(عکس) مدینه مراکش؛ هزارتویی از تاریخ و فرهنگ
مدینه، مهد تمدن اسلامی و فرهنگی مراکش، یک هزارتوی واقعی است که هر کوچه آن داستانی از تاریخ و فرهنگ را روایت میکند.
مدینه مراکش که با تپههای بیابانی هیجانانگیز و مناظر کوهستانی بزرگ احاطه شده، یک مقصد منحصربهفرد است که ماجراجویی در فضای باز را با انرژی یک شهر قرون وسطایی هیجانانگیز میکند و در پیچوخم خیابانهای سنگفرششده و کوچههای شلوغ آن، میراث باستانی مراکش و امکانات رفاهی مدرن را در همآمیخته است و تجربههای آرامشبخش فراوانی بهوجود میآورد.
مدینه مراکش یک هزارتوی واقعی است که هر کوچه آن داستانی را روایت میکند. یک دروازه بزرگ نشاندهنده ورودی شریان اصلی بازار سمارین آن است، جایی که مجموعهای از صنایع دستی، کالاها و منسوجات عربی هر کوچهاش را روح بخشیده است. بازار محبوب عطارین نیز با نمایشهای برنجی و مسی از بازدیدکنندگان استقبال میکند.
عطر تند کارگاههای دباغی بازدیدکنندگان را به سمت صنعتگرانی سوق میدهد که کالاهای چرمی را تولید میکنند و میفروشند. در میان همه این عطرها و هنرها، ادویههای معطر و محصولات تازه که نمونهای از غذاهای مراکشی هستند، تجربه خوشایندی برای بازدیدکنندگان محسوب میشوند.
میدان نمادین جامعالفنا Djemaa el-Fna با نبض موسیقی مراکشی و عطر دودی غرفههای غذای تند و تیز درهمآمیخته است، میدانی که با غروب خورشید انرژی بیشتری میگیرد و فضای آن به تئاتری از نوازندگان، داستاننویسان و هنرمندان تبدیل میشود. باروهای شهر از طرف دیگر، با بلوارهای باز در بینالمللیترین مناطق مراکش همچون گولیز Gueliz و هیورنیج Hivernage، مناسبترین گزینه برای داشتن خریدهای مجلل است.
یافتن آرامش در شهر
برای استراحت پس از بازدید از بازار شلوغ، بازدید از یکی از ریادهای متعدد شهر (کاخهای سنتی مراکش) ضروری است. این کاخهای کوچک شرقی که مشرف به حیاطهای زیبا هستند، اغلب به موزه تبدیل شدهاند و میراث معماری مراکش را در کنار ارائه چایهای سنتی و خوراکیهای شیرین ارائه میدهند.
علاقهمندان به تاریخ میتوانند از موزه ریاد بلغازی بازدید کنند؛ ریاد قرن هفدهمی که مجموعهای از مصنوعات تاریخی را در خود جای داده است یکی از خیرهکنندهترین پس زمینههای معماری شهر را ارائه میدهد.
طعمهای مراکشی در هر بشقاب غذا
صحنه آشپزی مراکشی در سراسر مدینه گسترده شده و هر وعده غذایی همچون یک کشف جدید است. تنوع غذاهای سنتی مراکشی خیرهکننده است. سرآشپزهای شهر از طاجین ادویهدار (نوعی غذای محبوب مراکشی تهیهشده با گوشت و مواد دیگر) گرفته تا سالادهای رنگارنگ تازه، هر غذایی را سرو و به ترکیب دستورالعملهای قدیمی با مواد محلی و ایجاد غذاهایی از قلب فرهنگ مراکش، افتخار میکنند. یک غذای ویژه منحصربهفرد در مراکش، طنجیه است که بهطور سنتی در یک دیگ سفالی روی خاکستر پخته می شود.
منبع: ایمنا