طرز تهیه ترشی ریواس خانگی به روش سنتی

ریواسها را بشویید و درون پارچهای تمیز قرار دهید تا آب آنها کامل گرفته شود. پس از آنکه ریواسها خشک شدند آنها را پوست بگیرید و بهصورت نوارهای کوچک ۱ الی ۲ سانتیمتری برش دهید.
بهار فرصت مناسبی برای تهیه انواع دسر و غذا با میوههای فصلی مانند ریواس است. از ریواس میتوان در تهیه خورش ریواس و انواع ترشی استفاده کرد. ترشی ریواس طعم ملسی دارد و میتوانید آن را همراه با غذاهای خود سرو کنید. تهیه کردن این ترشی در منزل کمتر از یکساعت طول میکشد. اما برای آنکه ترشی شما جا بیفتد و طعم بهتری داشته باشد به یک هفته زمان نیاز دارید. برای آشنایی با طرز تهیه ترشی ریواس در این مقاله، همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی ریواس ساده
عنوان | مقدار |
ریواس | ۵۰۰ گرم |
آب | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
سرکه | ۱ پیمانه |
زنجبیل تازه | ۲ تکه کوچک |
نمک، فلفل سیاه و دانه خردل | به مقدار لازم |
مرحله اول: آماده کردن مواد
ریواسها را بشویید و درون پارچهای تمیز قرار دهید تا آب آنها کامل گرفته شود. پس از آنکه ریواسها خشک شدند آنها را پوست بگیرید و بهصورت نوارهای کوچک ۱ الی ۲ سانتیمتری برش دهید.
مرحله دوم: آماده کردن مایع ترشی
قابلمهای مناسب انتخاب کنید و آب، سرکه، شکر، زنجبیل و نمک را درون آن بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از حل شدن کامل شکر مایع ترشی از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
مرحله سوم: آماده کردن ترشی
ظرف شیشهای تمیز و خشکی را انتخاب کنید و ادویهها را درون آن بریزید. سپس تکههای ریواس را درون ظرف بریزید و مایع ترشی را به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید تمام مایع ترشی سطح ریواسها را کامل بپوشاند در غیر این صورت ممکن است ترشی شما قبل از جا افتادن کپک بزند.
طرز تهیه ترشی ریواس و کرفس
اگر به ترشی مخلوط علاقه داشته باشید احتمالا ترشی ریواس و کرفس نیز به یکی از دسرهای محبوب شما تبدیل خواهد شد. درست کردن این ترشی به کمتر از نیمساعت زمان نیاز دارد. اما برای آن که ترشی ریواس و کرفس شما خوب جا بیفتد به ۲۰ روز زمان نیاز دارید. مواد لازم برای طرز تهیه ترشی ریواس خانگی و کرفس در جدول زیر نوشته شده است. این مقدار مواد اولیه مناسب تهیه نیمکیلوگرم ترشی است.
عنوان | مقدار |
ریواس | ۱۵۰ گرم |
کرفس | ۱۵۰ گرم |
سیر | ۳ حبه |
هویج | ۲ عدد |
سرکه سفید یا سرکه سیب | ۱ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری |
- ریواسها و کرفسها را بشویید و در پارچهای تمیز قرار دهید تا آب آنها گرفته شود. سپس کرفس و ریواس را بهصورت تکههای کوچک برش دهید. سیر و هویجها را نیز بشویید و نگینی خرد کنید.
- قابلمه مناسبی انتخاب کنید و سرکه را درون آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و پس از جوش آمدن ریواس، هویج و کرفس را به سرکه اضافه کنید. پس از ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید. برای خرید انواع سرکه کافی است به سوپرمارکت دیجیکالا مراجعه کنید.
- با خنک شدن مواد ترشی، نمک، زردچوبه و سیر خردشده را به آن اضافه کنید. شیشهای تمیز و خشک انتخاب کنید و ترشی را درون آن بریزید. سرکه باید روی مواد را کامل بپوشاند. درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را در محیطی با دمای متعادل قرار دهید تا ترشی جا بیفتد.
نکته: اگر برای سرو این ترشی عجله دارید قابلمهای را پر از آب کنید و شیشه ترشی را درون آن قرار دهید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد. ترشی شما بعد از ده دقیقه الی یک ربع آماده میشود. اما ممکن است در این روش سبزیجات شما کمی نرم شوند.
رازهای خوشمزه شدن ترشی ریواس
- برای آنکه ترشی ریواس طعم ملستر و رنگ بهتری داشته باشد میتوانید از مقداری زردچوبه، لبو یا آب لبو استفاده کنید.
- استفاده از ریحان، جعفری، برگ بو، تخم گشنیز، ترخان، مرزه و پودر گلپر به خوشمزهتر شدن ترشی ریواس شما کمک میکند.
- اگر به ترشیهای هندی و جنوبی، مانند ترشی بندری بوشهری، علاقه دارید میتوانید از فلفل قرمز برای تهیه ترشی ریواس استفاده کنید.
- در طرز تهیه ترشی ریواس سنتی و برای خوشمزهتر شدن ترشی میتوانید از مقداری گل ریواس نیز استفاده کنید.
منبع: خبرآنلاین