آخرین اخبار از جنگ ایران و آمریکا؛ ترامپ: بمباران را متوقف می‌کنیم، همه توافق را پذیرفتند

آخرین اخبار از جنگ ایران و آمریکا؛ ترامپ: بمباران را متوقف می‌کنیم، همه توافق را پذیرفتند

بامداد امروز پنج‌شنبه، سپاه پاسداران پایگاه‌های نظامی آمریکا در کویت، بحرین و اردن را هدف قرار داد. این تبادل آتش که در پی سرنگونی یک بالگرد ارتش آمریکا و دستور ترامپ برای حمله به اهدافی در ایران آغاز شد، اکنون به دومین روز متوالی تقابل مستقیم نظامی کشیده شده است. در شرایطی که رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده در صورت عدم دستیابی به توافق حملات بیشتری را صورت خواهد داد ، فرارو در این گزارش زنده، لحظه‌به‌لحظه آخرین تحولات میدانی، واکنش‌های بین‌المللی و پیامدهای ژئوپلیتیک این تنش‌ها را پوشش می‌دهد.

کد خبر : ۳۰۲۴۳۳
بازدید : ۲۵

به گزارش فرارو، بامداد امروز پنج‌شنبه، سپاه پاسداران پایگاه‌های نظامی آمریکا در کویت، بحرین و اردن را هدف قرار داد. این تبادل آتش که در پی سرنگونی یک بالگرد ارتش آمریکا و دستور ترامپ برای حمله به اهدافی در ایران آغاز شد، اکنون به دومین روز متوالی تقابل مستقیم نظامی کشیده شده است. در شرایطی که رئیس‌جمهور آمریکا تهدید کرده در صورت عدم دستیابی به توافق حملات بیشتری را صورت خواهد داد ، فرارو در این گزارش زنده، لحظه‌به‌لحظه آخرین تحولات میدانی، واکنش‌های بین‌المللی و پیامدهای ژئوپلیتیک این تنش‌ها را پوشش می‌دهد.

جنگ ایران و آمریکا: روز صد و چهارم: آنچه باید بدانید

موج تازه حملات: آمریکا شب گذشته به چندین نقطه در ایران حمله کرد.

پاسخ تهران: ارتش ایران در پاسخ به حملات آمریکا، با پرتاب موشک و پهپاد به سمت اردن، کویت و بحرین، پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را هدف قرار داد.

بسته شدن کامل تنگه هرمز: ایران در پاسخ به حملات، تنگه هرمز را به طور کامل بست  و دو کشتی را که سعی عبور داشتند، هدف قرار داد.

سردرگمی در مذاکرات: در حالی که آمریکا در حال انجام حملات خود بود، ترامپ به فاکس نیوز گفت که مستقیماً با مقامات ایرانی صحبت کرده است و آنها از او خواسته‌اند که حملات را متوقف کند. این موضوع به سرعت توسط ایران تکذیب شد.

حمله بدون اسرائیل: آمریکا اعلام کرد که اسرائیل هیچ نقشی در حملات انجام شده در طول شب نداشته است.

اسرائیل: از توافق امریکا و ایران بی‌اطلاعیم

ادعای کانال ۱۲ به نقل از یک مقام ارشد اسرائیل:

ما هیچ اطلاعی از چنین توافقی نداریم و از اینکه رهبران ایران چنین توافقی را تأیید کرده‌اند، متحیر هستیم.

ایران هنوز هیچ متنی را برای توافق تایید نکرده است

فارس به نقل از منبعی مدعی شد: هیچ متنی برای یادداشت تفاهم اولیه با آمریکا تایید نشده است.

توافق با آمریکا نیاز به تایید رهبر انقلاب دارد

ادعای اکسیوس:

منابع ایرانی امروز به کشورهای منطقه اطلاع دادند که توافق «اصولی» در مورد یادداشت تفاهم حاصل شده است، اما تأیید رهبر انقلاب همچنان لازم است.

عراقچی شنبه راهی پاکستان می‌شود

ادعای الحدث:

وزیر امور خارجه ایران احتمالاً روز شنبه به پاکستان سفر خواهد کرد.

اسرائیل هنوز نسبت به برداشت‌ها از پست ترامپ تردید دارد

رسانه اسرائیلی I24 News:

مقامات اسرائیلی از توییت ترامپ غافلگیر شدند.

یکی از مقامات به i24NEWS گفت که مقامات اسرائیلی در حال حاضر به اظهارات علنی ترامپ متکی هستند و تأکید کرد که اسرائیل پیش از تعیین صحت ارزیابی رئیس‌جمهور آمریکا، نیاز دارد ببیند پاسخ رسمی ایران چه بوده است.

او خاطرنشان کرد که تجربه گذشته نشان می‌دهد این ارزیابی ممکن است همیشه دقیق نباشد.

مذاکرات تا بامداد چهارشنبه ادامه یافت؛ سه موضوع کلیدی که آتش‌بس ۶۰ روزه به آن‌ها بستگی دارد

فرارو- به گزارش وب‌سایت خبری اکسیوس، مذاکرات میان ایران و قطر تا پاسی از شب چهارشنبه در تهران ادامه یافت. «علی آل ثانی»، فرستاده ویژه قطر، و «عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه ایران، در این نشست برای پر کردن شکاف‌های باقی‌مانده میان مواضع آمریکا و ایران تلاش کردند.

بر اساس اطلاعات سه منبع آگاه از جریان مذاکرات که با اکسیوس صحبت کرده‌اند، طرف‌های قطری و ایرانی روز چهارشنبه بر این باور بودند که موفق به تدوین متنی مورد توافق شده‌اند که آمریکا نیز آن را خواهد پذیرفت.

سه گره‌ای که باز شدند

همین منابع تأکید کردند که اختلافات در سه محور کلیدی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است:

نخست؛ آزادسازی دارایی‌های ایران: مهم‌ترین مسئله از منظر طرف ایرانی، سازوکار دقیق آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در خارج از کشور است که پس از مذاکرات طولانی، طرفین به نزدیکی بیشتری دست یافته‌اند.

دوم؛ بازگشایی تنگه هرمز: تعیین ترتیبات عملیاتی برای بازگشایی تنگه هرمز در طول دوره آتش‌بس ۶۰ روزه یکی دیگر از موضوعات محوری مذاکرات بوده که بر سر آن توافق‌هایی شکل گرفته است.

سوم؛ مسیر پرونده هسته‌ای: نحوه پیش بردن مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران در فاصله زمانی آتش‌بس ۶۰ روزه، سومین موضوع کلیدی است که طرفین در حال تعریف چارچوب آن هستند.

وضعیت بازارهای جهانی پس از پست جدید ترامپ؛ ریزش قیمت نفت، افزایش قیمت طلا

101_11zon

ترامپ: بمباران امشب را لغو کردم / به توافق رسیدیم

ادعای ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال:

با توجه به اینکه مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران به بالاترین سطح ایران رسیده و مورد تأیید قرار گرفته است، من به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، حملات و بمباران‌های برنامه‌ریزی‌شده امشب علیه ایران را لغو کردم.

مذاکرات و نکات نهایی، هم از نظر چارچوب کلی و هم در جزییات کامل، توسط همه طرف‌های درگیر شامل ایالات متحده، اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه، پاکستان، بحرین، کویت، اردن، مصر و دیگران تأیید شده است.

محاصره دریایی تا زمان نهایی شدن این توافق به طور کامل و با قدرت به قوت خود باقی خواهد ماند

زمان و مکان امضای این توافق به زودی اعلام خواهد شد.

نتانیاهو نشست امنیتی اضطراری برگزار می‌کند

شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل از برگزاری نشست مشورتی امنیتی با حضور نتانیاهو خبر داد.

این نشست در پی تشدید تنش‌های اخیر میان ایران و آمریکا برگزار شده است.

وزارت دفاع: هرگونه خطای محاسباتی دشمن پاسخی فراتر از تصور خواهد داشت

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح:

فرزندان ملت در صنعت دفاعی کشور همچنان با تمام توان درپشتیبانی نیروهای مسلح و ارتقای قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران گام برخواهند داشت.

بی‌تردید نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امروز از آمادگی، توانمندی و قدرت دفاعی قوی‌تر از گذشته برخوردارند و هرگونه خطای محاسباتی یا تعرض به امنیت و تمامیت ارضی کشور با پاسخی قاطع، پشیمان‌کننده و فراتر از تصور غلط دشمنان مواجه خواهد شد.

عارف: توانمندی‌های دفاعی امروز کشور جلوتر از دو ماه گذشته است

معاون اول رئیس‌جمهور:‌

امروز بنیه دفاعی و بازدارندگی ایران، فرسنگ‌ها فراتر از دوران دفاع مقدس سوم و هر مقطع دیگری است. روند رشد قدرت ما متوقف‌شدنی نیست و توانمندی‌های کنونی قابل قیاس با دو ماه گذشته هم نیست. با اتکا به خدا و اقتدار نیروهای مسلح، هرگونه تعرض با شکستی قطعی و پشیمان‌کننده مواجه خواهد شد.

102_11zon

ترامپ هیچ حامی برای جنگ با ایران ندارد

سلطان برکات، استاد دانشگاه حمد بن خلیفه در قطر، می‌گوید دولت ترامپ از هر آنچه در اختیار داشته برای فشار آوردن به ایران جهت رسیدن به توافق استفاده کرده است.

برکات به الجزیره گفت: رئیس جمهور آمریکا تهران را تهدید و از خشونت علیه آن استفاده کرده است، اما نتوانسته حمایتی برای این جنگ ایجاد کند.

«این یک جنگ بسیار منفور در آمریکا است. مهمتر از همه، [ترامپ] نتوانسته هیچ اتحادی پیرامون آن ایجاد کند. جامعه بین‌المللی احساس نمی‌کند که این یک درگیری مشروع است.»

قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: صادرات نفت و گاز یا برای همه است یا برای هیچ کس

فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا:

آمریکا از یک سو حرف از توافق و مذاکره می زند و از سوی دیگر شرارت می کند و این تناقض آشکار در رفتار و گفتار آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه است و به همین دلیل امنیت تجارت و اقتصاد بین المللی و کشورها، بویژه تنگه هرمز را به خطر انداخته است.

هشدار می دهیم چنانچه آمریکا بار دیگر بخواهد حملاتی را علیه ایران قهرمان انجام دهد، پاسخی شدیدتر از قبل دریافت خواهد کرد و آتش جنگ علاوه بر ناامنی در منطقه، فراگیر و گسترده تر خواهد شد.

با توجه به تهدیدهای اخیر آمریکا علیه زیرساخت های نفت ایران، اعلام می گردد یا صادرات نفت و گاز برای همه است و یا برای هیچ کس امکان نخواهد داشت.

ادعای سنتکام:

تنگه هرمز برای عبور و مرور باز است

سردار محبی: اگر آمریکا می خواهد شکست های قبلی خود را دوباره تجربه کند، پشیمان خواهد شد

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:

من جرب المجرب، حلت به الندامه» کسی که یک مورد تجربه شده را دوباره بخواهد تجربه کند، پشیمان می شود. اگر آمریکا می خواهد شکست های قبلی خود را دوباره تجربه کند، پشیمان خواهد شد.

103_11zon

اتحادیه اروپا:

بازگشت به جنگ تمام عیار، هزینه سنگینی را برای خاورمیانه به همراه خواهد داشت

واکنش قالیباف به تهدیدات اخیر: ایرانی متفاوت خواهید دید!

رئیس مجلس:

استراتژی‌های اشتباه و تصمیمات بدون فکر، صحنه بازی را به شکلی فاجعه‌بار به نقطه صفر برمی‌گرداند؛ زیرساخت‌های انرژی و بازارها را به انفجار می‌کشاند و مردابی بی‌پایان پدید می‌آورد که سال‌ها در آن گرفتار خواهید شد.

ایرانی متفاوت خواهید دید!

104_11zon

نشست قریب‌الوقوع کشورهای میانجی‌گر واشنگتن و تهران

ادعای الحدث:

پاکستان، قطر، عربستان سعودی، مصر و ترکیه برای ارزیابی تلاش‌های میانجی‌گری تشکیل جلسه می‌دهند.

نشست پنج‌جانبه به دنبال یافتن تضمین‌هایی برای اجرای توافق بین آمریکا و ایران است.

آیا آمریکا واقعا ۱۰۰ میلیون بشکه نفت را از تنگه هرمز عبور داده است؟

الجزیره در گزارشی نوشت:

دونالدترامپ روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ارتش این کشور پنهانی ۱۰۰ میلیون بشکه نفت را از تنگه هرمز عبور داده و همین امر بوده که مانع افزایش قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار شده است.

اما این ادعای ترامپ تا چه حد می‌تواند درست باشد؟ قبل از شروع جنگ در آب‌های خلیج فارس، حدود ۱۴۰ کشتی، از جمله تانکرهای نفتی بوده و این گذرگاه قبل از تنش‌ها میزبان حدود ۲۰ میلیون بشکه نفت در روز بود.

ادعای ترامپ مبنی بر ۱۰۰ میلیون بشکه نفت تقریباً برابر با پنج روز تولید قبل از جنگ است - در مقایسه با حدود دو میلیارد بشکه نفتی که باید در طول جنگ از تنگه هرمز عبور می‌کرد، اگر درگیری‌های جاری نبود.

اما حتی پنج روز ترافیک دریایی قبل از جنگ از طریق این تنگه به ​​حدود ۷۰۰ کشتی بالغ می‌شود.

شرکت‌های ردیابی و اطلاعات کشتیرانی، تعداد متفاوتی از کشتی‌هایی که از زمان شروع تنش‌ها از تنگه هرمز عبور کرده‌اند را ارائه می‌دهند.

ویندوارد نزدیک به ۸۰ کشتی تجاری را که در پنج هفته گذشته از خلیج فارس خارج شده‌اند، ثبت کرده است؛ لویدز لیست تخمین می‌زند که ۱۴۲ کشتی از ماه مارس از آب‌ها خارج شده‌اند؛ و کپلر این تعداد را در بالاترین حد خود قرار می‌دهد و ۲۶۴ عبور کشتی را ثبت می‌کند.

حتی بالاترین عدد که مربوط به کپلر است فاصله بسیار زیادی با ترافیک دریایی پیش از جنگ دارد و نمی‌تواند ادعای ترامپ را تایید کند. 

بازدارندگی ایران ممکن است «شدت بیشتری» به خود بگیرد

عباس اصلانی از مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه می‌گوید که تشدید اخیر تنش‌ها «درباره بازگشت بازدارندگی در برابر حملات بیشتر به کشور» است.

او به الجزیره گفت: «به نظر می‌رسد ایالات متحده می‌خواهد تنش‌ها را تشدید کند تا در میز مذاکره اهرم فشار ایجاد کند و تهران را مجبور به دادن امتیازاتی کند که در گذشته نداده بود.»

اصلانی گفت: «و برای ایران، این نیز مهم است زیرا پاسخ قبلی به حمله آمریکا برای اطمینان از عدم حمله مجدد به ایران کافی نبود.» او افزود: «به همین دلیل است که ایران ممکن است برای کاهش تنش، تنش‌آفرینی کند.»

او تأکید کرد که بازدارندگی ایران، ممکن است «شدت بیشتری» به خود بگیرد.

اولین دیدار مقامات امنیتی ایران و امارات

ادعای بلومبرگ:

امارات و ایران اولین دیدار امنیتی رو در رو در سطح بالا را از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران برگزار کرده‌اند.

این اقدام نشانه‌ای از حرکت به سمت کاهش تنش‌ها پس از ماه‌ها درگیری است.

ادعاهای ضد ایرانی رئیس جمهور لبنان

جوزف عون در گفتگو رویترز:

آینده لبنان در دست مردم لبنان است، نه ایران یا اسرائیل.

ما نمی‌پذیریم که ایران به ما دیکته کند چه باید بکنیم. ما یک کشور مستقل هستیم و ایران حق ندارد از طرف ما صحبت کند.

ما اجازه نمی‌دهیم لبنان به عرصه جنگ دیگران تبدیل شود و ما به مسیر دیپلماتیک متعهد هستیم. هیچ راه حل نظامی وجود ندارد.

ما چاره‌ای جز مذاکره برای پایان دادن به این درگیری نداریم، و اسرائیلی‌ها نیز همینطور.

اگر حزب‌الله تصمیم بگیرد که در جنگ بماند، به همان جامعه‌ای که ادعا می‌کند از آن دفاع می‌کند، آسیب خواهد رساند.

ایران برای دفاع از جزیره خارک آماده است

به گزارش سی‌ان‌ان، ایران ماه‌هاست که برای عملیات احتمالی ایالات متحده با هدف تصرف جزیره خارک آماده می‌شود.

ایران پس از حملات نظامی قبلی ایالات متحده، دفاع از این جزیره را تقویت کرده است، از جمله استقرار پرسنل بیشتر، پدافند هوایی و موشک‌های دوش‌پرتاب زمین به هوا (MANPADS).

ایران همچنین مین‌های ضد نفر و ضد زره، از جمله در امتداد خط ساحلی، را در انتظار عملیات احتمالی فرود، مستقر کرده است.

مقامات و کارشناسان نظامی ایالات متحده پیش از این هشدار داده بودند که هرگونه عملیاتی با هدف تصرف این جزیره، خطرات قابل توجهی از جمله تلفات سنگین نیروهای آمریکایی را به همراه خواهد داشت.

تصرف جزیره خارک گزینه «پایان بازی» است

سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت:

یک مقام ارشد پنتاگون و دو مقام دولتی به سی‌ان‌ان گفتند که طرح‌های ارتش آمریکا برای تصرف جزیره خارک ماه‌ها تدوین شده بود، اما به دلیل ریسک بالای این عملیات، به طور مداوم کنار گذاشته می‌شد.

مقامات دولتی گفتند که دیدگاه درون کاخ سفید و پنتاگون این است که تصرف جزیره خارک - یا از بین بردن زیرساخت‌های انرژی این جزیره - عملاً ایران را ورشکسته می‌کند و قابلیت‌های آن را تا حدی کاهش می‌دهد که دیگر قادر به ادامه جنگ نباشد.

با این حال، مقامات همچنین به رئیس جمهور دونالد ترامپ اطلاع داده‌اند که چنین عملیاتی احتمالاً به تعداد قابل توجهی نیروی زمینی نیاز دارد و می‌تواند منجر به تلفات سنگین شود.

به دلیل این محاسبات، پنتاگون و کاخ سفید هرگونه اقدامی برای تصرف جزیره خارک را به عنوان یک گزینه «پایان بازی» در نظر گرفته‌اند - آخرین راه حلی که می‌تواند موازنه جنگ را تغییر دهد، اما به گفته مقامات با هزینه بالا.

ارتش آمریکا پیش از این چندین حمله هوایی بزرگ به تأسیسات نظامی در جزیره خارک انجام داده است، اما این حملات عمداً از هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی انرژی این جزیره خودداری کرده‌اند.

سفیر ایران در پاکستان: ایران زیر بار زور تن به توافق نمی‌دهد

رضا امیری مقدم:

ماجراجویی بی‌پروایانه آمریکا و رویکرد قلدرمآبانه، عملاً ثابت کرد که آمریکا به‌دنبال سیاست لبه‌پرتگاه و شارلاتانیسم است، نه یک راه‌حل صلح‌آمیز اساسی با حسن نیت.

اگر این طرز فکر برای تحمیل شرایط از راه زور و اجبار به ایران است، با تأسف می‌گوییم که هرگز و تا ابد چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

اگر می‌خواهد شانسش را امتحان کند، اشکالی ندارد، اما تجربه‌ها نشان داده که در پایان کار و پس از چرخه‌های تنش، چیزی کمتر از قبل به دست آورده است.

105_11zon

 

وزیر خزانه‌داری آمریکا:

خسارت کشورهای خلیج‌فارس با پول‌های بلوکه شده ایران پرداخت می‌شود

وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: 

ایران در بازی‌ای که در پیش گرفته خواهد باخت و هر آسیبی که به متحدان ما در خلیج فارس وارد کند، به ضرر خودش خواهد بود.

هر آسیبی که ایران به متحدان ما در خلیج فارس وارد کند، با منابع مالی برداشت‌شده از حساب‌های تهران جبران خواهد شد.

ادعای ترامپ:

آمریکا امشب ضربه سختی به ایران خواهد زد

به گزارش فرارو، رئیس جمهور آمریکا پستی در پلتفرم رسانه اجتماعی Truth منتشر کرد:

او گفت: «در مقطعی نه چندان دور، ما جزیره خارک و سایر نقاط زیرساخت نفتی را تصرف خواهیم کرد و کنترل کامل بازارهای نفت و گاز آنها را به دست خواهیم گرفت، دقیقاً مانند کاری که با ونزوئلا انجام داده‌ایم.»

ترامپ همچنین ادعای خود مبنی بر نابودی قابلیت‌های نیروهای مسلح ایران را تکرار کرد.

واشنگتن با متن ایران موافقت نکرد؟

فارس به نقل از منبعی که آن را نزدیک به تیم مذاکره‌کننده معرفی می‌کند، نوشت:

تهدیدهای واشنگتن ناشی از مخالفت ما با عقب‌نشینی در برابر خواسته‌های غیرمنطقی آن است.

واشنگتن با متنی که ارائه کرده‌ایم، به‌طور کامل موافقت نکرده است.

چه کسی تاوان ماجراجویی آمریکا را می‌دهد؟

بن‌بست دیپلماسی: رابرت مالی، مذاکره‌کننده پیشین آمریکا هشدار می‌دهد که رفتار پیش‌بینی‌ناپذیر ترامپ و بی‌اعتمادی عمیق تاریخی، میز مذاکره را مین‌گذاری کرده است.

 بازندگان اصلی اقتصاد: داده‌های جدید نشان می‌دهد ترکش‌های این تنش بیش از همه امنیت انرژی اروپا و موتور صادراتی چین را هدف گرفته است و شرکای آمریکا تاوان سنگین‌تری نسبت به خود واشنگتن پرداخت می‌کنند.

حمله به سومین نفتکش

سنتکام اعلام کرد:

ما سومین نفتکش را در خلیج عمان از کار انداختیم زیرا تحریم‌های ایران را نقض کرده بود.

صدای انفجار در سیریک

خبرنگار صداوسیما اعلام کرد:

لحظاتی پیش صدای انفجار در محدوده سیریک و از سمت دریا شنیده شد. 

تسنیم گزارش رویترز را تکذیب کرد

تسنیم نوشت:

ادعای رسیدن به متن نهایی برای تفاهم بین ایران و آمریکا خبرسازی است.

یک رسانه انگلیسی اخیرا ادعا کرده که پیش‌نویس توافق‌نامه بین ایران و آمریکا نهایی شده است.

ایران و آمریکا چه می‌خواهند؟

چرا امید به مذاکرات هنوز زنده است؟

10_11zonبه گزارش فرارو، خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع ایرانی و یک مقام اروپایی مدعی شد که تلاش‌ها برای دستیابی به توافق اولیه بین آمریکا و ایران تشدید شده است.

با وجود دومین شب حملات متقابل بین این دو، مذاکرات ادامه دارد.

در ادامه گزارش رویترز آمده است که مذاکرات بین تهران و واشنگتن هنوز در مسیر خود است و ایران بر بودجه تمرکز دارد.

منابع ایرانی به رویترز گفتند که تفاهم سیاسی حاصل شده است، اما برخی از مسائل هنوز باید به تفصیل مورد بحث قرار گیرند. آنها به آزاد شدن پول‌های مسدود شده ایران اشاره کردند.

یکی از منابع گفت:

«ایران می‌خواهد ۶ تا ۱۲ میلیارد دلار از پول‌های مسدود شده‌اش به تهران آزاد شود، در حالی که واشنگتن می‌خواهد پول‌ها را به صورت مرحله‌ای برای کالاهای بشردوستانه آزاد کند و از بازگرداندن کامل پول‌ها به ایران خودداری می‌کند.» 

اختلاف کنگره و کاخ سفید بر سر ایران بالا گرفت

به گزارش فرارو، مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با پیشبرد قطعنامه‌هایی بر اساس «قانون اختیارات جنگی»، تلاش‌های بی‌سابقه‌ای را برای محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ در جنگ با ایران آغاز کرده‌اند. با این حال، مسیر توقف این جنگ با موانع سیاسی و حقوقی پیچیده‌ای روبه‌رو است.

پایان مهلت قانونی و ادعای ترامپ: با گذشت بیش از ۱۰۰ روز از آغاز حملات نیروهای آمریکایی و اسرائیل، مهلت ۶۰ روزه قانون اختیارات جنگی برای دولت ترامپ به پایان رسیده است. با این حال، کاخ سفید مدعی است که به دلیل آتش‌بس موقت، درگیری‌ها پایان یافته تلقی می‌شود؛ در حالی که محاصره بنادر ایران همچنان ادامه دارد و حقوق‌دانان این استدلال را نامعتبر می‌دانند.

سد جمهوری‌خواهان در سنا: با وجود تصویب قطعنامه در مجلس نمایندگان، این طرح‌ها برای اجرایی شدن باید از سد سنا بگذرند؛ جایی که انتظار می‌رود «جان تون» رهبر اکثریت جمهوری‌خواه، مانع از رأی‌گیری نهایی آن‌ها شود.

چالش وتوی ریاست‌جمهوری: حتی در صورت تصویب نهایی در هر دو مجلس، ترامپ این مصوبات را وتو خواهد کرد و شکستن این وتو نیازمند آرای دوسوم کنگره است که در حال حاضر دور از دسترس به نظر می‌رسد.

سقوط محبوبیت جنگ در آستانه انتخابات: نظرسنجی جدید رویترز نشان می‌دهد که این جنگ پایگاه مردمی ندارد. تنها ۳۶ درصد از آمریکایی‌ها این حملات را تأیید می‌کنند و فقط ۲۵ درصد معتقدند این تقابل ارزش هزینه‌هایش را داشته است؛ موضوعی که می‌تواند بر سرنوشت جمهوری‌خواهان در انتخابات نوامبر آینده تأثیر منفی بگذارد.

حمله شهرک‌نشینان به درخت‌های چند صد ساله فلسطینی‌ها

11_11zon12_11zon (1)

حساب مدیریت آبراه خلیج‌فارس:

متقاضیان عبور از تنگه هرمز صبور باشند

حساب منتسب به نهاد مدیریت آبراه خلیج فارس در شبکه  ایکس نوشت:

«با توجه به تنش‌های ایجادشده توسط نیروهای متجاوز آمریکا در منطقه و اطلاعیه نیروهای مسلح ایران در شب گذشته، تا اطلاع ثانوی تنگه هرمز بسته خواهد بود.  

 از متقاضیانی که مجوز عبور دریافت کرده‌اند تقاضا می‌شود صبور بوده و منتظر راهنمایی‌های آتی پی‌جی‌اس‌ای باشند.»

وزیرخارجه ترکیه:

تنها چند عبارت تا توافق باقی بود

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، گفت:

«تا چند روز گذشته، مذاکرات به مرحله‌ای رسیده بود که تنها چند عبارت در برخی بخش‌های متن همچنان حل‌وفصل‌نشده باقی مانده بود.

این باور گسترده وجود داشت که به‌زودی توافقی حاصل خواهد شد.

با این حال، حملات متقابلی که از دو روز پیش آغاز شده‌اند، خطر تشدید تنش و گسترش درگیری را به همراه دارند. 

ما توصیه می‌کنیم که طرف‌ها هرچه سریع‌تر به عملیات تهاجمی و حملات متقابل خود پایان دهند، به میز مذاکره بازگردند و متنی را که تا این اندازه به نهایی شدن آن نزدیک شده بودند، تکمیل و نهایی کنند.»

کمبود موشک‌های پاتریوت آمریکا

شرکت آمریکایی لاکهید مارتین اعلام کرد که در شرایط فعلی نمی‌تواند تاریخ‌ مشخصی برای تحویل موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت به متحدان ایالات متحده تضمین کند.

بنا بر گفته برایان دان، معاون بخش استراتژی و توسعه کسب‌وکار بخش موشکی این شرکت، تلاش‌ها برای افزایش تولید موشک‌های PAC-3 در جریان است اما کمبود این تسلیحات به‌ویژه در پی جنگ با ایران به‌طور قابل توجهی تشدید شده است.

15_11zon

 

«بدترین تشدید تنش» از زمان شروع آتش‌بس

به گزارش فرارو، سمیر پوری، عضو ارشد موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در سنگاپور، توضیح داد که حملات شبانه آمریکا و ایران نشان دهنده وضعیتی است که به این زودی‌ها «کاهش تنش» نخواهد داشت.

پوری گفت: «هرگونه احتمال تشدید بیشتر تنش وجود دارد، اما بیایید امیدوار باشیم که اینطور نباشد زیرا هنوز تعهدی به دیپلماسی وجود دارد.»

سردار شکارچی، سخنگوی نیرو‌های مسلح:

برگ‌های خود را در صورت لزوم، رو خواهیم کرد

سردار شکارچی، سخنگوی نیرو‌های مسلح:

دشمن شعار می‌داده که ایران خسارت‌هایی دیده، ولی ما خسارت‌های بسیار بیشتر و گسترده‌تری به آن‌ها وارد کرده‌ایم.

آنچه اهمیت دارد، واقعیت میدان نبرد است.

طرح‌های بسیار زیادی داریم و برگ‌های خود را در صورت لزوم، رو خواهیم کرد.

حتی در هنگامه جنگ تحمیلی نیز دست خود را پر می‌کنیم.

واکنش وزارت خارجه به حملات شب گذشته آمریکا به برخی مناطق در ایران

 این تجاوزات عملا آتش‌بس را بی‌معنا کرده

مسئولیت پیامد‌های بسیار خطرناک این آتش‌ افروزی، بر عهده هیأت حاکمه ایالات متحده است

تداوم استفاده از قلمرو برخی کشور‌های منطقه برای عملیات علیه ایران، آن کشور‌ها را در کنار طرف‌های متجاوز قرار داده

بر عزم خود برای خنثی سازی مبدا و منبع حملات تاکید داریم

جزئیات حملات شب گذشته ایران به مواضع آمریکا به روایت خبرگزاری فارس

فارس به نقل از یک منبع آگاه:

ایران برای حملات بامداد پنجشنبه به برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، یک طرح اطلاعاتی و عملیاتی پیچیده را به اجرا گذاشته است.

حملات یادشده خسارات قابل توجهی به تجهیزات گران‌قیمت نیروهای آمریکایی وارد کرده است؛ هرچند مقام‌های رسمی آمریکا تاکنون جزئیاتی درباره میزان این خسارات منتشر نکرده‌اند.

نیروهای ایرانی از زمان برخاستن دو فروند هواپیمای بزرگ P-8 آمریکا، مسیر و محل استقرار آن‌ها را زیر نظر داشته‌اند. یکی از این هواپیماها از پایگاه هوایی دیگو گارسیا در مرکز اقیانوس هند و دیگری از یکی از پایگاه‌های آمریکا در اروپای غربی به سمت جنوب خلیج فارس شناسایی شدند.

محل استقرار این هواپیماها در پایگاه هوایی شیخ عیسی در بحرین و پایگاه علی السالم در کویت، هدف تسلیحات دقیق ایران قرار گرفته است.

ایران با استفاده از رصد اطلاعاتی و میدانی، استقرار دست‌کم سه فروند جنگنده F-35 آمریکا را در یکی از آشیانه‌های پایگاه هوایی موفق السلطی در اردن تا لحظات پایانی پیش از شلیک موشک پایش کرده و سپس محل دقیق این آشیانه را با موشک‌های برد بلند سوخت جامد هدف قرار داده است.

۳ مصدوم در حوادث مرتبط با حملات آمریکا در تهران

رئیس اورژانس تهران می گوید: در حوادث مرتبط با حملات وحشیانۀ امریکا در استان تهران ۳ نفر دچار مصدومیت شدند.

جهش قیمت نفت

50_11zonبه گزارش فرارو، قیمت نفت بیش از ۱ دلار در هر بشکه افزایش یافت؛ چرا که پس از حملات ایالات متحده به ایران، تهران اعلام کرد کرد که تنگه هرمز را بسته است و در صورت عدم دستیابی به توافق صلح، حملات بیشتری را انجام خواهد داد.

قیمت آتی نفت برنت با ۱.۴۸ دلار افزایش، به ۹۴.۵۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۷۱ دلار افزایش به ۹۱.۷۴ دلار رسید.

قیمت آتی نفت خام آمریکا در اوایل روز بیش از ۳ دلار افزایش یافت.

آنچه گذشت ...

بامداد پنج‌شنبه حملاتی بین ایران و آمریکا صورت گرفت.

واشنگتن حملاتی انجام داد. صدای انفجارهایی در شهرهای مختلف ایران، از جمله در نزدیکی تهران، سیریک در جنوب، کرج در غرب و آبیک در استان قزوین، شنیده شد.

در همین حال، ایران حملات جدیدی را در سراسر منطقه آغاز کرد و پایگاه‌های مختلف آمریکایی در کویت، بحرین و اردن را هدف قرار داد.

اینجا برخی از آخرین تحولات آمده است:

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز چهارشنبه گفت که اگر توافق هسته‌ای حاصل نشود، واشنگتن بمباران ایران را از سر خواهد گرفت. ترامپ به خبرنگاران گفت: «ما به آنها حمله خواهیم کرد و بسیار سخت به آنها حمله خواهیم کرد.»

قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء ایران، اعلام کرد که هر کشتی‌ای را که از تنگه هرمز عبور کند، هدف قرار خواهد داد. همچنین اعلام کرد که این تنگه اکنون پس از حملات جدید آمریکا علیه این کشور «کاملاً به روی انواع کشتی‌ها بسته شده است».

ادعاهای دونالد ترامپ، مبنی بر تماس مستقیم او با مقامات ایرانی پس از حملات آمریکا به این کشور را تکذیب کردند. به نقل از یک مقام ناشناس، «ادعای دروغین ترامپ مبنی بر تماس مقامات ایرانی با او، پوششی برای فرار از جنگ با ایران است».

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پس از موج اخیر حملات آمریکا، وعده «جهنم» در منطقه را داده است. وی افزود: «این پاسخی به گستاخی آمریکایی‌ها در منطقه است.»

سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که پروازها در فرودگاه بین‌المللی کویت پس از تعلیق به دلیل حملات ایران، از سر گرفته شده است.

در پی حمله آمریکا به نفتکش

مرگ سه ملوان هندی مفقود شده

به گزارش فرارو، وزیر کشتیرانی دهلی نو اعلام کرد که مرگ سه دریانورد هندی پس از حمله آمریکا به یک نفتکش در سواحل عمان تایید شده است.

این اتفاق پس از آن رخ داد که ارتش آمریکا دیروز اعلام کرد یک هواپیمای آمریکایی "مهمات دقیق" را به موتورخانه کشتی M/T Settebello با پرچم پالائو شلیک کرده است، به این بهانه که این کشتی سعی داشت با محموله نفت ایران، خارج شود.

این هشتمین کشتی تجاری بود که توسط نیروهای آمریکایی آسیب دید.

تنگه هرمز؛ بدون حرکت

نیروی دریایی سپاه پاسداران اعلام کرد:

نسبت به خروج هر کشتی از لنگرگاه خود در خلیج فارس و دریای عمان هشدار می‌دهیم و نزدیک شدن آن به تنگه هرمز را همکاری با دشمن می‌دانیم.

ترامپ به زور متوسل شد، چون صبر ندارد

مارک کیمیت، ژنرال بازنشسته آمریکایی، در مورد آخرین حملات آمریکا به ایران گفت: «اظهارات عمومی ترامپ ممکن است ناخواسته اهرم فشار را به سمت تهران تغییر داده باشد.»

کیمیت گفت: «ترامپ بی‌صبری خود را نسبت به مذاکرات نشان داده است، زمانی که او هر دو یا سه روز دو یا سه بار اعلام کرده است که قرار است ظرف دو یا سه روز به توافق برسیم.

اظهارات رئیس جمهور برای ایران آشکار کرده است که او صبر ندارد و اکنون ایرانی‌ها از آن استفاده می‌کنند.»

وی افزود: «تهران او را تحریک می‌کند، شاید نه در میدان نبرد، اما مطمئناً... در میز دیپلماتیک. و به جای پاسخ دادن در میز دیپلماتیک، او از طریق نیروی نظامی پاسخ می‌دهد.»

سه عامل ریزش طلای جهانی

طلا به پایین‌ترین سطح خود از نوامبر(آبان) گذشته سقوط کرد.

کارشناسان سه عامل اصلی این افت را می‌دانند:

تداوم تنش‌ها در خاورمیانه و اختلال در تنگه هرمز

افزایش تورم و تقویت احتمال تداوم نرخ‌های بهره بالا

حرکت سرمایه‌ها به سمت اوراق خزانه و دارایی‌های دارای بازده

 

پاسخ بقایی به تهدید زیرساخت‌ها

سخنگوی دولت ایران گفت:

تهدید زیرساخت‌ها، تهدید زندگی مردم است و با تکیه بر توان خود ایستادگی خواهیم کرد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید