طرز تهیه ژله شب یلدا؛ از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین مدل‌ها

طرز تهیه ژله شب یلدا؛ از ساده‌ترین تا پیچیده‌ترین مدل‌ها

ژله‌های رنگارنگ و متنوع با شکل‌های زیبا یکی از محبوب‌ترین دسرهای شب یلدا هستند. از ژله هندوانه و انار گرفته تا ژله‌های ترکیبی و چندلایه، این دسر جذاب نه‌تنها طعم دلچسبی دارد، بلکه با رنگ‌های شاد و طرح‌های خلاقانه، جذابیتی دوچندان به میز یلدای شما می‌بخشد. در این مطلب، طرز تهیه ژله شب یلدا در ۶ نوع مختلف را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید سفره‌ای رنگارنگ و به‌یادماندنی در بزرگترین شب سال را برای مهمانان خود تدارک ببینید.

کد خبر : ۲۱۵۱۲۸
بازدید : ۳۳۹۵

به‌عنوان ژله‌ شب یلدا ساده به‌شما پیشنهاد می‌کنیم این ژله‌ی هندوانه‌ای را حتما آماده کنید. چرا که هم خوشمزه است، هم ظاهر جذابی به سفره شب یلدای شما می‌بخشد و هم خوردن آن راحت است.

مواد لازم برای تهیه ژله شب یلدا ساده در پوست هندوانه
هندوانه ۲ کیلوگرم
شکر ۵۰ گرم
ژلاتین ۲۰ ورق

روش تهیه:

  1. هندوانه را از وسط نصف کرده و با استفاده از یک چاقوی دندانه‌دار، گوشت هندوانه را جدا کنید. (پوست هندوانه را دور نیندازید) سپس گوشت هندوانه را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و آن را با مخلوط‌کن یا غذاساز پوره کنید.
  2. پوره هندوانه را از یک صافی ریز رد کنید تا آب هندوانه از آن استخراج شود. باید حدود ۸۰۰ میلی‌لیتر آب هندوانه به دست بیاید.
  3. ۵۰ میلی‌لیتر از آب هندوانه را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و بجوشانید. پس از جوشیدن، شکر را اضافه کنید و به‌مدت ۲ دقیقه اجازه دهید تا حل شود. سپس ژلاتین خیس خورده را به آن اضافه کنید تا حل شود. در نهایت شربت ژلاتین به‌دست آمده را با بقیه‌ی آب هندوانه ترکیب کنید.
  4. مخلوط ژله‌ی هندوانه را به‌مقدار مساوی داخل هر پوست هندوانه بریزید. ژله‌های هندوانه را به‌مدت حداقل ۴ ساعت، داخل یخچال قرار دهید تا سفت شوند. در نهایت بعد از بسته شدن ژله‌ها، با استفاده از یک چاقوی تیز ژله‌ی خود را به شکل دلخواه برش بزنید.

79

کیک هندوانه ژله‌ای شب یلدا

به‌حای اینکه هم یک کیک شب یلدا تدارک ببینید و هم ژله درست کنید، بیاید با یک تیر دو نشان بزنید و یک کیک هندوانه‌ای ژله‌ای مهیا کنید. اینطور نه زمان زیادی صرف می‌کنید و نه نگران زیاد آمدن و اسراف شدن دسرهای شب یلدا خواهید بود.

مواد لازم برای کیک هندوانه ژله‌ای شب یلدا
شیر غلیظ شده یک پیمانه
آب جوش یک پیمانه
آب سرد نیم پیمانه
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری برای لایه‌ی پوست هندوانه
و ¼ پیمانه برای لایه‌ی گوشت هندوانه
 رنگ خوراکی صورتی و سبز به‌مقدار لازم
لیموناد هندوانه ۴ لیوان
شکر ¼ پیمانه
چیپس شکلات کوچک یک قاشق غذاخوری 

 طرز تهیه:

  1. قالب کیک را کمی چرب کنید.
  2. برای تهیه لایه پوست هندوانه، شیر غلیظ شده و یک لیوان آب جوش را با هم مخلوط کنید. ژلاتین را در آب سرد خیس کرده و سپس با آب جوش حل کنید. مخلوط ژلاتین را به مخلوط شیر اضافه کنید و هم بزنید. نیمی از مخلوط را با رنگ سبز رنگ کنید.
  3. برای تهیه لایه گوشت هندوانه، لیموناد هندوانه و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شود. ژلاتین را به همین ترتیب حل کرده و به مخلوط لیموناد اضافه کنید. در صورت دلخواه، کمی رنگ صورتی به آن بزنید.
  4. ابتدا لایه سبز رنگ را در قالب بریزید و به‌مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. سپس لایه سفید و در نهایت لایه صورتی رنگ را اضافه کنید و هر بار به‌مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
  5. قبل از اینکه لایه آخر کاملا سفت شود، چیپس شکلات را روی آن بپاشید.
  6. ژله را حداقل به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.

80

ژله میوه‌ای برای شب یلدا در قالب هندوانه

این ژله میوه‌ای خوشمزه و جذاب را می‌شود داخل پوست هندوانه و بدون هیچ شکر اضافه، رنگ مصنوعی یا طعم دهنده درست کرد. بنابراین یک دسر سالم و مناسب برای همه، مخصوصا بچه‌هاست.

ژله میوه‌ای برای شب یلدا در قالب هندوانه
ژلاتین بدون طعم یک سوم پیمانه
آب سرد یک لیوان
آب جوش ۱.۵ لیوان
هندوانه کوچک یک عدد
میوه‌های دلخواه (مثل انگور سبز و قرمز، توت فرنگی و بلوبری) به‌میزان دلخواه

طرز تهیه:

  1. ابتدا ژلاتین را با آب سرد ترکیب کرده و به‌طور کامل حل نمایید. سپس آب جوش را اضافه کرده و مجدداً به‌خوبی هم بزنید تا ژلاتین کاملاً در آب حل شود. پس از آن، اجازه دهید مخلوط به دمای محیط برسد.
  2. قسمت فوقانی هندوانه را برش داده و گوشت آن را با استفاده از قاشق یا اسکوپ بستنی به آرامی خارج نمایید تا یک قالب طبیعی به شکل هندوانه ایجاد شود.
  3. میوه‌های مورد نظر را شسته، پوست گرفته و به اندازه دلخواه خرد نمایید.
  4. میوه‌های خرد شده را در پوسته‌ی هندوانه خالی شده بریزید و سپس مخلوط ژلاتین سرد شده را به‌آرامی به آن اضافه نمایید.
  5. قسمت برش داده شده هندوانه را مجدداً روی قالب قرار داده و آن را به مدت حداقل ۵ ساعت یا به‌طور ایده‌آل یک شب کامل در یخچال قرار دهید تا ژله کاملاً سفت شود.
  6. در نهایت هندوانه را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و سپس به برش‌های دلخواه تقسیم کنید.

81

ژله هندوانه با پاناکوتای نارگیل مخصوص شب یلدا

این دسر ترکیبی دلپذیر از طعم شیرین هندوانه و عطر لطیف نارگیل است. برای تهیه این دسر خوشمزه برای شب یلدا به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای ژله هندوانه
آب هندوانه تازه ۲ لیوان
شکر ¼ لیوان
برگ نعناع تازه ۲ برگ (خرد شده)
آب ¼ لیوان
پودر ژلاتین بدون طعم ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای پاناکوتای نارگیل
شیر نارگیل یک لیوان
خامه غلیظ یک لیوان
شکر نیم لیوان
نمک به مقدار کم
وانیل (اختیاری) به مقدار کم
آب یک چهارم لیوان + ۴ قاشق چایخوری
پودر ژلاتین بدون طعم ۳ قاشق چایخوری

طرز تهیه ژله هندوانه:

  1. آب هندوانه، شکر و نعناع را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم مخلوط کنید تا شکر حل شود.
  2.  ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید تا نرم شود. سپس مخلوط آب هندوانه را از روی حرارت برداشته و ژلاتین را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود.
  3.  مخلوط را در لیوان‌های سرو تقسیم کرده و به مدت حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.

طرز تهیه پاناکوتا نارگیل:

  1. شیر نارگیل، خامه، شکر، نمک و وانیل را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم گرم کنید تا مخلوط یکدست شود.
  2.  ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید تا نرم شود سپس به مخلوط شیر نارگیل اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود.
  3.  مخلوط پاناکوتا را روی لایه ژله هندوانه در لیوان‌ها بریزید و به مدت حداقل ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.

82

دسر لایه‌ای نارگیل، انار و لیمو برای شب یلدا

اگر به‌دنبال طرز تهیه یک ژله شب یلدا جدید و جذاب دیگر هستید، این دسر را به‌شما پیشنهاد می‌دهیم که هم ظاهر جذابی دارد و هم طرز تهیه‌ی آن آسان است.

مواد لازم برای لایه شفاف ژله
آب سرد ۲ لیوان
پودر آگار (ژلاتین گیاهی) یک قاشق چای‌خوری
شربت آگاو (یا عسل) ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای لایه نارگیلی ژله
شیر نارگیل پرچرب یک پیمانه
پودر آگار یک قاشق چای‌خوری
نمک ¼ قاشق چای‌خوری
انار دانه شده (برای تزیین) به مقدار لازم
پوست لیمو (برای تزیین) به‌ مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. آب سرد را در مایکروویو گرم کنید. پودر آگار را به آب گرم اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا حل شود. سپس شربت آگاو را اضافه کنید.
  2. شیر نارگیل، پودر آگار و نمک را در یک قابلمه کوچک روی حرارت ملایم گرم کنید تا مخلوط یکدست شود.
  3. قالب مورد نظر را کمی چرب کنید. یک لایه از مخلوط نارگیل را در قالب بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید تا کمی سفت شود. سپس لایه شفاف را روی لایه نارگیل بریزید و مجدداً به مدت ۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. در نهایت، دانه‌های انار را روی لایه شفاف بپاشید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه در فریزر و سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  4. دسر را از قالب خارج کرده و با پوست لیمو تزیین کنید.

83

ژله انار و پاناکوتا ویژه شب یلدا

اگر به‌دنبال تزیین ژله شب یلدا برای عروس هستید ژله انار و پاناکوتا را به شما پیشنهاد می‌دهیم. پاناکوتا، دسری ایتالیایی است که با بافت نرم و لطیف خود شناخته می‌شود. این دسر کلاسیک را می‌توان با انواع طعم‌ها (همچون هندوانه که در بالاتر هم آموزش دادیم) تهیه کرد، اما ترکیب آن با انار، طعمی ترش و شیرینی به آن می‌بخشد که بسیار محبوب است.

مواد لازم برای تهیه ژله انار و پاناکوتا
خامه صبحانه نیم پیمانه
آب پرتقال و پوست رنده شده پرتقال به‌اندازه‌ی یک پرتقال
شکر یک قاشق چای‌خوری
عصاره وانیل نیم قاشق چای‌خوری
شیر یک و نیم پیمانه
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
آب انار یک و نیم پیمانه
شکر ۲ قاشق چای‌خوری
دانه‌های انار به مقدار لازم برای تزیین

طرز تهیه:

  1. برای تهیه کرم پاناکوتا، خامه، آب پرتقال، پوست پرتقال و شکر را در یک قابلمه کوچک با حرارت متوسط گرم کنید تا شکر حل شود. سپس وانیل را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
  2. برای آماده‌سازی ژلاتین، شیر را در یک کاسه‌ی کوچک ریخته و یک قاشق غذاخوری ژلاتین به آن اضافه کنید. بگذارید چند دقیقه بماند تا ژلاتین نرم شود. سپس مخلوط شیر و ژلاتین را به مخلوط خامه اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  3. مخلوط را بین لیوان‌ها (از هر لیوان یا قالب دلخواهی می‌توانید استفاده کنید) تقسیم کنید. برای اینکه دسرتان به‌صورت اریبی حالت بگیرد، می‌توانید لیوان‌ها را به‌صورت کج در یک شانه‌ی تخم مرغ خالی یا قالب مافین قرار دهید. سپس لیوان‌ها را به‌همین حالت به‌مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر، می‌توانید آن را یک شب در یخچال بگذارید.
  4. برای تهیه رویه انار، یک قاشق غذاخوری  ژلاتین را به آب انار اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه بماند تا نرم شود. سپس مخلوط را با شکر در یک قابلمه کوچک گرم کنید تا ژلاتین کاملا حل شود. بعد از حل شدن ژلاتین ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
  5. رویه انار را روی لایه پانا کوتای سفت شده بریزید و دوباره در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت شود.
  6. در پایان، قبل از سرو دسر، روی آن را با دانه‌های انار تزیین کنید.

84

در نهایت؛ تهیه ژله شب یلدا، علاوه بر ساده بودن، به کمی خلاقیت و صبر نیاز دارد تا نتیجه نهایی زیبا و دلپذیر باشد. با یادگیری و استفاده از این دستورها، می‌توانید هر سال سفره یلدای خود را به شکلی متفاوت و خاص‌تر تزیین کنید و شبی به‌یادماندنی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.

منبع: خبرآنلاین

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید