طرز تهیه ﺳﺎﻻﺩ سبزیجات ﺑﺎ ۶ ﺳﺲ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ خوشمزه
ﺍﻣﺎ ﮐﻤﺘﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﯼ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺣﺮﻑ ﺯﺩﻩ ﺍﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ، ﭼﻪ ﭼﯿﺰﻫﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﺮﺩ. ﺷﻤﺎ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﺪ ﺍﮔﺮ ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﻧﺨﻮﺍﻫﯿﺪ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺳُﺲ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ، ﭼﻪ ﻣﻮﺍﺩﯼ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯾﺶ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺰﻩ ﺩﺍﺭ ﮐﻨﯿﺪ؟
فرادید | ﺍﯾﻦ ﺭﺍ ﺯﯾﺎﺩ ﮔﻔﺘﻪ ﺍﯾﻢ ﻭ ﺯﯾﺎﺩ ﺷﻨﯿﺪﻩ ﺍﯾﺪ ﮐﻪ ﺳُﺲ، ﭼﺮﺏ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺿﺮﺭ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻭﺯﻥ ﺩﺍﺭﯾﺪ، ﺩﻭﺭ ﺳُﺲ ﺭﺍ ﺧﻂ ﺑﮑﺸﯿﺪ. اﻣﺎ ﮐﻤﺘﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﯼ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺣﺮﻑ ﺯﺩﻩ ﺍﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ، ﭼﻪ ﭼﯿﺰﻫﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﺮﺩ. ﺷﻤﺎ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﺪ ﺍﮔﺮ ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﻧﺨﻮﺍﻫﯿﺪ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺳُﺲ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ، ﭼﻪ ﻣﻮﺍﺩﯼ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯾﺶ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺰﻩ ﺩﺍﺭ ﮐﻨﯿﺪ؟
در این مطلب ابتدا طرز تهیه «سالاد سبزیجات» را آموزش خواهیم داد و بعد از ان به سرغ سسهای جایگزین میرویم.
ﺳﺎﻻﺩ ﺭﻧﮕﯿﻦ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ:
ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ ۱۰۰ ﮔﺮﻡ
ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﺴﻞ ۱۰۰ ﮔﺮﻡ
ﮔﻞ ﮐﻠﻢ ۱۰۰ ﮔﺮﻡ
ﺧﯿﺎﺭﺷﻮﺭ ۵۰ ﮔﺮﻡ
ﮔﻮﺟﻪ ﮔﯿﻼﺳﯽ ۱۰۰ ﮔﺮﻡ
ﺫﺭﺕ ﺩﻭ ﻗﺎﺷﻖ ﺳﻮﭖﺧﻮﺭﯼ
ﺁﺑﻠﯿﻤﻮ ﻭ ﻧﻤﮏ ﺑﻪ ﻣﯿﺰﺍﻥ ﻻﺯﻡ
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ
ﮐﻠﻢﻫﺎ ﻭ ﺧﯿﺎﺭﺷﻮﺭ ﺭﺍ ﺭﯾﺰ ﺧﺮﺩ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ، ﺫﺭﺕ ﻭ ﮔﻮﺟﻪﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﻠﻢﻫﺎﯼ ﺭﯾﺰ ﺷﺪﻩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ. ﺁﻥﮔﺎﻩ ﺳﺲ ﻓﺮﺍﻧﺴﻮﯼ ﻭ ﺳﺲ ﺧﺮﺩﻝ ﺭﺍ ﺑﺎ ﮐﻤﯽ ﺁﺑﻠﯿﻤﻮ ﻭ ﻧﻤﮏ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﺮﺩﻩ، ﺑﻪ ﺳﺎﻻﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﺳﭙﺲ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﺍﺳﺘﺮﺍﺣﺖ ﻣﯽﺩﻫﯿﻢ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺳﺮﻭ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ
۶ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻨﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻧﯿﺪ، ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ به جای سس در انواع سالاد و با توجه به سلیقه شما استفاده شوند:
۱ - ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ
ﺧﯿﻠﯽ ﻫﺎ ﻃﻌﻢ ﻭ ﺑﻮﯼ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻏﻦ ﺑﻮﺩﺍﺭ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﺑﻮ ﻭ ﻃﻌﻢ ﻧﺴﺒﺘﺎ ﻧﺎﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﺵ ﺻﺪﻫﺎ ﻣﺰﯾﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﯾﻦ ﺍﺛﺮ ﻣﺤﺎﻓﻈﺘﯽ ﺁﻥ، ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﭼﺮﺑﯽ ﺧﻮﻥ ﻭ ﺩﺭ ﻧﻬﺎﯾﺖ ﺣﻔﻆ ﻗﻠﺐ ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎ ﺍﺳﺖ.
ﺍﺯ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺰﺍﯾﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻏﻦ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﺛﺮ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﺍﻧﻪ ﯼ ﺁﻥ ﺍﺯ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺑﺮﺧﯽ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﻫﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮐﺮﺩ.
ﺍﮔﺮ ﻗﺼﺪ ﺩﺍﺭﯾﺪ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﮐﺮﺑﻮﻫﯿﺪﺭﺍﺕ ﺩﺍﺭ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﺗﺎﻥ ﺑﺎﻻ ﻧﺮﻭﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺑﻪ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺗﺮﯼ ﮔﻠﯿﺴﺮﯾﺪ ﺩﺭ ﺣﺪﻭﺩ ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ ﺛﺎﺑﺖ ﻣﯽ ﻣﺎﻧﺪ، ﭘﺲ ﺍﮔﺮ ﺩﯾﺎﺑﺖ ﺩﺍﺭﯾﺪ، ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺣﺴﺎﺳﯿﺖ ﺑﺪﻥ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﻮﻟﯿﻦ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﻗﻨﺪ ﺧﻮﻥ ﺗﺎﻥ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺷﻤﺎ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﻭ ﺁﻣﺎﺩﻩ، ﮐﻤﯽ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺳﺮﮐﻪ ﯾﺎ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﮐﻤﯽ ﺍﺩﻭﯾﻪ ﻭ ﭼﺎﺷﻨﯽ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺳﺎﻻﺩ، ﺳُﺲ ﺧﻮﺵ ﻣﺰﻩ ﻭ ﺧﻮﺵ ﻃﻌﻤﯽ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﻨﯿﺪ.
ﺍﮔﺮ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﺑﺪﺗﺎﻥ ﻧﻤﯽ ﺁﯾﺪ، ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩ ﮐﺎﻫﻮ، ﮐﻠﻢ ﻭ ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ ﻭ ﻣﯿﻞ ﮐﻨﯿﺪ.
۲ - ﭘﻨﯿﺮ ﮐﻢ ﭼﺮﺏ
ﭘﻨﯿﺮ ﻧﯿﺰ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﯾﮑﯽ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺯ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﻫﺎﯼ ﺳُﺲ ﺑﺎﺷﺪ؛ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﭘﻨﯿﺮ ﮐﻢ ﭼﺮﺏ. ﭘﻨﯿﺮ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﻃﻌﻢ ﺍﺵ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ ﺍﯼ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺑﺎ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﺑﺎﻻ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ﺗﻤﺎﻡ ﺍﺳﯿﺪ ﺁﻣﯿﻨﻪ ﻫﺎﯼ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ.
ﺍﮔﺮ ﭘﻨﯿﺮ ﭘﺎﺳﺘﻮﺭﯾﺰﻩ ﯾﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﭘﻨﯿﺮ ﻣﻌﻤﻮﻟﯽ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺭﻧﺪﻩ ﮐﻨﯿﺪ، ﻏﺬﺍﯼ ﮐﺎﻣﻠﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﯾﺪ؛ ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﭘﻨﯿﺮﻫﺎﯼ ﺗﺎﺯﻩ ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭼﺮﺑﯽ ﻫﻢ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﯾﺎﺩﺗﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﯾﻦ ﺳُﺲ، ﮐﻤﯽ ﺍﺯ ﺣﺠﻢ ﻏﺬﺍﯼ ﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﮐﻢ ﮐﻨﯿﺪ.
ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺁﺏ ﭘﻨﯿﺮ ﺭﺍ ﻧﯿﺰ ﺟﺰﻭ ﺗﺮﮐﯿﺒﺎﺕ ﺳُﺲ ﺷﺎﻥ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ ﺑﺮﻧﺪ. ﺁﺏ ﭘﻨﯿﺮ ﺍﺭﺯﺵ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺩﺍﺭﺩ؛ ﯾﻌﻨﯽ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﻘﺎﺩﯾﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻣﻼﺣﻈﻪ ﺍﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺧﺼﻮﺻﺎ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻭ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﺩﺭ ﺁﺏ ﻣﺜﻞ ﮔﺮﻭﻩ B ﺍﺳﺖ، ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻓﺮﺩﯼ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﭼﺮﺑﯽ ﻭ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﮐﻤﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﻭ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ، ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﯾﺰﺩ؛ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﻪ ﺷﺮﻃﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺳﺒﺰﯼ ﻫﺎﯼ ﻣﻌﻄﺮ، ﻃﻌﻢ ﺩﺍﺭ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ.
۳ - ﺁﺏ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ
ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ ﻫﺎﯼ A ﻭ C ﻭ ﻣﻤﻠﻮ ﺍﺯ ﭘﺘﺎﺳﯿﻢ ﺍﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﻋﺎﺩﺕ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﺵ ﺑﻪ ﺗﻨﻈﯿﻢ ﻓﺸﺎﺭ ﺧﻮﻥ ﮐﻤﮏ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﻫﻤﻪ ﺍﯾﻦ ﻫﺎ، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﻣﻨﺒﻊ ﻟﯿﮑﻮﭘﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻗﻠﺒﯽ ﻭ ﻋﺮﻭﻗﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﯾﮏ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺑﺨﺶ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ.
ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﺩﻟﯿﻞ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﺭﺍ ﺭﻧﺪﻩ ﮐﻨﯿﺪ، ﺑﻪ ﺁﻥ ﮐﻤﯽ ﭘﯿﺎﺯ ﯾﺎ ﺳﯿﺮ ﺳﺎﻃﻮﺭﯼ ﺷﺪﻩ ﺑﯿﻔﺰﺍﯾﯿﺪ ﻭ ﺑﺎ ﮐﻤﯽ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﯾﺎ ﺳﺮﮐﻪ، ﻧﻤﮏ ﻭ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ، ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺑﺮﯾﺰﯾﺪ. ﻋﻼﻭﻩ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺁﺏ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ ﺭﺍ ﮐﻤﯽ ﺑﺠﻮﺷﺎﻧﯿﺪ ﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﺮﺩ ﺷﺪﻥ ﺑﺎ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﯾﺎ ﺁﺏ ﻧﺎﺭﻧﺞ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻬﺮﻩ ﺑﺒﺮﯾﺪ.
۴ - ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺁﺏ ﻣﺎﺳﺖ
ﺑﻌﻀﯽ ﻫﺎ ﻣﺎﺳﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳُﺲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ؛ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ، ﭼﻪ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﺑﺎ ﺳﺎﯾﺮ ﭼﺎﺷﻨﯽ ﻫﺎ (ﻣﺜﻞ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ، ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﻭ ﻓﻠﻔﻞ ﻭ ...) ﻓﻘﻂ ﺑﺎﯾﺪ ﺳﻌﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﻣﺎﺳﺖ ﻫﺎﯼ ﮐﻢ ﭼﺮﺏ ﻭ ﻏﻨﯽ ﺷﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﻫﺎﯼ ﺗﺎﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ ﺗﺎ ﻏﺬﺍﯼ ﮐﺎﻣﻼ ﺳﺎﻟﻤﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﺮﺩﻩ ﺑﺎﺷﯿﺪ.
ﯾﮏ ﻟﯿﻮﺍﻥ ﻣﺎﺳﺖ ﮐﻢ ﭼﺮﺏ ﺣﺪﻭﺩﺍ ۵۵ ﮐﯿﻠﻮﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺮﻭﺗﺌﯿﻦ ﻭ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪﺍﻥ، ﮐﻮﺩﮐﺎﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ، ﺯﯾﺎﺩ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺁﻥ ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺩﭼﺎﺭ ﭼﺎﻗﯽ ﻭ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻭﺯﻥ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺎﻻﺩﻫﺎ ﻟﺬﺕ ﺑﺒﺮﻧﺪ، ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺁﺏ ﻣﺎﺳﺖ ﻃﻌﻢ ﺩﺍﺭ ﺷﺪﻩ ﺑﺎ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺍﺩﻭﯾﻪ ﺟﺎﺕ ﺑﻬﺮﻩ ﺑﺒﺮﻧﺪ. ﺩﺭ ﺿﻤﻦ، ﺷﻤﺎ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﺎ ﮐﻤﯽ ﻟﺒﻮﯼ ﭘﺨﺘﻪ ﯼ ﺭﻧﺪﻩ ﺷﺪﻩ، ﺭﻧﮓ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳُﺲ ﺗﺎﻥ ﺑﺪﻫﯿﺪ.
ﯾﺎﺩﺗﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﺖ ﺭﻭﯼ ﺳﺎﻻﺩﺗﺎﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﻧﻮﺷﺎﺑﻪ ﻫﺎﯼ ﮔﺎﺯﺩﺍﺭ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺧﯿﻠﯽ ﮐﻢ ﺑﻨﻮﺷﯿﺪ ﯾﺎ ﺍﺻﻼ ﻣﺼﺮﻑ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﺯﯾﺮﺍ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺍﺳﯿﺪ ﻓﺴﻔﺮﯾﮏ (ﻓﺴﻔﺮ ﺯﯾﺎﺩ) ﺑﺎﻋﺚ ﻋﺪﻡ ﺟﺬﺏ ﮐﻠﺴﯿﻢ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ.
۵ - ﺁﺏ ﻧﺎﺭﻧﺞ ﻭ ﻏﻮﺭﻩ
ﻧﺎﺭﻧﺞ ﻫﻢ ﻣﯿﻮﻩ ﺍﯼ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﯼ ﻣﺮﮐﺒﺎﺕ ﺍﺳﺖ. ﺁﺏ ﻧﺎﺭﻧﺞ، ﺗﺮﺵ، ﻣﻄﺒﻮﻉ ﻭ ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺗﺎ ﺣﺪﻭﺩﯼ ﺧﻮﺍﺹ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ. ﺁﺏ ﻧﺎﺭﻧﺞ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ ﺭﻭﯼ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺎﻻﺩ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺳﺎﻻﺩ ﻣﯿﻮﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ، ﺑﻪ ﺧﺼﻮﺹ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﺗﺮﺷﯽ ﻣﻼﯾﻢ ﺭﺍ ﻣﯽ ﭘﺴﻨﺪﻧﺪ، ﺑﺪﻭﻥ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﺿﺎﻓﯽ ﻭﺍﺭﺩ ﺑﺪﻥ ﺷﺎﻥ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ. ﺣﺘﯽ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺁﺏ ﻧﺎﺭﻧﺞ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺑﺎ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﯾﺎ ﺭُﺏ ﺍﻧﺎﺭ ﻭ ﺭﻭﻏﻦ ﺯﯾﺘﻮﻥ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺳُﺲ ﺧﻮﺵ ﻃﻌﻢ ﻭ ﻣﻌﻄﺮﯼ ﺗﻬﯿﻪ ﮐﺮﺩ.
ﺁﺏ ﻏﻮﺭﻩ ﻧﯿﺰ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻃﻌﻢ ﺗﺮﺵ ﻭ ﮐﻤﯽ ﺷﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﻓﺮﺍﺩﯼ ﮐﻪ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﻪ ﭼﺮﺑﯽ ﺧﻮﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺍﮔﺮ ﺁﺏ ﻏﻮﺭﻩ ﺑﺎ ﺳﺎﻻﺩ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﻻﻏﺮ ﺷﺪﻥ ﻭ ﮐﺎﻫﺶ ﻭﺯﻥ ﮐﻤﮏ ﺷﺎﯾﺎﻧﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﺁﺏ ﻏﻮﺭﻩ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺧﻮﺵ ﻃﻌﻢ ﮐﺮﺩﻥ ﺳﺎﻻﺩ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺎﻻﺩﻫﺎ ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﺳﺎﻻﺩﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺎ ﮐﺎﻫﻮ، ﮐﻠﻢ ﺑﺮﻭﮐﻠﯽ، ﮐﻠﻢ ﺑﺮﮒ ﻭ ﺧﯿﺎﺭ ﺩﺭﺳﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﻮﺩ، ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺑﺪﻭﻥ ﻣﺼﺮﻑ ﻧﻤﮏ ﺍﺿﺎﻓﯽ.
۶ - ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﻭ ﻟﯿﻤﻮﯼ ﺗﺎﺯﻩ
ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﺧﺎﻧﻢ ﺑﺎﺳﻠﯿﻘﻪ ﻭ ﮐﺪﺑﺎﻧﻮ ﮐﻨﺎﺭ ﻫﻤﻪ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺗﺎﻥ ﻟﯿﻤﻮ ﯾﺎ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﺩﻫﯿﺪ، ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺗﺒﺮﯾﮏ ﮔﻔﺖ؛ ﭼﺮﺍ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻓﮑﺮ ﺳﻼﻣﺖ ﻫﻤﻪ ﺍﻋﻀﺎﯼ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻫﺴﺘﯿﺪ. ﺍﮔﺮ ﻫﻢ ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﻏﺬﺍﻫﺎﯼ ﺗﺎﻥ ﺍﺯ ﻟﯿﻤﻮ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﯽ ﮐﺮﺩﯾﺪ، ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﺳﻌﯽ ﮐﻨﯿﺪ ﺣﺘﻤﺎ ﻇﺮﻑ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﻏﺬﺍ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﯾﺎ ﺣﺘﻤﺎ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻓﺼﻞ ﻟﯿﻤﻮﯼ ﺗﺎﺯﻩ ﯼ ﻣﺨﺼﻮﺹ ﺁﻥ ﻓﺼﻞ ﺭﺍ ﺑﺨﺮﯾﺪ.
ﻣﺼﺮﻑ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﻏﺬﺍ ﻣﺎﻧﻊ ﺑﺮﻭﺯ ﮐﻤﺒﻮﺩ ﺁﻫﻦ ﻭ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ C ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺍﺯ ﺁﻥ ﺟﺎ ﮐﻪ ﺁﻫﻦ ﺩﺭ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﮔﻮﺷﺖ، ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ، ﺣﺒﻮﺑﺎﺕ ﻭ ﻏﻼﺕ ﯾﺎﻓﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺼﺮﻑ ﻫﻢ ﺯﻣﺎﻥ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﯼ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﻭ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ ﻭ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺟﺬﺏ ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.
ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺍﻋﻀﺎﯼ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﻭ ﻟﯿﻤﻮﯼ ﺗﺎﺯﻩ ﻋﺎﺩﺕ ﺩﻫﯿﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺳُﺲ ﻫﺎﯼ ﭼﺮﺏ ﻭ ﺁﻣﺎﺩﻩ، ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﺑﺎ ﺳﺎﻻﺩ ﻣﺼﺮﻑ ﮐﻨﯿﺪ. ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺳﺎﻻﺩﻫﺎ ﺍﻋﻢ ﺍﺯ ﺳﺎﻻﺩ ﺳﺒﺰﯾﺠﺎﺕ ﻭ ﺳﺎﻻﺩ ﺷﯿﺮﺍﺯﯼ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺁﺏ ﻟﯿﻤﻮ ﯾﺎ ﻟﯿﻤﻮﯼ ﺗﺎﺯﻩ ﻃﻌﻢ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﯼ ﭘﯿﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺣﻀﻮﺭ ﺭُﺏ ﺍﻧﺎﺭ، ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺵ ﻃﻌﻤﯽ ﭼﻨﺪ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ.