حذف برنامه پرطرفدار مذهبی از تلویزیون!

سیاست حذف برنامه‌های پرطرفدار تلویزیون به برنامه‌های مذهبی هم رسیده و حالا خبر از متوقف شدن پخش برنامه معارفی «این شب‌ها» با اجرای علی درستکار به گوش می‌رسد؛ خبری که اکنون صدای اعتراض مجری این برنامه را بلند کرده و او از مدیران صدا و سیما به دلیل حذف این برنامه مذهبی انتقاد نموده است.

کد خبر : ۳۵۴۹
بازدید : ۲۷۵۱
سیاست حذف برنامه‌های پرطرفدار تلویزیون به برنامه‌های مذهبی هم رسیده و حالا خبر از متوقف شدن پخش برنامه معارفی «این شب‌ها» با اجرای علی درستکار به گوش می‌رسد؛ خبری که اکنون صدای اعتراض مجری این برنامه را بلند کرده و او از مدیران صدا و سیما به دلیل حذف این برنامه مذهبی انتقاد نموده است.

چند ماه دیگر، محمد سرافراز یک سالگی مدیریتش در صدا و سیما را جشن می‌گیرد؛ مدیری که چند هفته پیش در پاسخ به خبرنگاری که از او در خصوص نمره‌ای که خودش به عملکرده ده ماه‌اش در صدا و سیما می‌دهد، گفته بود: «این مسأله را شما باید پاسخ بدهید که آیا راضی بوده‌اید، چرا که صدا و سیما هر کاری که انجام می‌دهد از تلویزیون پخش می‌کند. ما در این مدت 10 ماهه برنامه‌هایی که مورد رضایت مخاطبان باشد را پخش کردیم. ما طی این مدت در حوزه فیلم و سریال و همچنین برنامه‌هایی مثل «خندوانه» ایجاد شور و نشاط برای مردم را هدف قرار دادیم».

بنا به سخنان سرافراز، نماد عملکرد او در این ده ماه را باید برنامه پرمخاطب خندوانه بدانیم؛ برنامه‌ای که یک جای خالی بزرگ را در صدا و سیمای ما پر و مخاطبان زیادی را با خود همراه کرد. اما خندوانه همه ماجرای نیست. اگر بخواهیم عملکرد ده ماهه محمد سرافراز را در صدا و سیما بررسی کنیم، علاوه بر راه‌اندازی برنامه جذابی چون خندوانه، با حذف برنامه‌های پرمخاطبی هم در صدا و سیما مواجه می‌شویم؛ برنامه‌هایی با سابقه چندین و چند ساله که مخاطبان پروپا قرصی داشتند و یکی از عوامل جذابیت تلویزیون بودند. در ابتدا و با حذف دو برنامه رادیو هفت و دستان، این تصور ایجاد شده بود که برنامه‌های فرهنگی از این دست در سیاست‌گذاری‌های محمد سرافراز جایی ندارند؛ اما با حذف برنامه مذهبی «این شب‌ها»، مشخص شد که این حذف‌ها چندان هم از الگوی یکسانی پیروی نمی‌کند.

برنامه این شب‌ها با اجرای علی درستکار از رمضان سال 1387 در شبکه یک کارش را آغاز کرد و در این هفت سالی که از پخش‌اش می‌گذشت، جای خود را میان علاقه‌مندان به برنامه‌های مذهبی پیدا کرده بود. آخرین قسمت این برنامه هم رمضان امسال روی آنتن رفت و بعد از آن دیگر خبری از آن نشد.

علی درستکار در این زمینه می‌گوید: «فعلا تلویزیون من را بعد از ماه مبارک رمضان کنار گذاشته است. در ایام ماه رمضان که قرار بود «این شب‌ها» 30 برنامه داشته باشد، با 15 برنامه روی آنتن رفت و در شب آخری هم که این برنامه پخش شد، به من گفتند اعلام کن از این پس «این شبها» قرار است هفتگی برنامه داشته باشد. اما بعد از آن این اتفاق نیفتاد و بدون اینکه کسی اعلام کند و گفت‌وگویی با من داشته باشد، ادامه برنامه متوقف شد».

این برنامه هم مانند رادیو هفت و دستان به خوبی توانسته بود خیلی عظیم مخاطبان خود را پیدا کند و در این هفت سال پیگیرانه پای برنامه‌اش بنشاند؛ اما گویا یکی از سیاست‌های جدید صدا و سیما ریزش مخاطب است. چه اینکه تا کنون نشان داده شده که با حذف این برنامه‌های پرمخاطب، فکری برای جایگزینی آن‌ها نشده و فقط جای خالی آن‌ها در تلویزیون است که خودنمایی می‌کند.

بد نیست محمد سرافراز و همکارانش بدانند که تنها با برند خندوانه نمی‌توانند مخاطبان را راضی نگه دارند، چه اینکه روشن است رسانه فراگیری چون صدا و سیما باید ذائقه مخاطبان مختلف از طیف‌های مختلف را تأمین کند. همانقدر که خندوانه موجب شادی و فرح بینندگان تلویزونی می‌شود، طیف مذهبی به دیدن برنامه‌های معارفی چون این شب‌ها، دوستداران فرهنگ به برنامه‌های فرهنگی چون دستان و رادیو هفت و ورزشی‌ها به دیدن برنامه‌ای چون فوتبال 120 علاقه دارند. برنامه‌های پر مخاطبی که خیلی آرام و بی سرو صدا از روی آنتن جمع شدند و هیچ توضیحی دقیقی در خصوص علت توقف پخش یا فکری برای جایگزینی آن‌ها دیده نمی‌شود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید