بابا غنوج غذای خاورمیانه
در دانشنامه آزاد ویکیپدیا آمده است که در سده اول میلادی کشیش بزرگی به نام بابا غنوج میزیسته است که مردم او را بسیار دوست داشتند.
کد خبر :
۵۴۲۰۴
بازدید :
۱۸۵۹
بابا غنوج که بابا قانوش یا بابا گانوش هم تلفظ میشود و اسم دیگر آن متبَل است، یک نوع مزه با پیش غذای مشهور در خاورمیانه است که با بادمجان درست میشود. در تهیه بابا غنوج ابتدا بادمجان را کباب میکنند، سپس پوست کنده و همراه به ارده، ادویه، روغن زیتون و سیر له میکنند.
در دانشنامه آزاد ویکیپدیا آمده است که در سده اول میلادی کشیش بزرگی به نام بابا غنوج میزیسته است که مردم او را بسیار دوست داشتند. روزی یکی از شاگردانش برای او خوراکی تهیه شده از بادمجان کباب شده و چند نوع سبزی و ارده آورده، اما باباغنوج راضی به خوردن این خوراکی به تنهایی نشده و آن را بین مردم روستا تقسیم کرده است. مردم هم که از این بخشش خوشحال شده بودند، نام او را روی این خوراک گذاشتند.
در دانشنامه آزاد ویکیپدیا آمده است که در سده اول میلادی کشیش بزرگی به نام بابا غنوج میزیسته است که مردم او را بسیار دوست داشتند. روزی یکی از شاگردانش برای او خوراکی تهیه شده از بادمجان کباب شده و چند نوع سبزی و ارده آورده، اما باباغنوج راضی به خوردن این خوراکی به تنهایی نشده و آن را بین مردم روستا تقسیم کرده است. مردم هم که از این بخشش خوشحال شده بودند، نام او را روی این خوراک گذاشتند.
مواد لازم:
۳ عدد بادمجان
۲ حبه سیر
۲ عدد لیمو ترش
۱ قاشق غذاخوری ارده بدون شکر
۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ مشت جعفری تازه
فلفل قرمز به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه بابا غنوج:
ابتدا بادمجانها را با استفاده از منقل، گاز یا فر کبابی میکنیم تا کاملا دودی و خوش عطر شود. برای این کار روی سطح بادمجانها با چنگال چند سوراخ ایجاد میکنیم، آنها را با پوست روی حرارت میگذاریم و چندبار زیر و رو میکنیم تا داخلشان کاملا بپزد، سپس بادمجانهای کبابی را کنار میگذاریم تا سرد شوند و بتوانیم به راحتی پوستشان را بکنیم.
حالا بادمجان کبابی، جعفری و سیر را داخل غذاساز ریخته و ترکیب میکنیم تا جعفری و سیر کاملا خرد و با بادمجان مخلوط و یکدست شوند.
ارده بدون شکر، لیمو ترش، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم خوب مخلوط میکنیم و مخلوط بادمجان را روی آنها میریزیم و هم میزنیم. مقدار فلفل، ارده و روغن زیتون این غذا کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
آنچه در تهیه این غذا اهمیت دارد بدون شکر بودن ارده و کبابی شدن بادمجان است.
بابا غنوج در کشورهای مدیترانهای با نان پیتا سرو میشود، اما شما میتوانید آن را نان لواش هم نوش جان کنید!
منبع:کتاب کاله
۰