طرز تهیه آش تمر هندی؛ یک آش مقوی و متفاوت با گوشت

تمر هندی دارای خواص مفید بسیاری برای بدن انسان است. آش تمر هندی به آسانی تهیه میشود و میتوانید از آن به عنوان یک وعده غذایی مقوی استفاده کنید.
فرادید | آش تمر هندی یکی از خوشمزهترین آشهای ایرانیست که به دلیل استفاده از تمر هندی در آن دارای طعمی ترش و ملس است که ممکن است برای شما کمی متفاوت و جدید باشد.
به گزارش فرادید، تمر هندی دارای خواص مفید بسیاری برای بدن انسان است. آش تمر هندی به آسانی تهیه میشود و میتوانید از آن به عنوان یک وعده غذایی مقوی استفاده کنید. در ادامه برای آموزش این غذای خوشمزه با ما همراه باشید:
مواد لازم
گوشت با استخوان نیم کیلو
برنج یک ونیم لیوان
عدس سه چهارم لیوان
پیاز درشت دو عدد
تمر هندی ۳۰۰ گرم
نعنا خشک دو قاشق غذا خوری
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
تمر هندی: (البته میزان آن دلخواه هست و با توجه به تفاوت ترشی تمرها میشود مقدار آن را تغییر داد)
* از حبوبات (نخود و انواع لوبیا) و سبزی آش هم میتوانید در پخت این آش استفاده کنید.
طرز تهیه
ابتدا گوشت را با مقداری آب و یک عدد پیاز میگذاریم خوب بپزد. میتوانیم اگر دوست داشتیم کمی زردچوبه هم به آن اضافه کنیم.
سپس گوشتها را از قابلمه خارج میکنیم. استخوانهای گوشت را جدا میکنیم؛ و گوشت را ریش ریش میکنیم. وبعد برنج را به آب گوشت اضافه میکنیم؛ و در قابلمه را میگذاریم تا برنج خوب پخته شود؛ و مغز پخت شود. در این مرحله اصلا نباید محتویات دیگ را به هم بزنیم، چون ته میگیرد. عدس و گوشت را اضافه میکنیم و مجددا صبر میکنیم تا عدس هم کاملا پخته شود.
در این فاصله حدود دو لیوان آب جوش را با تمر مخلوط میکنیم و خوب با قاشق آنرا در آب حل میکنیم و میگذاریم حدود یک ساعت خیس بخورد و بعد آنرا صاف میکنیم تا شیره تمر گرفته شود. در ضمن یک عدد پیاز را با کمی روغن سرخ میکنیم تا پیاز داغ مان حاضر شود.
وقتی عدس کاملا پخته شد شیره تمر را اضافه میکنیم و بعد اگر آب آن کافی نبود مقداری آب جوش به آن اضافه میکنیم و حالا خوب هم میزنیم تا کمی برنج له شود و به اصطلاح لعاب بیندازد و در این مرحله پیاز داغ و نعنا داغ را هم اضافه میکنیم.
لطفا در آخر نمک دیگ را اندازه کنید، چون بعضی تمرها خیلی شور هستند. بعضیها … برای اینکه طعم ملس پیدا کند کمی شکر به آن اضافه میکنند.
نکات تغذیه ای
تمر هندی تازه به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذاها از جمله قلیه ماهی جنوب استفاده میشود. همچنین دارای خواص دارویی است و میتواند به عنوان پاک کننده لکه به کار میرود.
تمر هندی دارای مواد مغذی بسیاری است. تفاله تمر هندی با وجود محتوای قند، یک میوه محسوب میشود. با این حال، تمر هندی نسبت به بسیاری از میوههای دیگر کالری زیادی دارد. بهتر است افرادی که قصد کاهش وزن دارند تمر هندی را با احتیاط مصرف نمایند.
آنتی اکسیدانی بالا، ویتامین و ریزمغذیها، تسکین التهاب، مبارزه با بیماریها، بهبود سلامت قلبی و عروقی، درمان یبوست از جمله خواص درمانی تمر هندی است.
راهنمای خرید تمر هندی
تمر هندی به اشکال مختلف در بازار موجود است. میوه خالص را به سه شکل اصلی نیز میتوان پیدا نمود:
غلافهای خام: این غلافها کمترین فرآوری تمر هندی هستند. آنها هنوز سالم هستند و میتوان به راحتی آنها را باز کرد تا میوه یا همان چیری که تحت عنوان تمر هندی شناخته شده است را استخراج نمود.
میوه اصلی: این شکل همان شکل معمول است که در بازار وجود دارد. برای تهیه آن، پوسته و دانهها برداشته میشوند و میوه به صورت یک بلوک فشرده میشود. این نوع در واقع تمر هندی فرآوری شده است که در تهیه قلیه ماهی و آش تمر هندی از آن استفاده میگردد.
کنسانتره: کنسانتره تمر هندی تفالهای است که جوشانده شده است. مواد نگهدارنده نیز ممکن است اضافه شود.