فرادید | زندگی - خوردنی
نمک بخوریم یا نخوریم؟
تحقیقات جدید درباره نمک
ما عاشق نمک هستیم! با وجود هشدار‌هایی که به ما دربارۀ استفادۀ زیاد از نمک و آسیب این ماده به سلامت داده می‌شود، ما همچنان از آن دست نمی‌کشیم. اما به تازگی جبهۀ تازه‌ای در مسئلۀ نمک باز شده و دهه‌ها تحقیق در این باره را زیر سوال برده است و به پرسش‌هایی در رابطه با طعم‌دهندۀ محبوب ما پاسخ‌هایی تازه داده است.
خواص تره
مزایا و خواص تره
مزایای تره یکی از مواردی است که تاکید فراوانی بر تقویت سلامت دارد. یکی از موارد حائز اهمیت در رابطه با تره را می‌توان به خواصی نظیر تقویت سلامت قلب و استخوان‌ها، مراقبت از بدن در مقابل بیماری‌های سرطان زا، تقویت دستگاه گوارش، بینایی و سیستم ایمنی بدن و کمک به انجام زایمانی بی خطر اشاره کرد.
نان چاودار بخورید و چاق نشوید
این روز‌ها زندگی کم تحرک و مواد غذایی پرکالری باعث چاق شدن بیشتر افراد جامعه شده است. به همه افراد چاق نیز اولین توصیه حذف نان و برنج است، ولی شما می‌توانید با خوردن نان چاودار در رژیم غذایی وزنتان را کم کنید.
این آش سرشار از مواد کلسیم دار مثل دوغ و کشک است. مصرف کشک برای استخوان بندی و کمبود کلسیم افراد بسیار موثر است. کشک دارای کلسیم، چربی، نمک، پروتین و ویتامین نیاسین است. کشک دارای اسید‌های آلی و ضدعفونی کننده دستگاه هاضمه است.
«همه طعم این خوراک به طعم سیر رنده شده در سس بستگی دارد که بهتر است طعم قالبی باشد. در این مرحله سس را به سبیزجات تفت داده شده اضافه میکنیم و چند قاشق از آن را نگه میداریم. سبیزیجات را که خوب با سس مخلوط شده در ظرف مورد نظر برای سرو میریزیم. با باقی مانده سس روی سطح خوراک قفقازی را میپوشانیم به شکلی که کاملا سفید باشد».
غذا‌های پروتئین دار میان وعده و اسنک‌های خوبی هستند؛ چرا که این مواد مغذی کمک می‌کنند بیشتر احساس سیری کنید. محققان رژیم غذایی همچنین معتقدند پروتئین نسبت به کربوهیدرات، زمان بیشتری برای هضم لازم دارد، بنابرین زمان بیشتری ما را راضی و سیر نگه می‌دارد. هرچقدر شما بیشتر راضی و سیر بمانید، میل کمتری به خوردن غذا‌های ناسالم و پر کالری پیدا می‌کنید.
اگر بخواهیم لیست غذا‌های ایرانی را بنویسیم، احتمالا به کتابی چند جلدی نیاز خواهیم داشت. با این حال برخی از غذا‌های سنتی ایران هستند که همیشه در میان انواع غذا‌های ایرانی در صدر لیست قرار می‌گیرند.
هیچ می‌دانستید به جز املت و نیمرو می‌توان ده‌ها غذا با تخم مرغ درست کرد. در اینفوگرافیک زیر می‌توانید لیستی از این غذاهای خوشمزه که با تخم‌مرغ درست می‌شوند را ببینید.
دوست دارید غذایتان آنقدر تند باشد که زبانتان به گز‌گز بیفتد؟ حتی وقتی می‌خواهید چیپس و بستنی بخورید، باز هم طعم تند و آتشین را ترجیح می‌دهید؟ اگر جوابتان به این سؤال‌ها مثبت است، پس شما یک عاشق واقعی فلفل تند هستید. اما به نظرتان فلفل تند بهتر است یا فلفل شیرین.
نخود فرنگی؛ منبع فیبر و غنی از پروتئین
چرا باید "نخود فرنگی" بخوریم؟
نخود فرنگی گیاهی از حبوبات است. دانه‌های نخود فرنگی داخل کیسه‌هایی قرار گرفته اند و این کیسه‌ها از آنجا که از گل به عمل می‌آیند و در خود دانه‌هایی را جا داده اند در واقع نوعی میوه هستند، ولی دانه‌های نخود فرنگی از گیاه به شمار می‌آیند.
۹ ترفند آشپزی که در زندگی به درد‌تان می‌خورد
عاشق غذا و آشپزی و خوردن هستید. مدام در بازار‌های مختلف دنبال مواد غذایی جدید می‌گردید، کتاب‌های عجیب‌و‌غریب آشپزی می‌خوانید و از به کار بردن روش‌هایی در آشپزی که بیشتر مناسب استفاده در آزمایشگاه است تا آشپزخانه کوچک خانه، ابایی ندارید...
۶ مزیت منحصر به فرد انگور
انگور‌ها آب نبات‌های کاملا طبیعی، فوق العاده مغذی با عطر و طعمی دلنشین هستند که مزایای فراوان برای سلامت بدن دارند.
برگ و ساقه‌ی جعفری ضد عفونی کننده خون و مجاری ادرار و دستگاه گوارش بوده و باعث تحریک ماهیچه‌های صاف میشه مثل عضلات صاف روده ها، معده و رحم که باعث میشه این نوع ماهیچه‌ها عملکرد بهتری داشته باشن از این راه به هضم غذا کمک زیادی میکنه.
استفاده از کورن فلکس‌های کم‌کالری برای لاغر شدن بسیار مفید است، زیرا حجم زیادی دارد و معده را پر می‌کند و باعث ایجاد حس سیری می‌شود. کسانی که می‌خواهند با استفاده از این محصولات لاغر شوند می‌توانند یک وعده در روز از کورن فلکس استفاده کنند.
خواص شگفت انگیز توت فرنگی
چرا باید توت فرنگی بخوریم؟
میوه‌های قرمز رنگ به طور گسترده به عنوان میوه‌های خوشمزه شناخته شده هستند. توت فرنگی نیز به طبع طعم شگفت انگیزش تاثیر به سزایی در تقوِیت سلامتی دارد و می‌تواند از ابتلا به بسیاری بیماری‌ها جلوگیری کند.
    صفحه  از ۱۴
نگاه ویژه

چرا نمی‌خندیم؟

عبدالرحمن نجل‌رحیم، مغزپژوه
پرطرفدار