خام خواری و ریسک ابتلا به انگل

خام خواری و ریسک ابتلا به انگل

اگر قارچ‌هایی که به عنوان قارچ‌های خوراکی (قارچ‌های سمی) مورد مصرف قرار میگیرند را نیز در این قضیه در نظر بگیریم علائم مسمومیت ممکن است خود را به شکل یک نارسایی چند ارگانی نشان دهد
کد خبر: ۸۶۲۷۲
بازدید : ۹۴۸۱
۰۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۲
خام خواری و ریسک ابتلا به انگل
 
دکتر حسینیان مقدم، متخصص سم شناسی بالینی و عضو هیئت علمی بیمارستان لقمان حکیم تهران در رابطه با شایع‌ترین علل مسمومیت‌های غذایی در ایران در تهران گفت:

شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی ناشی از انواع باکتری‌های گرم مثبت (نوعی باکتری) است که به دلیل نگهداری نامناسب غذا‌ها این باکتری‌ها رشد پیدا می‌کنند و باعث ایجاد مسمومیت می‌شوند که شایعترین علائم این مسمومیت‌ها علائم گوارشی مثل حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال است.
 
اگر قارچ‌هایی که به عنوان قارچ‌های خوراکی (قارچ‌های سمی) مورد مصرف قرار میگیرند را نیز در این قضیه در نظر بگیریم علائم مسمومیت ممکن است خود را به شکل یک نارسایی چند ارگانی نشان دهد که در رأس آن‌ها نارسایی کبدی است که در این مورد جدای از علائم گوارشی علائمی مثل زردی و خارش را خواهیم داشت که از طریق نوع ماده غذایی که فرد مصرف کرده و زمان آن علائم تشخیص مناسب داده خواهد شد.

مسمومیت غذایی دیگری که در این حوزه باید مورد بررسی قرار گیرد مسمومیت با سم بوتولیسم است که آن هم ناشی از نگهداری نا صحیح مواد غذایی خصوصاً آن‌هایی که در محیط غیر هوازی نگهداری می‌شوند از جمله کشک، دوغ و انواع کنسرو‌ها که در این مورد جدای از علائم گوارشی فرد ابتدا به ساکن از علائمی از جمله دوبینی و فلج عضلات از جمله عضلات تنفسی را خواهد داشت که اگر به موقع رسیدگی نشود بیمار از طریق فلج عضلات تنفسی دچار خفگی خواهد شد.

ایشان در ادامه افزودند:
جوشاندن غذا‌ها در شرایط بالای ۱۰۰ درجه در زمان بیش از ۱۰ دقیقه باعث می‌شود که اگر این سم در مواد غذایی کنسرو شده وجود داشته باشد از بین برود و بشود آن غذا را به راحتی استفاده کرد، ولی بعضی از غذا‌ها که به لحاظ فرهنگی جوشانده نمیشوند مانند انواع کشک‌های تولید شده چه به صورت صنعتی و چه به صورت دستی می‌توانند همچنان قربانی بگیرند.

دکتر حسینیان مقدم در رابطه با مدت زمان مراجعه پس از مسمومیت غذایی بیان کرد:
افراد هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند و آنتی دوت یا همان پادزهری که برای این سم وجود دارد را دریافت کنند زودتر می‌توانند نجات پیدا کنند، اما بعضی اوقات افراد به دلیل اشتباه گرفتن این مسمومیت با مسمومیت‌های رایج غذایی به بیمارستان مراجعه نمی‌کنند
 
هنگامی که علائم نورولوژیک شروع به ظاهر شدن کنند و بر اساس نوع ماده غذایی که افراد استفاده کرده و مسمومیت وقتی که به شکل گروهی و دسته جمعی خود را در استفاده از انواع غذا‌هایی که معمولاً میتوانند ایجاد بوتولیسم کنند شک ما بیشتر می‌شود و از روی بیماریابی (case finding) متوجه می‌شویم که باید سایر افرادی را که در کنار ما هستند و کسانی که در گروه‌های درمانی کار می‌کنند افراد را به بیمارستان بیاورند و علائمشان را چک کنند و قبل از اینکه علائم نورولوژیک به صورت کامل مستقر شود شرایط برای درمان دیر شود این افراد را از طریق آنتی دوت‌های بوتولیسم درمان می‌کنند.

متخصص سم شناسی بالینی ضمن تاکید بر اینکه بیماری‌های انگلی از طریق انواع غذا‌ها چه گوشت و چه سبزیجات به وجود می‌آیند افزود:

برای جلوگیری از آلودگی سبزیجات پروسه‌ای وجود دارد که از ابتدا به ساکن که این مواد شروع به رشد میکنند به عنوان مثال عدم استفاده از کود‌های انسانی عاملی است که می‌تواند این موارد را کاهش دهد و علاوه بر این هنگامی که این مواد به بازار عرضه می‌شوند باید در استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای شستشوی این مواد دقت کافی به عمل بیاید.
 
بسیاری از موارد انگلی می‌توانند با پختن از بین بروند طبیعتاً هر چه خام خواری افزایش پیدا کند ریسک ابتلاء افراد به بیماری‌های انگلی از منابع مختلف افزایش پیدا میکند و هر چه بیشتر از حرارت برای طبخ این مواد استفاده شود ریسک بیماری‌های انگلی ناشی از مواد غذایی کاهش می‌یابد ایشان در رابطه با نگهداری حیوانات خانگی و بیماری‌های انگلی منتقله از مواد غذایی گفتند:

بعضی از انگل‌ها میزبانشان حیوانات خانگی است مانند گربه‌ها و سایر مواردی که ممکن است به عنوان حیوانات خانگی نگهداری شوند طبیعتاً اگر این حیوانات توسط دامپزشکان مورد معاینات مداوم قرار گیرند شانس ابتلا به بیماری‌های انگلی از این طریق کاهش خواهد یافت.

وی در پاسخ به انتقال کرونا از طریق مواد غذایی بیان کرد:
تا به کنون ثابت نشده است که این ویروس می‌تواند از طریق غذا منتقل شود و باعث ایجاد بیماری شود بیشتر حواشی طبخ غذا‌ها همچون عدم رعایت بهداشت توسط کارکنان و افرادی که غذا را تولید می‌کنند که در صورت ابتلا ممکن است بتوانند درسطح این بیماری را منتقل کنند، اما گزارش موثقی از اینکه مواد غذایی می‌توانند کرونا را منتقل کنند وجود ندارد.
 
منبع: اسپوتنیک
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
نگاه
تازه‌‌ترین عناوین