شب‌های پاریس دیگر رویایی نیست!

یک گروه ناشناس منزوی و متحجر، اکنون به بزرگترین کابوس جهان تبدیل شده است. داعش که با دستکاری‌های ژنتیک، نسخه جهش یافته القاعده شده بود، خیلی زود نشان داد که قرار است در عرصه تحولات جهانی نقش یک دشمن مخوف را بر عهده بگیرد که هر لحظه می‌تواند بذر مرگ و خشونت را در هر نقطه‌ای پراکنده سازد.

کد خبر : ۶۱۶۱
بازدید : ۱۶۹۵
کسری نوری سردبیر روزنامه شهروند در یادداشتی نوشت:

یک گروه ناشناس منزوی و متحجر، اکنون به بزرگترین کابوس جهان تبدیل شده است. داعش که با دستکاری‌های ژنتیک، نسخه جهش یافته القاعده شده بود، خیلی زود نشان داد که قرار است در عرصه تحولات جهانی نقش یک دشمن مخوف را بر عهده بگیرد که هر لحظه می‌تواند بذر مرگ و خشونت را در هر نقطه‌ای پراکنده سازد.

برای دنیایی که ظاهرا قرار است همیشه بر مبنای تقابل و تضاد دو دیدگاه و ایدئولوژی اداره شود، داعش اکنون گزینه ایده‌آلی برای ایفای نقش منفی در سناریوی خونین تضاد، در هزاره سوم شده است.

صرف‌نظر از چرایی شکل‌گیری و خاستگاه داعش،نکاتی را باید در تحلیل‌ حادثه تروریستی پاریس در نظر گرفت.

نخست آن‌که داعش برای آغاز حملات تروریستی در دنیای غرب هدفش را بسیار هوشمندانه انتخاب کرده است.

فرانسه به‌عنوان کشوری که در قلب اروپا بیشترین مهاجران مسلمان را در خود جای داده و اکنون میلیون‌ها عرب فرانسوی به‌عنوان شهروندان قانونی در این کشور زندگی می‌کنند، می‌تواند به کانون یک تضاد و درگیری نژادی و مذهبی در ابعادی بسیار هولناک تبدیل شود.

هنر سیاستمداران فرانسوی در مهار و کنترل عواطف و احساسات نژادی و مذهبی که بی‌گمان پس از این حادثه هولناک به اوج خواهد رسید، نقش مهمی در کنترل دامنه‌های این ماجرا دارد.

چنانچه دولت فرانسه نتواند بر این موج فایق آید، آغاز تسویه‌های نژادی و مذهبی و صف‌آرایی مسلمانان و مسیحیان در خیابان‌های فرانسه دور از ذهن نیست.

نکته دیگر اعلام شکست استراتژی صدور نیروهای خطرناک و افراطی مسلمان از اروپا به منطقه آشوب‌زده خاورمیانه است. بسیاری از کشورهای غربی که هیزم در آتش بحران سوریه و عراق می‌ریزند، به این دلخوش بودند که عراق و سوریه نقاط ایده‌آلی برای صدور مسلمانان افراطی اروپایی به حساب می‌آیند.

به این امید که از شر و گزند آنها مصون شوند! حادثه تروریستی پاریس این تحلیل را یکجا بر باد داد. حالا باید دید که اروپا با این موجودات عجیب و پدیده‌های هزاره سوم چه خواهد کرد؟! پرسش دیگری که در پس حادثه تروریستی پاریس شکل می‌گیرد این است که آیا این ماجرا، همچون ماجرای پر راز و رمز ١١سپتامبر می‌تواند سرآغاز لشکرکشی غربی‌ها به سوریه عراق آن هم به بهانه مبارزه با تروریسم باشد؟!

به هرحال نباید فراموش کنیم که در بحران سوریه بسیاری از محاسبات و معادلات مخالفان اسد به هم ریخته و سال‌ها هزینه و انرژی در مسیر بن‌بست گرفتار آمده است. آیا برای گره‌گشایی، پاریس باید طعمه می‌شد؟! واقعا چرا داعش که اکنون در سوریه زمینگیر شده است باید دست به اقدامی بزند که یکی از پیامدهای آن اثبات حقانیت موضع اسد و احتمال نزدیکی مواضع غرب و مسکو در قبال سوریه است؟! آیا این اقدام نوعی خودکشی است یا به سطحی از توانایی رسیده که می‌تواند به دنیا اعلام جنگ کند؟! یا آیا داعش از توافقاتی در پشت پرده برای حل‌وفصل بحران سوریه و آوارگی نیروهایش آگاهی پیدا کرده و در واکنشی انفعالی دست به اقداماتی ایذایی زده است؟!

به هر حال از قرار معلوم تحولاتی رخ داده و باید هوشمندانه همه تحرکات را دنبال کرد. به نظر می‌آید روزهای پرتلاطمی در پیش است. ولی تا اطلاع ثانوی شب‌های پاریس دیگر رویایی نیست!
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید