جزئیات تنش در تنگه هرمز و حمله آمریکا به ایران

جزئیات تنش در تنگه هرمز و حمله آمریکا به ایران

پس از آنکه ترامپ ادعا کرد آتش بس توسط ایران نقض شده است؛ سنتکام از حمله به سایت موشکی، پهپادی و رادار ساحلی ایران در جزیره سیریک خبر داد. افزایش تنش‌ها در میانه مذاکرات، هاله‌ای از ابهام در مورد تفاهم نامه و بازار انرژی جهان ایجاد کرده است.

کد خبر : ۳۰۴۷۰۶
بازدید : ۳۳

به گزارش فرارو، پس از آنکه ترامپ ادعا کرد آتش بس توسط ایران نقض شده است؛ سنتکام از حمله به سایت موشکی، پهپادی و رادار ساحلی ایران در جزیره سیریک خبر داد. افزایش تنش‌ها در میانه مذاکرات، هاله‌ای از ابهام در مورد تفاهم نامه و بازار انرژی جهان ایجاد کرده است.

    تنگه هرمز به وضعیت قبل از جنگ برنخواهد گشت: عمان به متحدان اروپایی خود گفته است کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، ممکن است مجبور شوند برای خدماتی مانند کمک ناوبری و کنترل آلودگی، هزینه‌هایی بپردازند.عمان گفته است که هیچ راهی برای بازگشت به وضعیت قبل از جنگ در تنگه هرمز وجود ندارد.

    ادعای ترامپ درباره نقض آتش بس ازسوی ایران: ترامپ ادعا کرد ایران دست‌کم ۴ پهپاد تهاجمی را به سوی کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، پرتاب کرد.یکی از پهپادها مستقیماً به سطح یک کشتی باری بزرگ اصابت کرد و به آن خسارت وارد شد.

    حمله به سایت‌ موشکی، پهپادی و رادار ساحلی ایران: سنتکام در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد:‌«نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) در تاریخ ۲۶ ژوئن، به عنوان پاسخی قدرتمند به حمله دیروز به یک کشتی تجاری که در حال عبور از تنگه هرمز بود، حملاتی را علیه ایران انجام دادند.»

    واکنش وزارت خارجه به بیانیه مشترک روبیو و شورای همکاری خلیج فارس: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مواضع مندرج در بیانیه مشترک وزیر امور خارجه آمریکا و وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس -مورخ ۲۵ ژوئن ۲۰۲۶- را مداخله‌جویانه، غیرمسئولانه و تحریک‌آمیز دانسته و نسبت به ادامه رفتارهای ستیزه‌جویانه و مداخله‌جویانه در منطقه هشدار می‌دهد.

 ادعای سنتکام: حملات ایران به کشتی‌های تجاری را نادیده نخواهیم گرفت

مجلس اعلای شیعیان لبنان: توافق با اسرائیل اجرا نخواهد شد

نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان:

توافق مقدماتی میان دولت لبنان و اسرائیل «تسلیم در برابر خواسته‌های این رژیم» است و راه به جایی نخواهد برد.

ادعای یک مقام آمریکایی: ایران باید به یک توافق نهایی برسد

ادعای واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی:

ایران اگر می‌خواهد در بلندمدت بهره‌مند شود، باید به یک توافق نهایی دست یابد.

اگر ایران در اجرای تعهدات خود ناکام بماند، می‌توانیم معافیت‌ها را لغو کرده و فشارها را دوباره اعمال کنیم.

شرط نتانیاهو برای عقب‌نشینی از لبنان

نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر مدعی شد که نیروهای ارتش تنها پس از خلع سلاح حزب‌الله، از خاک لبنان عقب‌نشینی خواهند کرد.

آیا تبادل آتش ایران و آمریکا، تفاهم‌نامه را از هم می‌پاشاند؟

آمریکا و ایران در اولین رویارویی از این نوع، از زمان توافق اولیه در ۱۵ ژوئن برای پایان دادن به جنگ چند ماهه، حملات متقابلی را تجربه کرده‌اند.

هر دو طرف یکدیگر را به نقض مفاد تفاهم‌نامه‌ای که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مسعود پزشکیان، همتای ایرانی‌اش امضا شده بود، متهم کردند.

در قلب آخرین تشدید تنش، مبارزه برای کنترل تنگه هرمز قرار دارد که در پاسخ به جنگ آمریکا و اسرائیل توسط ایران مسدود شد. تهران از این آبراه به عنوان یک نقطه اهرم ژئواستراتژیک استفاده کرده است.

آیا تفاهم‌نامه در حال از هم پاشیدن است؟

تریتا پارسی، معاون اجرایی موسسه کوئینسی به الجزیره گفت که حملات اخیر «قطعاً تفاهم‌نامه را تحت فشار شدیدی قرار می‌دهد».

او گفت: «از یک سو، ایالات متحده و ایران ممکن است به تیراندازی به یکدیگر در تنگه هرمز ادامه دهند. از سوی دیگر، به نظر می‌رسد توافق اسرائیل و لبنان با اجازه دادن به اسرائیل برای ادامه اشغال بخش‌هایی از لبنان، با تفاهم‌نامه در تضاد است.»

او گفت: «روی هم رفته، مخالفت با تفاهم‌نامه به شدت افزایش می‌یابد.»

دوشنبه گذشته، پس از پایان دور اول مذاکرات در سوئیس، میانجیگران گفتند که واشنگتن و تهران توافق کرده‌اند خطوط ارتباطی جدیدی برای اطمینان از باز بودن تنگه هرمز و پایان دادن به جنگ در لبنان ایجاد کنند.

اما این مانع از درگیری‌های نظامی اخیر نشد. جی دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، در برنامه X گفت: «اگر آنها در مورد نحوه اجرای تفاهم‌نامه اختلاف نظر دارند، می‌توانند تلفن را بردارند. اما خشونت با خشونت پاسخ داده خواهد شد.»

آندریا دسی از دانشگاه آمریکایی رم معتقد است که تشدید اخیر تنش نشان می‌دهد که «تفاهم‌نامه بسیار حساس است و هر لحظه احتمال فروپاشی دارد».

هرمز بدون ایران امن نمی‌شود

غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه:

عبور ایمن در تنگه هرمز با ترتیبات مبهم، مسیرهای موازی یا تصمیم‌سازی خارج از ملاحظات ایران، به عنوان دولت‌ ساحلی، تضمین نمی‌شود.

هر چارچوب معتبر باید بر هماهنگی با ایران و مفاد بند پنج یادداشت تفاهم اسلام آباد استوار باشد. در غیر این‌صورت، نتیجه، تعلیق مسیر تعیین شده موازی می شود.  

14_11zon

توافق‌های لبنان و ایران متناقض هستند

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، گفت توافقات با لبنان و ایران متناقض هستند و در جهت‌های استراتژیک متضادی حرکت می‌کنند.

او افزود که غیرممکن است توافقی ایجاد شود که لبنان را ملزم به خشکاندن منابع قدرت حزب‌الله کند و همزمان با آن توافقی با ایران امضا شود که توانایی آن را برای تأمین مالی همان حزب افزایش دهد.

او خاطرنشان کرد که دولت اسرائیل باید از این تناقض آگاه می‌بود.

ادعای الحدث:

وزیر امور خارجهٔ ایران فردا به بغداد سفر می‌کند

برقراری مجدد پروازهای تهران - دبی از ۱۰ تیرماه

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری:

از ۱۰ تیرماه سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین سازمان هواپیمایی امارات مجوزهای لازم را برای برقرار پرواز در این مسیر صادر کرده‌اند.

این پروازها نیز قرار است توسط شرکت‌های هواپیمایی ایرانی انجام شود، ولی در آینده ایرلاین‌ها دیگر نیز پس از بررسی‌های لازم اضافه خواهند شد.

برقراری پرواز در سایر مسیرها نیز در دست بررسی و نیاز به مجوزهای لازم دارد.

ادعای بحرین:

ایران سحرگاه امروز به ما حمله پهپادی کرد

وزارت امور خارجه بحرین می‌گوید ایران سحرگاه امروز به این کشور حملاتی (تلافی‌جویانه) کرده است.

افزایش قیمت دلار و طلا

به گزارش فرارو؛ قیمت دلار امروز حدود پنج هزار تومان افزایش پیدا کرد و پا به کانال ۱۶۷ هزار تومان گذاشت.

همزمان در بازار طلا نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۲۷۰ هزار تومان افرایش به ۱۶ میلیون و ۳۵۶ هزار تومان رسید.

حادثه دریایی در تنگه هرمز

فوری: 

*عملیات تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) گزارشی از حادثه‌ای در تنگه هرمز دریافت کرده است که در آن یک نفتکش هدف اصابت گلوله قرار گرفته است.*

کاپیتان نفتکش مورد هدف قرار گرفته از آسیب دیدن کشتی و سلامت همه خدمه خبر داد.

عصبانیت در اسرائیل بر سر رویکرد ونس در مذاکرات با ایران

المانیتور به نقل از منبع نزدیک به نتانیاهو:

ونس به آرامی دارد ما را به کیسه بوکس خود تبدیل می‌کند؛ آنچه اینجا اتفاق می‌افتد، پیروزی ونس بر چهره‌های طرفدار اسرائیل مانند مارکو روبیو است.

آزادی دریانوردی، ضرورتی مطلق برای کل جهان است

شهباز شریف:

تفاهمنامه اسلام‌آباد افتخار بزرگی برای پاکستان است و اراده ما را برای برقراری صلح، محکم‌تر می‌کند.

آزادی دریانوردی یک کالای لوکس نیست بلکه ضرورتی مطلق برای کل جهان است

هدف اسرائیل سوق دادن لبنان به سمت جنگ داخلی است

الجزیره:

محافل سیاسی و نظامی اسرائیل از تفاهمات جدید در مورد لبنان استقبال کردند، زیرا آنها را زمینه‌ساز خلع سلاح حزب‌الله و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از خاک لبنان دانستند، در حالی که تحلیلگران و مقامات خواستار حفظ حضور نظامی اسرائیل شدند، زیرا معتقد بودند که رویارویی بین دولت لبنان و حزب‌الله «ممکن است برای اسرائیل بد نباشد ».

کانال ۱۳ اسرائیل به نقل از تحلیلگر امور نظامی خود گزارش داد که اسرائیل «لبنان را به سمت جنگ داخلی سوق می‌دهد» و استدلال کرد که رویارویی بین دولت لبنان و حزب‌الله «ممکن است برای اسرائیل بد نباشد» و این «از ابتدا هدف بوده است».

مقامات اسرائیلی در مورد سرعت عقب‌نشینی از جنوب لبنان ابراز تردید کردند. کانال ۱۲ به نقل از موشه داویدوویچ، رئیس شورای منطقه‌ای ماته آشر و رئیس انجمن خط مقدم، گفت که ادامه حضور ارتش اسرائیل در خط مقدم «حیاتی» است و استدلال کرد که تهدید حمله به شهرک‌ها تا زمانی که حزب‌الله حضور خود را حفظ کند، در غیاب یک نیروی بین‌المللی که قادر به خلع سلاح آن باشد، ادامه خواهد داشت.

داویدوویچ افزود که احتمال دستیابی به توافق صلح با لبنان را رد نمی‌کند، اما تأکید کرد که موفقیت این توافق با آنچه در اسناد ذکر شده یا آنچه در واشنگتن اتفاق می‌افتد سنجیده نخواهد شد ، بلکه با میزان دستیابی به امنیت واقعی برای ساکنان مناطق مرزی سنجیده می‌شود.

در مقابل، رادیو رسمی اسرائیل اعلام کرد که این توافق چارچوب، راه را برای خروج نیروهای اسرائیلی از لبنان پس از خلع سلاح حزب‌الله هموار می‌کند و همچنین زمینه را برای انعقاد یک توافق صلح جامع با دولت لبنان پس از پایان نفوذ ایران در این کشور فراهم می‌کند.

ژنرال بازنشسته آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل (آمان)، توافق با لبنان را «یک دستاورد بسیار مهم و مثبت» دانست و آن را از توافق آمریکا و ایران متمایز کرد. او گفت که تفاهم‌نامه مربوط به لبنان، عقب‌نشینی اسرائیل را در ازای خلع سلاح حزب‌الله تصریح می‌کند و هدفی را برای دستیابی به توافق صلح بین دو طرف تعیین می‌کند.

    چارچوب توافق بین لبنان و اسرائیل: عقب نشینی از مناطق اشغالی لبنان

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که چارچوب توافق امضا شده بین لبنان و اسرائیل تصریح می‌کند که اسرائیل از مناطقی که در لبنان اشغال کرده است، مطابق با توسعه توانایی‌های ارتش لبنان برای مقابله با حزب‌الله، عقب‌نشینی خواهد کرد.

او افزود که برای دستیابی به این توافق، مناطق آزمایشی ایجاد خواهد شد که در آنها یک آزمایش عملی برای انتقال مسئولیت‌های امنیتی از ارتش اسرائیل به ارتش لبنان انجام خواهد شد.

به موازات آن، زیرساخت‌های غیرنظامی در حال بازسازی هستند و یک سازوکار هماهنگی امنیتی مشترک بین اسرائیل، لبنان و ایالات متحده در حال ایجاد است.

بخشی از بیانیه وزارت امور خارجه درباره نقض آشکار یادداشت تفاهم خاتمه جنگ توسط آمریکا

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، حملات هوایی ارتش تروریستی آمریکا در شامگاه جمعه مورخ ۶ تیر ماه ۱۴۰۵ به چند نقطه در سواحل جنوبی ایران را به شدت محکوم می‌کند. این حملات وحشیانه که تاسیسات نظارت ساحلی ایران را مورد هدف قرار داد، نقض آشکار بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد و نیز نقض صریح بند اول یادداشت تفاهم خاتمه جنگ تحمیلی مورخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ است.

همزمان، رژیم اشغالگر و آپارتاید صهیونیستی نیز با هماهنگی آمریکا اقدام به حمله به لبنان کرد که نقض آشکار بند یک یادداشت تفاهم خاتمه جنگ می‌باشد.

وزارت امور خارجه ضمن تأکید بر حق ذاتی ایران برای دفاع از خود طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، تصریح می‌کند جمهوری اسلامی ایران با تمام توان از حاکمیت، امنیت و منافع ملی کشور دفاع خواهد کرد. ضربات دفاعی نیروهای مسلح مقتدر جمهوری اسلامی ایران علیه اهداف مرتبط با نیروهای متجاوز آمریکایی بر همین مبنا صورت گرفت.

بدیهی است مسئولیت پیامدهای این وضعیت بر عهده رژیم متجاوز و عهدشکن آمریکا و طرف‌هایی است که به هر نحوی در ارتکاب اقدامات تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران همدستی کنند.

ادعاهای ترامپ درباره خرید غلات از آمریکا، توهم واهی است

«بروجردی» عضو کمیسیون امنیت ملی:

اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر تخصیص دارایی‌های بلوکه شده ایران به خرید محصولات کشاورزی از کشاورزان آمریکایی را باید در فهرست مطالب غیرواقعی و توهمات رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مورد مسائل بین‌المللی و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران قرار داد.

منابع خرید غلات ایران کاملاً مشخص است و ما هیچ نیازی به واردات از آمریکا نداریم.

به دلیل عدم اعتماد متقابل، هرگونه تکیه بر محصولات غذایی وارداتی از آمریکا غیرممکن است؛ چرا که امنیت غذایی و حفظ جان مردم، اولویت اول ماست و در این زمینه هیچ اعتمادی به محصولات این کشور وجود ندارد.

دولت هرگز نباید زیر بار این ادعاهای بی‌ربط برود. هرگونه پذیرش واردات محصولات غذایی از آمریکا، حتی با شرط استاندارد بودن، پذیرفتنی نیست.

صادق خرازی:

کمال خرازی در بیمارستان هدف ترور قرار گرفته است

یک سرویس اطلاعاتی خارجی مدعی شده کمال خرازی در بیمارستان هدف ترور قرار گرفته!

کمال خرازی را به صورت استنشاقی در بخش عمومی ترور کردند.

هرگونه تعهدی که حاکمیت لبنان را نقض کند، قابل قبول نیست

«شیخ نعیم قاسم»دبیرکل حزب‌الله لبنان، اعلام کرد:

هرگونه تعهدی که حاکمیت لبنان را نقض کند، پذیرفته نخواهد شد.

حزب‌الله:

دولت لبنان مشروعیت ندارد؛نتانیاهو از توافق ذوق‌زده نشود

«حسن فضل الله»نماینده ارشد فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان:

کنار گذاشتن مسیر مذاکره و توافق با دشمن صهیونیستی یک امر ضروری بوده و مقامات لبنانی باید مسیر مذاکرات مستقیم و همه تصمیماتی که علیه ملت خود گرفته‌اند را تغییر دهند.

به نتانیاهو می‌گوییم که در خوشحالی و مژده دادن به اسرائیلی‌ها عجله نکند، زیرا او در واقع با خودش مذاکره می‌کند.

دولت لبنان فاقد مشروعیت قانونی بوده و ابزار لازم برای تحمیل دستورات و تصمیمات خود را ندارد و هرگز قادر به اجرای توافق امضا شده در واشنگتن نخواهد بود.

مجوز اوفک برای صادرات نفت

کوروش احمدی؛ دیپلمات پیشین ایران:

 اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) با صدور مجوز عام GLX (general license X)، تولید، تحویل و فروش نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران و خدمات مرتبط را برای دوره‌ای دوماهه تا ۳۰ مرداد مجاز اعلام کرد.

 این مجوز که با هدف پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و ارائه مشوق به ایران صادر شده، خدماتی مانند کشتیرانی، امور بانکی، بیمه، خدمات بندری، بانکرینگ، تعمیرات کشتی و دریافت عواید نفتی از طریق سیستم بانکی را نیز شامل می‌شود و حتی صادرات این محصولات به آمریکا را مجاز می‌داند.

 در بند b نیز پرداخت عواید معاملات نفت و پتروشیمی به ایران، دولت ایران و اشخاص تحریم‌شده به دلار آمریکا ممکن اعلام شده است؛ هرچند این مجوز تنها یک کریدور مالی محدود و موقت است و به معنای دسترسی کامل ایران به سیستم مالی آمریکا نیست.

 این مجوز به یادداشت تفاهم ایران و آمریکا و دوره ۶۰روزه آن مرتبط است و در صورت تمدید تفاهم، احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.

 این مجوز که تنها پنج روز پس از امضای یادداشت تفاهم صادر شد، یک اقدام حقوقی با اثر عملی فوری برای شرکت‌ها، بانک‌ها، بیمه‌گران و فعالان بازار محسوب می‌شود.

 برخلاف مجوز پیشین اوفک در مارس ۲۰۲۶ که تنها فروش نفت موجود روی کشتی‌ها را مجاز می‌کرد، GLX صادرات از مبدأ ایران را اجازه می‌دهد.

 با وجود این، مجوز موقت است و با پایان آن، چارچوب اصلی تحریم‌ها همچنان پابرجا خواهد ماند.

بیانیه آمریکا درباره توافق بیروت و تل‌آویو

وزارت خارجه آمریکا:

توافق شامل تشکیل یک گروه هماهنگی نظامی سه‌جانبه برای لبنان با تسهیل‌گری آمریکا خواهد بود.

پنتاگون آمادگی دارد بیش از ۳۰ میلیون دلار برای حمایت از ارتش لبنان اختصاص دهد.

نتانیاهو اعلام کرد مهم‌ترین بخش توافق با لبنان آن است که اسرائیل در منطقه امنیتی باقی خواهد ماند.

مواضع تندروها دقیقاً شبیه مواضع نتانیاهو است

محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام :

روندی که منجر به امضای تفاهم نامه شده و مذاکراتی که در سوئیس انجام شد را مثبت می‌دانم و فکر می‌کنم که در واقع اکنون سیاست خارجی روی ریل خوبی قرار گرفته است

اگر این افراد تندرو متوجه بودند که مواضعی که اکنون اتخاذ می‌کنند، عین مواضع اسرائیل است، شاید تجدیدنظر می‌کردند. اسرائیل هم بسیار با این روند مثبتی که ایجاد شده مخالفت می‌کند. نتانیاهو، شخصا به دنبال این است که به هر شکلی این تفاهم را به هم بزند.

باید یاد بگیریم که نظر مخالف را هم تحمل کنیم، اما با روش‌های مسالمت‌آمیز، گفت‌وگو و اقناع به آن‌ها بقبولانیم که مواضعشان در جهت منافع ایران و جمهوری اسلامی ایران نیست

متأسفانه تندروها نه شناخت دقیقی از سیاست دارند، نه شناخت دقیقی از منافع ملی دارند، نه شناخت دقیقی از وضعیت اقتصادی کشور دارند و نه شناخت دقیقی از وضعیت مردم

انشقاق در نیروهای متعهد و انقلابی بر سر مذاکرات

حسین شریعتمداری در یادداشتی از دو جریان درون نیروهای متعهد و انقلابی که بر سر مذاکره دچار انشقاق شده اند خواست که با بکدیگر متحد و هم راستا شوند. مدیر مسئول کیهان این دو جریان را به دو خط موازی تشبیه کرد که باید نه در بی نهایت که هم اینجا و اکنون به هم برسند.

با عرض پوزش از این دوستان باید گفت، مواضع هر دو خط یادشده به‌گونه‌ای نا‌خود‌آگاه و بی‌آن‌که بخواهند، خدشه به جایگاه رفیع و مقدس رهبر معظم انقلاب است! 

اگر ایران درباره اجرای تفاهم‌نامه اختلافی دارد، تماس بگیرد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با اشاره به توافق آتش‌بس میان ایران و آمریکا مدعی شد که تهران این توافق را امضا کرده و واشنگتن نیز به آن پایبند بوده است.

او گفت: «اگر ایران درباره نحوه اجرای تفاهم‌نامه (MOU) اختلاف‌نظر یا اعتراضی دارد، می‌تواند تلفن را بردارد و تماس بگیرد.»

ونس افزود: «اما هرگونه خشونت، با خشونت پاسخ داده خواهد شد.»

حملات به ایران به معنای آغاز جنگ نیست

یک مقام آمریکایی در گفتگو با نیویورک تایمز:

حملات علیه ایران به معنای از سرگیری عملیات نظامی گسترده و جنگ نیست.

هم‌زمان، منابع عربی از آماده‌باش در پایگاه‌های آمریکا در بحرین، کویت، قطر و عربستان خبر داده‌اند.

شبکه فاکس نیوز نیز به نقل از یک مقام نظامی آمریکا اعلام کرد که حملات نظامی آمریکا به ایران پایان یافته است.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید