آیا انسان در آینده از «هوای رقیق» تغذیه میکند؟
سولار فودز از طریق اضافه کردنِ نیروی الکتریسته به آب، هیدروژن تولید میکند و دیاکسیدکربن را نیز از هوا استخراج میکند، برای همین است که این شرکت مدعی است از «هوای رقیقشده» غذا تولید میکند. تمام این مراحل با انرژیِ تجدیدپذیر و کمترین حد از ردپای کربن انجام میشود.
کد خبر :
۷۶۲۹۰
بازدید :
۱۲۳۴۵
فرادید | دانشمندان در فنلاند یک دستور پختِ کاملاً جدید دارند که مواد لازم آن هوا، آب و الکتریسیته است. آنها امیدوارند این روش، در شیوه تولید غذا انقلاب ایجاد کند.
تغذیۀ جمعیتِ روبهافزایش جهان فشار زیادی بر منابع زمین وارد میآورد. کشاورزی یکی از بزرگترین منابع تولید گازهای گلخانهایست و پرورش حیوانات به تنهایی مسئولِ تولید ۱۴.۵ درصد از گازهای گلخانهای در جهان است که بیشترین حجمِ آن ناشی از تولید گوشتِ گاو و محصولاتِ لبنی است.
بیشتر بخوانید:
از همه اینها مهمتر این است که کشاورزی و پرورش دام به حجم وسیعی از زمین احتیاج دارد که اگر برای مصارف کشاورزی و دامداری استفاده نشوند، به شکلِ جنگلهای دستنخوره که ذخیرهگاه کربن هستند، باقی خواهند ماند.
بعلاوه، چرای دام به میزانِ زیادی آب احتیاج دارد. نزدیک به ۷۰ درصد از آب در جهان، بر طبق آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، صرف پرورش دام میشود.
اما یک شرکت که در هلسینکی در فنلاند مستقر است میخواهد این روند را تغییر دهد.
پاسی واینیکا، رئیسِ شرکتِ سولار فودز، میگوید: «برای محافظت از سیاره در مقابل تغییرات آب و هوایی باید رابطه تولید غذا و کشاورزی را قطع کنیم.»
پودر پروتئین
این شرکتِ استارتاپی، در یک طرح پایلوت، منبعی طبیعی از پروتئین به نام سُلِین تولید کرده است. همانند مکملهای پروتئین، این مکمل هم طعم قابلتشخیصی ندارد و میتواند به انواعی از غذاها و میانوعدهها اضافه شود. اما شرکت سولار فودز میگوید، این محصول ردپای کربن بسیار ناچیزی دارد.
سلین از کشتِ میکروب در مایع در یک محفظه تخمیر به دست میآید. میکروبهای سولار فودز فقط از حبابهای هیدورژن، دیاکسیدکربن، مواد مغذی و ویتامینها تغذیه میکنند.
سولار فودز از طریق اضافه کردنِ نیروی الکتریسته به آب، هیدروژن تولید میکند و دیاکسیدکربن را نیز از هوا استخراج میکند، برای همین است که این شرکت مدعی است از «هوای رقیقشده» غذا تولید میکند. تمام این مراحل با انرژیِ تجدیدپذیر و کمترین حد از ردپای کربن انجام میشود.
واینیکا میگوید: «محصول نهایی پودری است که در حدود ۶۵ درصد پروتئین، کربوهیدرات و چربی دارد.»
این پودر را میتوان به مواد غذایی دیگر مانند نان و پاستا یا به گوشتهای گیاه-پایه یا مواد لبنی جایگزین اضافه کرد. او میگوید، این محصول میتواند به عنوانِ منبع غذا برای آزمایشگاههای تولیدِ گوشت نیز استفاده شود.
سولار فودز مدعی است تولید سلین ۱۰۰ برابر بیشتر از تولید گوشت با آب و هوا سازگار است؛ ۱۰ برابر بهتر از پروتئین گیاه-پایه است و آب بسیار کمتری در تولید آن استفاده میشود.
شرکت سولار فودز در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده و در طرح پایلوت خود میتواند هر روز یک کیلوگرم پودر خشکِ پروتئین تولید کند. این شرکت امیدوار است پودرهای پروتئین را تا سال ۲۰۲۱ وارد بازار کند.
۰