بیسکاتی، بیسکویت سنتی ایتالیایی است که معمولا از مغز بادام در ترکیب آن استفاده میشود. بافت بیسکاتی ترد و کرانچی است و برای این که کاملا ترد و خشک شود نیاز به دو مرحله پخت دارد.
بیسکاتی (به انگلیسی: biscotti)، بیسکویت بادام سنتی ایتالیایی است که بافتی ترد و برشته دارد و معمولا در کنار نوشیدنیهای گرم سرو میشود.
ایتالیاییها علاقه دارند قبل از خوردن بیسکاتی را داخل نوشیدنی داغ فرو ببرند تا نرم شده و طعمش بهتر در دهان حس شده و خوشمزهتر شود.
بیسکاتی دو مرحله پخت دارد و بافتش ترد و کرانچی است. با استفاده از ترکیب مغزهای دلخواه در خمیر بیسکاتی میتوانید بیسکاتی بادام، بیسکاتی پسته، بیسکاتی فندق یا بیسکاتی گردو داشته باشید.
آرد ۳ و ⅓ لیوان
بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱ قاشق چا یخوری
شکر ۱ لیوان
تخم مرغ ۳ عدد
روغن مایع ½ لیوان
وانیل ½ قاشق چایخوری
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادام (اختیاری) به مقدار کافی
شکلات تختهای ۱۰۰ گرم
۲ قاشق غذاخوری از آرد را بردارید کناری بگذارید.
بقیه آرد را به همراه بکینگ پودر، نمک، ۳ بار الک کنید.
شکر را به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید.
آرد را به حالت تپهای در آورید و وسطش را باز کنید و تخم مرغ، وانیل و روغن مایع را درونش بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید تا خمیر در کاسه جمع شود.
با نوک انگشت خمیر را ورز دهید تا یکدست و لطیف شود.
خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یک قسمت ۲ قاشق آرد را اضافه کرده مخلوط کنید و به قسمت دیگر پودر کاکائو را اضافه کرده و ورز دهید.
برای تهیه بیسکاتی پسته و بیسکاتی بادام میتوانید به سلقه خودتان داخل خمیر خلال پسته و بادام هم اضافه کنید.
فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و خمیر کاکائویی و خمیر سفید را به یک اندازه روی میز کار رول کنید و کنار هم بچسبانید و سپس به آرامی داخل سینی فر قرار بدهید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بگذارید بپزد.
سینی فر را بعد از پخت بیسکاتی کناری بگذارید تا کاملا خنک شود.
شکلات تختهای را به همراه ۱ قاشق روغن مایع روی حرارت غیر مستقیم ذوب کنید و روی بیسکاتی بریزید و در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود سپس به اندازه دلخواه برش بزنید.
روی بیسکاتی شکلاتی را با پودر پسته، پودر نارگیل یا خلال بادام تزین نمایید و همراه با چای و قهوه سرو نمایید.
پودر وانیل ۰.۵ قاشق چایخوری
شکلات چیپسی ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۱۴ قاشق غذا خوری
کره ۸ قاشق غذا خوری
نمک ۰.۷۵ قاشق چای خوری
جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
پودر کاکائو ۶ قاشق غذا خوری
آرد سفید ۱.۷۵ پیمانه
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
آرد، پودر کاکائو، نمک و جوش شیرین را الک کنید.
کره نرم شده و شکر را با همزن برقی بزنید تا سبک و کرم رنگ شود سپس تخم مرغها را حین هم زدن یکی یکی اضافه کنید و وانیل را در آخر به مواد بیفزایید و هر بار صبر کنید مواد کاملا یکدست شوند.
شکلات چیپسی و مواد خشک را به کره اضافه کرده و ابتدا با قاشق مخلوط کنید که بیرون نپاشند و سپس با دور کند همزن مخلوط کنید.
سطح میز کار را آرد پاشی کنید و خمیر بیسکاتی را به میز کار منتقل کنید و با دست مواد را گلوله کنید و به ۲ قسمت مساوی تقسیم نمیاید و هر قسمت را مثل نان باگت لول کنید تا به قد ۵ سانتی متر و قطر ۲ سانتی متر برسد.
خمیرها را با فاصله در سینی فر قرار دهید به مدت ۳۵ دقیقه در فر بگذارید بپزد و سطح خمیر سفت شود.
بعد از خارج کردن از فر ۵ دقیقه صبر کنید و سپس با چاقوی تیز به قطعات ۲ سانتی برش بزنید و به صورت خوابیده دوباره در سینی بچینید و ۱۰ دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا کاملا ترد و بیسکویتی شود.
بعد از سرد و خشک شدن میتوانید به همراه قهوه، چای و شیر گرم سرو نمایید.
منبع: ایسکانیوز