معرفی مهم‌ترین هدست‌های واقعیت مجازی

معرفی مهم‌ترین هدست‌های واقعیت مجازی

چند سالی است که هدست‌های واقعیت مجازی به شکل رسمی وارد بازار عمومی شده و در حال حاضر چند میلیون مخاطب را نیز به خود جذب کرده‌اند.

کد خبر : ۵۴۲۴۴
بازدید : ۳۹۶۸

فرادید | چند سالی است که هدست‌های واقعیت مجازی به شکل رسمی وارد بازار عمومی شده و در حال حاضر چند میلیون مخاطب را نیز به خود جذب کرده‌اند. محصولاتی که دریچه‌ای جدید به تکنولوژی را باز کرده و نه تنها از دید فنی عملکردی جالب توجه دارند بلکه توانسته‌اند مسائل فنی را در راستای ایجاد تجربه‌ای خاص پیش روی کاربر قرار دهند. شاید برخی این دسته از محصولات را تنها به دید گجت‌های گران قیمت و تخصصی ببینند اما واقعیت ماجرا این است که واقعیت مجازی هر کاری که در توان داشت را برای تبدیل شدن به یک تکنولوژی عمومی انجام داده و فعلا برای سال‌های ابتدایی موفقیت قابل توجهی داشته. با توجه به این موضوع نگاهی کرده‌ایم به هدست‌های واقعیت مجازی مختلفی که امروزه حتی در بازار کشورمان نیز یافت می‌شوند. محصولاتی که تمرکز اصلی خود را فعلا روی جنبه‌های مرتبط به بازی‌های ویدئویی قرار داده‌اند اما کارایی‌های بسیاری دیگری دارند. برای استفاده از برخی آنها نیاز به تلفن هوشمند ساده دارید، برای برخی دیگر باید کامپیوتری چند هزار دلاری داشته باشید و نهایتا یکی دیگر نیز تنها به یک کنسول بازی احتیاج دارد که شاید در خانه بسیاری یافت شود.

معرفی مهم ترین هدست های واقعیت مجازی

گوگل کاردبورد

به گزارش فرادید، گوگل کاردبورد بدون شک ارزان ترین راه برای تجربه دنیای مجازی به شمار می رود. این هدست 20 دلاری، به گونه ای طراحی شده که تقریبا با تمام موبایل های موجود در بازار سازگار است. گوگل بارها تاکید کرده که برنامه هایی جدی برای واقعیت مجازی خود دارد و بنابراین با خرید کاردبورد به مجموعه ای قابل توجه از برنامه ها و دموهای آزمایشی روی این پلتفرم دسترسی خواهید یافت. با این حال تمام این برنامه ها کیفیتی یکسان ندارند و گاه تجربه آن ها چندان لذتبخش نیست. در حال حاضر کانال های بی شماری در اینترنت وجود دارد که به صورت اختصاصی برای ویدیوهای واقعیت مجازی تدارک دیده شده اند. هم چنین گوگل اخیرا اعلام کرده که می توان تمام ویدیوهای موجود در پلتفرم ویدئویی آنها را در قالب واقعیت مجازی مشاهده کرد. پس نتیجه گیری آن است که کمبود محتوا، آخرین مشکلی خواهد بود که کاربران کاردبورد ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنند و احتمالا تا مدت های طولانی، با محتویات مختلف موجود برای کاردبورد سرگرم خواهید شد؛ خصوصا اگر پیش از این تجربه کار با واقعیت مجازی را نداشته باشید.

قیمت بسیار پایین هدست کاردبورد، که همان طور که از نامش پیداست از ورقه های کارتنی ساخته شده، تاثیری شگرف روی فروش این محصول گذاشته و تقریبا هرکسی را مجاب به خرید آن می کند. حتی روزنامه معروف نیویورک تایمز چندی پیش در یکی از ویژه نامه های خود، یک عدد کاردبورد به صورت رایگان به مشترکین خود هدیه داد. بنابراین یکی از مورد احترام ترین و بزرگ ترین کمپانی های فعال در حوزه فناوری از این هدست ها پشتیبانی می کند، قیمت آن بسیار ارزان است، تقریبا با هر موبایلی سازگاری دارد و اکوسیستم آن به گونه ای است که محتویات بی شماری در اختیار کاربران قرار می دهد. دیگر چه دلیلی دارد که عاشق کاردبورد نشویم و آن را خریداری نکنیم؟ برای افراد تازه کار، تجربه کاربری کاردبورد شاید آنقدرها دلچسب نباشد. قیمت پایین هدست بدان معناست که کاردبورد به صورت تمام و کمال روی قدرت پردازشی اسمارت فونی که در آن قرار گرفته اتکا می کند و تمام اعمال مربوط به دنبال کردن حرکات سر و تشخیص حرکات بدن توسط موبایل صورت می پذیرند.

معرفی مهم ترین هدست های واقعیت مجازی

سامسونگ گیر وی‌آر

سخت افزار گیر وی‌آر به تنهایی 100 دلار قیمت دارد و از همین حالا در دسترس قرار گرفته، اما تنها با چهار عدد از اسمارت فون های فعلی سامسونگ سازگاری دارد. در حال حاضر، هیچ محصول مشابهی برای پلتفرم iOS نیز وجود ندارد؛ در واقع گیر وی‌آر به صورت اختصاصی توسط سامسونگ و آکیلس توسعه داده شده تا به فروش موبایل های جدید سامسونگ کمک کند. با این وجود، گیر وی‌آر تجربه کاربری بی نظیری از واقعیت مجازی به ارمغان می آورد. برای مثال کاربر می تواند فیلم های موجود در سایت نت فلیکس را در دنیای مجازی و در ویلایی کوچک بالای یک کوه تماشا کند، یا می توان محتویات استریم شده وب سایت توییچ را درون یک سینمای خصوصی تماشا کرد. برخی از بازی های در دسترس برای گیر وی‌آر هم تجاربی فوق العاده رقم می زنند و تعداد آن ها به حدی است که تا مدت ها سرگرم باقی خواهید ماند.

معرفی مهم ترین هدست های واقعیت مجازی

آکیلس ریفت

هدست آکیلس ریفت محصولی است که با صحبت درباره آن، به قلمروی حقیقی فناوری واقعیت مجازی پا می گذاریم. سازگاری آکیلس ریفت با کامپیوترهای قدرتمند بدان معناست که به کمک آن تجاربی بسیار باورپذیرتر نسبت به گیر وی‌آر حاصل می شود. هدست مورد بحث قرار است از انتهای اسفند ماه برای پیش خرید در دسترس قرار گیرد و مدتی بعد از آن به بازار عرضه شود. آکیلس ریفت خود 600 دلار قیمت دارد و برای کار با آن باید به یک کامپیوتر قدرتمند 1500 دلاری یا بیشتر نیز دسترسی داشته باشید. مجموعه آکیلس ریفت به همراه یک هدست، یک دستگاه تشخیص عمق میدان که روی میزتان قرار می گیرد، یک کنترلر ایکس باکس وان و آکیلس ریموت عرضه می شود. در همین حال قرار است که در نیمه دوم سال جاری میلادی، کنترلر لمسی منحصر به فرد واقعیت مجازی ریفت نیز عرضه شود که به کلی تجربه کاربری این هدست را دگرگون خواهد کرد.

معرفی مهم ترین هدست های واقعیت مجازی

اچ‌تی‌سی وایو

هدست وایو، محصول مشترک کمپانی اچ‌تی‌سی و والو، سازنده پلتفرم محبوب استیم، است و با تمرکزی مضاعف روی گیمینگ و خواسته های گیمرها ساخته شده. یکی از ویژگی های بی نظیر هدست وایو، فناوری لایت‌هاوس آن است و می توان با نصب دو سنسور در دو گوشه از اتاق، در محیط حرکت کرد و به کمک دو کنترلر مجهز به حسگر حرکات بدن، به تعامل با اجزای دنیای مجازی پرداخت. دنبال کردن حرکات بدن از طریق هدست و کنترلر به شکلی کاملا روان صورت می گیرد و نقشی اساسی در القای حس حضور در محیطی مجازی ایفا می کند. به کمک نرم افزاری به نام تیلت‌براش نیز می توان از کنترلرها برای خلق اجسام و فضاهای سه بعدی استفاده کرد که مطمئنا برای بسیاری از کاربران فوق العاده خواهد بود.

معرفی مهم ترین هدست های واقعیت مجازی

پلی استیشن وی‌آر

هدست پلی استیشن، از چند نظر نسبت به رقبای خود برتر است: کنسول پلی استیشن 4 قیمتی به مراتب کمتر از کامپیوترهای قدرتمند دارد و کنترلر «موو» و کنترلر دوال‌شاک 4 به همراه دوربین پلی استیشن، در مجموع تجربه ای ارزان قیمت از دنبال کردن حرکات بدن را در اختیار کاربر می گذارند. توسعه دهندگان عناوین هدست پلی استیشن هم چنین این امکان را دارند که برای پلتفرم سخت افزاری واحدی تولید محتوا کنند که به کسب تجارب بهینه تر منجر می شود. هدست پلی استیشن علاوه بر این، یکی از مناسب ترین هدست های موجود در هنگام قرارگیری روی سر به شمار می رود و استفاده از آن با عینک نسبت به ریفت و وایو راحت تر است. هم چنین سونی قصد دارد پشتیبانی کم نظیری از هدست واقعیت مجازی خود به عمل آورد و اعلام کرده که بیش از 200 توسعه دهنده در حال ساخت عناوین مختلف برای آن اند. مثل تمام هدست های واقعیت مجازی قدرتمند، هدست پلی استیشن هم قیمتی نسبتا گران خواهد داشت و حتی ممکن است از خود پلی استیشن 350 دلاری نیز گران تر باشد. قابلیت تمرکز روی یک سخت افزار واحد مطمئنا به نفع توسعه دهندگان است اما در عوض ممکن است تجاربی با کیفیت کمتر نسبت به ریفت یا وایو به ارمغان آورد. در هر صورت باید توجه داشت که نمی توان کنسولی که حدودا دو سال از عمر آن می گذرد را با یک کامپیوتر گیمینگ با قیمتی به مراتب بالاتر مقایسه کرد.

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید