طرز تهیه بژی ﺑﺮﺳﺎﻕ؛ شیرینی محلی و خوشمزه ایلام
تهیه کردن نان یا شیرینی برساق نیاز به فر ندارد و حتما باید آن را داخل روغن سرخ کنید.
فرادید | بژی برساق از نانهای محلی و متعلق به استانهای ایلام، کرمانشاه، همدان و لرستان است و در بسیاری از شهرها آن را به شیوههای مختلف درست میکنند. ترکیب اصلی این نانها شامل آرد، خمیر، شکر، تخم مرغ، روغن، نمک و زردچوبه است که ترک زبانان نیز آن را در گویشی دیگر سنقری به نام پیشیک مینامند.
به گزارش فرادید؛ تهیه کردن نان یا شیرینی بژی برساق نیاز به فر ندارد و حتما باید آن را داخل روغن سرخ کنید. ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺑﺪﻭﻥ ﻣﻐﺰ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ. ﻣﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﻨﺠﺎ برای لایه میانی نان، ﺷﮑﺮ ﺭﺍ ﺣﺬﻑ ﻭ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺭﺍ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﯾﻢ. برای آموزش تهیه این نان خوش عطر و طعم در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ
• ۸ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺁﺭﺩ
• ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﮑﺮ
• ۲/۳ - ۱ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺭﻭﻏﻦ ﺣﯿﻮﺍﻧﯽ
• ۲ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺑﮑﯿﻨﮓﭘﻮﺩﺭ
• ۱ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ
• ﻧﺼﻒ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾﺨﻮﺭﯼ ﻧﻤﮏ
• ۲ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺷﯿﺮ
• ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﮔﺮﺩﻭ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ
• ﯾﮏ ﭘﯿﻤﺎﻧﻪ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ (ﯾﺎ ﺷﮑﺮ)
• ۳ - ۴ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﭘﻮﺩﺭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ
• ۲ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﺭﺍﺯﯾﺎﻧﻪ
• ۱ - ۲ ﻋﺪﺩ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢﻣﺮﻍ
• ﺳﯿﺎﻩ ﺩﺍﻧﻪ ﯾﺎ ﮐﻨﺠﺪ
ﻃﺮﺯ ﺗﻬﯿﻪ بژی برساق
۱. ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﻣﺘﻮﺳﻄﯽ، ﺁﺭﺩ، ﻧﻤﮏ، ﺷﮑﺮ، ﺑﮑﯿﻨﮓﭘﻮﺩﺭ، ﺭﺍﺯﯾﺎﻧﻪ ﻭ ﺯﺭﺩﭼﻮﺑﻪ ﺭﺍ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﻣﺨﻠﻮﻁ ﮐﻨﯿﺪ. ﺳﭙﺲ ﺭﻭﻏﻦ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺧﻮﺏ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﺗﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺷﻮﻧﺪ.
۲. ﺷﯿﺮ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ ۱۰ ﺗﺎ ۱۵ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﻭﺭﺯ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺻﺎﻑ ﻭ ﯾﮑﺪﺳﺖ ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﯿﺎﺯ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﯿﺪ ﺷﯿﺮ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﻨﯿﺪ. ﺭﻭﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﺎ ﭘﻼﺳﺘﯿﮏ ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﯿﺪ، ﯾﮏ ﺩﺳﺘﻤﺎﻝ ﺗﻤﯿﺰ ﺭﻭﯼ ﻇﺮﻑ ﺑﯿﻨﺪﺍﺯﯾﺪ ﻭ ﺣﺪﻭﺩ ۲ ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﮔﺮﻡ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮ ﺍﺻﻄﻼﺣﺎ ﺑﺮﺳﺪ.
۳. ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﮔﻠﻮﻟﻪ ﺍﯼ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯾﮏ ﺳﯿﺐ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﺪ ﻭ ﮐﻒ ﺩﺳﺖ ﺑﺎﺯ ﮐﻨﯿﺪ. ﺩﺍﺧﻞ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻭ ﻗﺎﺷﻖ ﻏﺬﺍﺧﻮﺭﯼ ﮔﺮﺩﻭ ﻭ ﺗﻮﺕ ﺧﺸﮏ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺍﺭﭼﯿﻦ ﭘﺮ ﮐﻨﯿﺪ. ﻟﺒﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺑﯿﺎﻭﺭﯾﺪ ﻭ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﮐﻒ ﺩﺳﺖ ﻗﻠﻘﻠﯽ ﮐﻨﯿﺪ، ﺳﭙﺲ ﺭﻭﯼ ﺗﺨﺘﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﻭﺭﺩﻧﻪ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺑﯿﻀﯽ ﯾﺎ ﮔﺮﺩ ﺑﺎ ﺿﺨﺎﻣﺖ ﯾﮏ ﻭ ﻧﯿﻢ ﺳﺎﻧﺘﯽﻣﺘﺮ ﭘﻬﻦ ﮐﻨﯿﺪ.
۴. ﺩﺭ ﺁﺧﺮ، ﺩﺭ ﮐﺎﺳﻪ ﮐﻮﭼﮑﯽ ﺯﺭﺩﻩ ﺗﺨﻢﻣﺮﻍ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﺰﻧﯿﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻗﻠﻢﻣﻮ ﺭﻭﯼ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﻤﺎﻟﯿﺪ. ﺳﯿﺎﻩ ﺩﺍﻧﻪ ﯾﺎ ﮐﻨﺠﺪ ﺑﭙﺎﺷﯿﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ۱۵ ﺗﺎ ۲۰ ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺩﺭ ﻓﺮ ﺑﺎ ﺩﻣﺎﯼ ۱۸۰ ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽﮔﺮﺍﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺳﻄﺢ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﻃﻼﯾﯽ ﺷﻮﻧﺪ.