اینترنت ماهواره‌ای، توسط کاربران در کشور درحال انجام است. از سوی دیگر برای شرکت‌هایی که نسبت به ارائه خدمات منظومه‌های ماهواره‌ای اقدام می‌کنند باید مقررات تدوین شود. در همین حال باید یک سری مجوز صادر شود تا کسانی که می‌خواهند در کشور از طریق این شبکه‌های دسترسی فعالیت کنند حتماً اخذ مجوز کنند.»

طبق گفته‌های دبیر شورای عالی فضای مجازی، علاوه بر حوزه مقررات گذاری، برای آنکه حکمرانی فضای مجازی کشور دچار خدشه نشود، باید اقداماتی صورت گیرد. یک سلسله تدابیری را در مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته شده که از مهمترین این تدابیر، تقویت شبکه اینترنت ثابت کشور است.

ابوالحسن فیروز آبادی تایید کرد: ««ملاحظه می‌کنیم که شبکه ثابت اینترنت کشور دچار نقص است و پاسخگو نیست. به همین دلیل بار بسیار سنگینی به شبکه موبایل کشور وارد شده است؛ لذا شبکه اینترنت ثابت باید توسعه پیدا کند.»

فیروزآبادی با اشاره به اینکه ما مواجه هستیم با این موضوع که منظومه‌های ماهواره‌ای در حال آمدن هستند و با آمدن آن، ممکن است که به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود، یادآور شد که «اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر، ارزان‌تر و با سرعت بیشتر و با تنوع بیشتر ارائه دهد، عملاً شبکه ملی، تحت الشعاع شبکه‌های جهانی اینترنت ماهواره‌ای که عمدتاً هم آمریکایی هستند قرار خواهد گرفت؛ بنابراین توجه بیشتری می‌طلبد که ما شبکه اینترنت ثابت کشور را توسعه دهیم.»

این مقام مسئول می‌گوید که «متأسفانه شبکه ثابت اینترنت در سال‌های گذشته به دلیل نامناسب بودن مدل درآمدی و به دلایلی دیگر، توسعه مناسب پیدا نکرده و وزارت ارتباطات در این رابطه کوتاهی دارد و مقصر است. در این حوزه شبه انحصار مخابرات را در مقابل شرکت‌های FCP داریم و در بخشی از قسمت‌های شبکه، مانند کابل، شاهد انحصار هستیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: «در این راستا یا باید انحصار شکسته شود و یا مخابرات ایران بپذیرد که با سرعت کافی، سرویس‌های لازم را ارائه دهد. این عدم توسعه، امنیت فضای مجازی کشور را در خطر می‌بینیم.»

او بیان کرد که «این موضوع را در مرکز ملی فضای مجازی در سطح کارشناسی جلو می‌بریم. به این معنی که در حال مذاکره با شرکت مخابرات ایران، وزارت ارتباطات و سهامداران اصلی مخابرات که حتماً این سرمایه گذاری را در حوزه توسعه اینترنت ثابت انجام دهند. آن‌ها هم به صورت ابتدایی و پایه‌ای پذیرفته‌اند این سرمایه گذاری باید انجام شود. اما متأسفانه در این حوزه با تأخیر مواجه هستیم. ما معتقدیم که باید در اسرع وقت این سرمایه گذاری صورت گیرد و شبکه دسترسی کشور توسعه پیدا کند.»

فیروزآبادی در پایان گفته بود که «در کنار این تدابیر، توسعه شبکه موبایل نیز باید در دستور کار باشد که بتواند خدمات متنوع، ارزان‌تر و مناسب‌تری را در اختیار کاربران قرار دهد. در حوزه فضا نیز باید تدابیری انجام شود. در همین حال برای اینترنت ماهواره‌ای، در حوزه بین المللی نیز باید اقداماتی صورت گیرد تا بحث حاکمیت سرزمینی ما رعایت شود. برای این موارد متعدد، کار گروه‌های متعددی تشکیل شده و مرکز ملی فضای مجازی، ظرفیت قابل توجهی را برای رسیدگی به این موضوع اختصاص داده است.»
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید