طرز تهیه تانتونی گوشت
تانتونی را از گوشت گوسفند و یا مرغ تهیه و با نان مسطح و لواش به صورت لقمه و ساندویچ دراورده و یا با پیلاف یا پلو و سبزیجات سرو میکنند.
تانتونی گوشت، از غذاهای محلی شهربندری مرسین در جنوب ترکیه و در جوار دریای مدیترانه و شهر آلانیاست.
آن را از گوشت گوسفند و یا مرغ تهیه و با نان مسطح و لواش به صورت لقمه و ساندویچ دراورده و یا با پیلاف یا پلو و سبزیجات سرو میکنند.
مواد لازم تانتونی tantuni گوشت (ترکیه)
نیم کیلو:گوشت گوسفند یا سینه مرغ
دو عدد:پیاز متوسط
سه عدد: گوجه فرنگی
نمک و فلفل
فلفل قرمز پولکی و سماق
روغن سرخ کردنی
یک ق چ: پودر آویشن
آبگوشت یا عصاره مرغ یا قلم
در صورت تمایل:سبزیجات خرد شده نگینی و دلخواه
ابتدا پیاز را خرد کرده و در تابهای بریزید و کمی تفت دهید، سپس گوشت و یا مرغ را ریز خرد کرده و داخل پیاز بریزید و تفت دهید. درادامه قارچ، فلفل دلمهای و کرفس (یا سبزیجات دلخواه) را خرد کرده و اضافه نمایید.
نمک، فلفل، فلفل قرمز پولکی و آویشن را افزوده و گوجه فرنگی خرد شده و عصاره مرغ را بیافزایید و با شعله کم اجازه دهید مواد بپزد.
بعد از اینکه خوراک جا افتاد و آب آن کشیده شد از روی شعله بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مواد را در برشی از نان لواش بریزید و سماق را افزوده و در صورت تمایل کمی کاهو و پیاز خلالی شده قرار داده و آن را رول کنید و میل نمایید.
اگر مواد را داغ روی نان بریزید نان پاره میشود. تانتونی را میتوان یکی از غذاهای هم خانواده Dürüm به حساب آورد. ترکیب گوشت، گوجه، فلفل، و مقادیر زیادی ادویه که در نان ذرت نازکی پیچیده شده اند.
معمولاً دو نوع تانتونی عرضه میشود، تند و معمولی. البته اهالی مرسین (شهر زادگاه تانتوننی) معتقدند تنها تانتونیهای واقعی آنهایی هستند که لبها و زبانتان را بسوزانند.
نکات تکمیلی در مورد تانتونی گوشت
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد.
تانتونی گوشت را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.
منبع: ایسکا نیوز