خطر شیرینکنندههای مصنوعی برای باکتریهای مفید

برخی از شیرینکنندههای موجود در غذا و نوشیدنی، باکتریهای طبیعی و سالم را به عوامل بیماریزا تبدیل میکند.
کد خبر :
۹۵۳۰۳
بازدید :
۱۰۲۷۸

شیرینکنندههای مصنوعی، توانایی باکتریهای طبیعی را برای حمله به بافت پوششی روده و از بین بردن آنها افزایش میدهند
دانشمندان دریافتند که شیرینکنندههای مصنوعی رایج مستعد این هستند که باکتریهای مفید درون روده را به میکروبهایی مضر و خطرناک تبدیل کنند و از این رو، ممکن است باعث مشکلات جدی در سلامت از جمله پلشتخونی (سپتیسمی) و از کار افتادن یکباره اندامهای مختلف در بدن شوند.
محققان دانشگاه آنگلیا راسکین دریافتند که جایگزینهای مصنوعی قند مانند ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام که در آدامس، نوشیدنیهای رژیمی، بستنی، غذاهای پختهشده در فر و حتی برخی ویتامینها و داروها وجود دارد، میتواند باکتریهای مفید روده مانند ایکولای و ایفاکالیس را به باکتریهای خطرناک تبدیل کند.
دکتر هاوُوی چیچگر، نویسنده این مطالعه و مدرس ارشد علوم پزشکی در دانشگاه آنگلیا راسکین، گفت: «مطالعه ما نخستین مطالعهای است که نشان میدهد برخی از شیرینکنندههای موجود در غذا و نوشیدنی مانند ساخارین، سوکرالوز و آسپارتام میتواند باکتریهای طبیعی و «سالم» را به عوامل بیماریزا تبدیل کند.»این مطالعه نشان داد که مصرف شیرینکنندههای مصنوعی، به مقدار دو قوطی نوشابه رژیمی در روز، میتواند توانایی این باکتریها را به حمله به بافت پوششی روده و از بین بردن آنها افزایش دهد.
دکتر چیچگر گفت: «این تغییرات بیماریزا شامل تشکیل لایهمیکروبی و افزایش چسبندگی و حمله باکتریها به سلولهای بافت پوششی روده انسان است.» وی افزود: «این تغییرات میتواند منجر به حمله باکتریهای روده به روده ما و آسیب به آن شود و منجر به عفونت، پلشتخونی و از کار افتادن اندامها شود.»
مطالعاتی که پیشتر انجام شده، نشان داده است که تشکیل این نوع لایه میکروبی ارتباط نزدیکی با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک و افزایش خطر بیماریها دارد و میتواند باعث عفونتهای مرتبط با دستگاههای پزشکی شود. محققان همچنین دریافتند که باکتریهای ایکولای و ایفاکالیس نیز میتواند در کبد، غدد لنفاوی و طحال تجمع یافته و منجر به ایجاد عفونت شود.
از آنجا که محبوبیت شیرینکنندههای مصنوعی بیشتر شده است و بیش از هر زمان دیگری سهمی بزرگتر از رژیم غذایی انسانها را تشکیل میدهند، نویسندگان میگویند «درک اینکه این افزودنی غذایی بر میکروبهای روده چه تاثیری میگذارد و چگونه میتوان این آثار مخرب را بهبود بخشید، بسیار حیاتی است.»
این مطالعه در مجله بینالمللی علوم مولکولی منتشر شده است.
۰