میمونی که بازی کامپیوتری می‌کند؟!

میمونی که بازی کامپیوتری می‌کند؟!

ما در حال حاضر میمونی با یک تراشه کاشته شده و سیم‌های نازکی در جمجمه‌اش داریم که قادر است با استفاده از ذهنش بازی‌های کامپیوتری ویدئویی انجام دهد. او کاملا راضی به‌نظر می‌رسد و شبیه یک میمون ناراضی و ناراحت نیست.

کد خبر : ۹۰۳۰۰
بازدید : ۱۰۷۱۰
تراشه‌ای که در مغز میمون کاشتند
نوراِلینک روز شنبه ویدئویی از یک روبات منتشر کرد که قادر است جراحی کاشت تراشه‌های مغزی را در انسان انجام دهد

ایلان ماسک اعلام کرده که استارت‌آپ نوراِلینک او یک تراشه بدون سیم در مغز یک میمون کاشته تا به او این امکان را بدهد که بازی‌های ویدئویی انجام دهد. این میلیاردر عرصه فناوری که مدیریت تسلا و اسپیس ایکس را نیز بر عهده دارد، گفته که این میمون کاملا راضی به نظر می‌رسد و مجموعه نوراِلینک مطابق با قوانین ایالات متحده آمریکا است.

ماسک در جلسه پرسش و پاسخ پیرامون اپ کلابهاوس اظهار داشت که این استارت‌آپ در حال انجام آزمایش بر روی خوک و میمون است.

ماسک گفت: «ما در حال حاضر میمونی با یک تراشه کاشته شده و سیم‌های نازکی در جمجمه‌اش داریم که قادر است با استفاده از ذهنش بازی‌های کامپیوتری ویدئویی انجام دهد. او کاملا راضی به‌نظر می‌رسد و شبیه یک میمون ناراضی و ناراحت نیست.»

او گفت: «شما حتی نمی‌توانید متوجه شوید که تراشه عصبی در کجا قرار داده شده است. این میمون ناراحت و ناراضی به نظر نمی‌رسد.»

ماسک افزود که بازرس دپارتمان کشاورزی ایالات متحده (USDA)، آزمایشگاه نوراِلینک را "زیباترین مجموعه میمون‌ها" توصیف کرده که آن‌ها تا به حال دیده‌اند. سخنگوی این دپارتمان برای اظهارنظر فوری در این خصوص در دسترس نبود.
ماسک اظهار داشت: «درباره میمون‌ها ما به دستاور بزرگی دست پیدا کردیم. یکی از چیز‌هایی که تلاش می‌کنیم از آن سر در بیاوریم این است که آیا می‌توانیم کاری کنیم که میمون‌ها با ذهنشان با یکدیگر مایند پونگ (mind-Pong) بازی کنند؟ این واقعا جالب خواهد بود.»

استارت‌آپ رابط مغز- ماشین که ماسک در سال ۲۰۱۶ پایه‌ریزی کرد در نهایت امیدوار است که تراشه‌هایی را در مغز انسان قرار دهد تا امکان بیشترین میزان انتقال داده‌ها بین مغز انسان و کامپیوتر فراهم شود.»

نوراِلینک در کوتاه مدت در نظر دارد که از تراشه‌های بدون سیم خود در درمان بیماری‌های مرتبط با مغز استفاده کند. اما اهداف دراز مدت برای این استارتاپ به مراتب بلندپروازانه‌تر از اینهاست. از طرح‌های «همزیستی بین انسان و هوش مصنوعی» گرفته تا چیزی که این مدیر ارشد اجرایی آن را «تله پاتی مفهومی» می‌خواند.
این طرح‌ها میتواند شامل فکر کردن انسان در باره «مجموعه پیچیده‌ای از مفاهیم» و سپس انتقال مستقیم و غیرفشرده آن به شخص دیگر باشد.

ماسک گفت: «چنین چیزی می‌تواند کیفیت ارتباطات و سرعت آن را به شدت افزایش دهد.»

او افزود: «کار‌های دیوانه‌وار دیگری هم هست که می‌توان انجام داد. شما می‌توانید احتمالا یک وضعیت را در مغز ذخیره کنید. از این رو اگر در حال مرگ باشید، آن وضعیت می‌تواند به شکل بدنی دیگر یا یک بدن رباتیک بازگردد، شما می‌توانید تصمیم بگیرید که یک ربات باشید یا یک انسان یا هرچیز دیگر.»

محدودیت‌هایی بر سر عملی بودن این فناوری آینده پژوهانه و بارگذاری و انتقال آگاهی وجود دارد که این کار به صورت بالقوه موجب از دست رفتن خودآگاهی و حافظه می‌شود. ماسک گفت: «شما نمی‌توانید دقیقا همان باشید، در جریان انتقال، کمی اتلاف وجود خواهد داشت، اما در هر صورت شما اگر امروز از خواب بیدار می‌شوید، باز هم دقیقا همان چیزی نیستید که دیروز بودید.»

او گفت: «این کار چیزی شبیه به بازی‌های ویدئویی کامپیوتری است، مثل ذخیره کردن وضعیت بازی، جایی که شما می‌توانید آخرین وضعیت‌تان را ذخیره کنید، ممکن است تعدادی از خاطرات در این بین از دست برود، اما به‌صورت کلی این خود شما خواهید بود.»

در جریان نمایشگاه فناوری آگوست سال پیش، ماسک همچنین گفته بود که تراشه‌های بی سیم نوراِلینک در حالی که می‌توانند به انسان این امکان را بدهند که با هوش مصنوعی پیشرفته رقابت کند، «می‌توانند نابینایی، ناتوانی حرکتی و شنوایی را حل کند.»

نوراِلینک در روز شنبه ویدئویی از یک روبات منتشر کرد که قادر است جراحی کاشت تراشه‌های مغزی را در انسان انجام دهد. ماسک اظهار داشت که جزییات بیشتری درباره روند پیشرفت این استارت‌آپ در ماه آینده اعلام خواهد شد.

منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید