طرز تهیه دسر کرم توت فرنگی

طرز تهیه دسر کرم توت فرنگی

کرم توت فرنگی یک دسر شیک و خیلی لطیف و خوشمزه هست که از سه لایه تشکیل شده است لایه اول شامل ژله توت فرنگی و میوه است لایه دوم شامل فوم میوه‌ای است و لایه سوم هم از کرم شیر تهیه می‌شود.

کد خبر : ۱۰۷۸۰۰
بازدید : ۱۲۸۷

کرم توت فرنگی یک دسر بسیار خوشمزه و زیبا است که از سه لایه تشکیل شده است لایه اول شامل ژله توت فرنگی و میوه است لایه دوم شامل فوم میوه‌ای است و لایه سوم هم از کرم شیر تهیه می‌شود که بسیار خوش طعم است این دسر خوشمزه و لطیف را می‌توانید برای جشن‌ها و مهمانی‌ها تهیه کنید.

مواد لازم برای لایه اول:

ژله توت فرنگی یک بسته

آب داغ ۱/۵ لیوان

توت فرنگی به میزان لازم

مواد لازم برای لایه دوم (فوم میوه ای):

خامه صبحانه ۲۰۰ گرم

شکر ۱۵۰ گرم

توت فرنگی ۱۵۰ گرم

وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری

پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری معادل ۱۲ گرم یا ۱/۵ قاشق غذاخوری

آب سرد ۶۰ گرم

مواد لازم برای لایه سوم (کرم شیر):

شیر ۱ پیمانه

پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری معادل ۱۲ گرم یا ۱/۵ قاشق غذاخوری

خامه صبحانه ۲۰۰ گرم

شکر ۴ قاشق غذاخوری

وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری

آب سرد ۶۰ گرم

طرز تهیه لایه اول دسر توت فرنگی

دسر توت فرنگی

۱- ابتدا ظرفی را که می‌خواهید دسر را در آن سرو کنید با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید.

۲- ژله و آب داغ را در کاسه‌ای بریزید و مخلوط کنید خوب هم بزنید روی سماور قرار دهید تا دانه‌های ژله حل شود بعد کنار بگذارید تا کاملاً هم دمای محیط شود. به این نکته توجه داشته باشید که هیچ وقت برای حل کردن ژله از نصف آب داغ و نصف آب سرد استفاده نکنید.

۳- توت فرنگی‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید می‌توانید آن‌ها را برش بزنید یا به صورت درسته در ظرف قرار دهید چند قاشق از ژله را که با محیط هم دما شده است را روی توت فرنگی‌ها بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد در این مرحله باید ژله را به میزانی بریزید که توت فرنگی‌ها حرکت نکند اگر زیاد بریزید توت فرنگی‌ها غوطه ور می‌شوند و بالا می‌آیند.

۴- بعد که توت فرنگی‌ها در ظرف ثابت شد بقیه ژله را با قاشق آرام آرام اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد لازم نیست خیلی سفت شود.

طرز تهیه لایه دوم دسر توت فرنگی

۱- توت فرنگی + شکر را در دستگاه مخلوط کن بریزید و کاملا پوره کنید. این مخلوط رو از صافی ریزی رد کنید. اگر از صافی رد نکردید هم مشکلی پیش نمی‌آید، اما اگر این مرحله را انجام دهید دسر شما لطیف‌تر می‌شود.

۲- عصاره به دست آمده را با خامه + وانیل مخلوط کنید با همزن دستی مواد رو هم بزنید تا یکدست شود.

اگر توت فرنگی شیرین باشد این مقدار شکر کافی است، ولی اگر توت فرنگی گلخانه‌ای و بی طعم باشه احتمالاً شکر بیشتری لازم است پس باید بچشید و طبق ذائقه خودتان شکر را اضافه کنید.

۳- در این مرحله می‌توانید مقدار خیلی کمی رنگ خوراکی قرمز به این ترکیب اضافه کنید که کمی صورتی شود یا اینکه کمی سس توت فرنگی یا مارمالاد توت فرنگی به این ترکیب اضافه کنید تا خوش رنگ‌تر شود سس توت فرنگی را می‌توانید از لوازم قنادی یا سوپر مارکت‌ها تهیه کنید.

۴- پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و به روش بن ماری ژلاتین را در آب حل کنید یعنی روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار سماور قرار دهید تا ژلاتین شفاف شود.

۵- بعد از اینکه ژلاتین شفاف شد باید آن را هم بزنید تا از داغی بیفتد نباید یک دفعه به مخلوط دسر اضافه شود برای هیچ دسری این کار را نکنید حتماً باید ژلاتین حل شده و مایع دسر‌ها هم دما باشند وگرنه یهو سفت می‌شود و حالت بدی می‌گیرد.

۶- بعد از اینکه ژلاتین از دما افتاد آن را به مخلوط میوه‌ای اضافه کنید و هم بزنید بعد این مخلوط را روی لایه قبلی بریزید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

طرز تهیه لایه سوم دسر توت فرنگی

۱- خامه + شکر + وانیل را با همزن برقی هم بزنید.

۲- پودر ژلاتین + آب را روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری حل کنید.

۳- شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید مراقب باشید شیر نباید بجوشد بعد که ژلاتین شفاف شد آن را به شیر داغ اضافه کنید بگذارید کنار تا از حرارت بیفتد ژلاتین را کم کم به شیر اضافه کنید.

۳- سپس شیر و ژلاتین را به مخلوط خامه، شکر و وانیل اضافه کنید حواستان باشد که شیر و ژلاتین داغ نباشد در غیر این صورت کرم شما خراب می‌شود اگر کرم دون دون شد یعنی مواد داغ بوده در این صورت آن را از یک صافی ریز رد کنید.

۴- این مواد را با قاشق و به آرامی به لایه قبلی اضافه کنید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. بعد در ظرف مورد نظر برگردانید اطراف آن را می‌توانید با خامه فرم گرفته و توت فرنگی تزیین کنید.

سوالات مهم در تهیه کرم دسر توت فرنگی

طرز تهیه

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه موقع باید از ورق ژلاتین و چه موقع باید از پودر ژلاتین استفاده کنید باید بدانید که در تهیه تمام دسر‌ها می‌توانید از ورق یا پودر ژلاتین استفاده کنید، اما تفاوت‌هایی در آماده سازی آن‌ها وجود دارد که در ادامه خدمتتان عرض می‌کنیم.

مهم‌ترین تفاوت بین ورق و پودر ژلاتین این است که دسر‌هایی که با ورق ژلاتین تهیه می‌شوند به نسبت لطیف‌تر هستند بنابراین بهتر است از ورق ژلاتین استفاده کنید.

هر ورق ژلاتین معادل ۳ گرم است هر قاشق چای خوری استاندارد شیرینی پزی پودر ژلاتین هم ۳ گرم است برای هر یک گرم پودر یا ورق ژلاتین ۵ برابر آب نیاز دارید یعنی برای ۱۲ گرم پودر یا ورق ژلاتین ۶۰ گرم آب لازم است.

برای استفاده از پودر ژلاتین باید از آب سرد استفاده کنید وقتی پودر ژلاتین و آب را با هم مخلوط کردید برای اینکه شفاف شود آن را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب کتری یا سماور) قرار دهید. پودر ژلاتین را به هیچ وجه نباید روی حرارت مستقیم قرار دهید.

اگر خواستید از ورق ژلاتین استفاده کنید ابتدا توی یک کاسه آب سرد بریزید بعد ورق‌ها را توی آب خیس کنید بعد با توجه به وزن ورق‌ها آب سرد کنار می‌گذارید بعد از اینکه ورق‌ها کمی نرم شد آن‌ها را داخل آبی که از قبل کنار گذاشته اید قرار دهید سپس روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا نرم و شفاف شود.

اگر در دستور شیر یا مایعی داشتید که باید روی حرارت قرار بگیرد ورق ژلاتین را وقتی که نرم شد به شیر یا مایعی که روی حرارت گذاشتید و داغ شده است اضافه کنید و اجازه بدهید شفاف شود.

وقتی ژلاتین آماده شد و خواستید آن را به بقیه مواد اضافه کنید اگر داغ اضافه کنید دسر شما دون دون می‌شود اگر خیلی هم سرد شده باشد ژلاتین می‌بندد و با بقیه مواد ترکیب نمی‌شود برای جلوگیری از این مشکلات وقتی ژلاتین کمی از حرارت افتاد اصطلاحاً مواد را هم دما کنید یعنی کم کم چند قاشق از مایع دسر را به ژلاتین اضافه کنید وقتی که هم دما شدند سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.

نکات لازم در تهیه کرم‌ها

ظرف

۱- قالب‌های پلاستیکی یا فلزی (گالوانیزه) برای تهیه کرم‌ها بسیار مناسب هستند خارج کردن کرم از قالب‌های سیلیکونی نیاز به مهارت بیشتری دارد لذا اگر تازه کار هستید از قالب‌های فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید. هیچ وقت ژله را در قالب‌های سیلیکونی نریزید، چون برگرداندن آن خیلی سخت می‌شود و غالباً نمی‌توانید سالم از قالب جدا کنید در نتیجه زحماتتان هدر می‌رود.

۲- قبل از شروع به کار قالب مورد نظر را با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد شود.

۳- هر لایه از کرم را که در قالب ریختید کاملاً اطراف آن را تمیز کنید، چون موقعی که دسر را در ظرف سرو قرار می‌دهید اگر اطراف آن را تمیز نکرده باشید زیبایی آن کم‌تر می‌شود دیگر نمی‌توانید کاری کنید، چون دسر خودش را گرفته و سفت شده است.

۴- لایه بعدی را وقتی اضافه کنید که لایه زیرین تقریباً خودش را گرفته باشد اگر لایه زیرین خوب نگرفته باشد سنگینی مواد رویی باعث می‌شود لایه زیرین متلاشی شود اگر هم خیلی سفت شده باشد ممکن است دو لایه به هم نچسبند.

۵- مهم‌ترین قسمت در تهیه کرم و ژله خارج کردن آن از قالب است برای این که راحت‌تر باشید کرم و ژله را معمولاً از یک روز قبل درست کنید و بگذارید یک روز کامل در یخچال بماند تا کاملاً سفت شود سپس از یخچال خارج کنید با کارد تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید بعد قالب را چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد شود.

ظرفی که می‌خواهید دسر را در آن سرو کنید زیر آب سرد قرار دهید سپس مثل موقعی که برنج را بر می‌گردانید دسر را برگردانید اگر از ظرف جدا شده باشد معمولاً یک صدایی می‌دهید اگر جدا نشد مجدداً با چاقو دور آن را در بیاورد و این مراحل را تکرار کنید وقتی دسر را از ظرف خارج کردید با دستمال کاغذی کاملاً اطراف ظرف را تمیز کنید توجه داشته باشید که دسر را در مرکز ظرف برگردانید.

۶- برای اینکه دسر شما جلوه زیباتری داشته باشد بهتر است که آن را در ظرف چینی سفید برگردانید سپس می‌توانید با خامه فرم گرفته یا شکلات چیپسی آن را تزیین کنید شکلات چیپسی را از لوازم قنادی‌ها تهیه کنید

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید