طرز تهیه آش بادمجان؛ آش خوشمزه و محلی همدان و کرمانشاه
آش بادمجان علاوه بر حبوبات حاوی گوشت هم است. سبزی، صیفی جات، پروتئین گیاهی، حیوانی و کلسیم که در ترکیب آش بادمجان به کار میبریم آن را تبدیل به آشی مغذی کرده است.
فرادید | آشها یکی از مجبوب ترین غذاها نزد ایرانیان هستند. آش بادمجان، یکی از غذاهای محلی استانهای همدان و کرمانشاه است. البته آش بادمجان در جاهای مختلف کشور از جمله ملایر، تویسرکان، اصفهان و شیراز پخته میشود.
به گزارش فرادید؛ این آش خوشمزه مانند اکثر آشهای ایرانی با حبوبات پخته میشود. جالب است بدانید که آش بادمجان علاوه بر حبوبات حاوی گوشت هم است. سبزی، صیفی جات، پروتئین گیاهی، حیوانی و کلسیم که در ترکیب آش بادمجان به کار میبریم آن را تبدیل به آشی مغذی کرده است.
در مطلب آشپزی امروز طرز تهیه این آش خوشمزه را به ساده ترین شیوه بیان کردیم. در ادامه با ما همراه باشید:
مواد لازم
برنج ۲/۳ پیمانه
عدس و نخود و لوبیا سفید
جمعا ۱ پیمانه
گوشت سردست بدون استخوان ۵۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
پیاز داغ به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
سیر داغ به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
بادمجان ۵ تا ۶ عدد
روغن به میزان لازم
کشک ۱ پیمانه
طرز تهیه
آش بادمجان یک آش سنتی کرمانشاه است. گوشت و نخود لوبیا را (حبوبات را بهتر است که قبلا بخیسانید) که قبلا خیسانده اید با فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد بادمجانها را پوست کنده و نمک بزنید و یک ساعت بگذارید و بعد با آب شسته و خشک کنید و در روغن سرخ کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری آب بگذارید تا بپزد.
آب به اندازهای بریزید که بعد از پختن آبش بخوردش برود معمولا نصف لیوان آب داغ کافیست و کنار بگذارید حالا برنج و عدس را در یک قابلمه بریزد و نمک و فلفل و زردچوبه و یک قاشق پیاز داغ با مقداری آب بگذارید روی حرارت.
نخود لوبیا را که با گوشت بار گذاشته اید گوشت را کنار گذاشته و ما بقی (نخود و لوبیا و آبگوشت) را به برنج اضافه کنید و کشک را افزوده و مدام بهم بزنید تا وقتی جوش بیاد. بعد نصف بادمجانها را به همراه مقداری از گوشت له کنید و به آش بادمجان اضافه کنید و روی حرارت کم تا آش بادمجان جا بیفتد. بعد در هر کاسه بادمجان و گوشت بگذارید و روی آن آش بادمجان بریزید و با مخلفاتی که دارید تزئین کنید.
نکاتی در تهیه آش بادمجان
گوشت مقداری له میشود در آش بادمجان میریزید و مقداری را که له نشده ته کاسه قرار میدهید.
نصف بادمجانها له میشه و در آش میریزید و بقیه را له نشده ته کاسه کنار گوشت میگذارید و روی آنها آش را میریزید.
آبی که روی برنج و بادمجان میریزید کم باشد تا وقتی آب گوشت را اضافه میکنید آش بادمجان شل نشود.
کم و زیاد کردن کشک آش بادمجان با شما، هر اندازه که دوست داشتید.
نکات تغذیه ای؛ خواص کشک
کشک یکی از فرآوردههایی است که از قدیم به طور سنتی و از روی تجربه جزء برنامهی غذایی مردم ما بوده است و به علت داشتن اسیدهای آلی، ضد عفونی کننده دستگاه هاضمه (معده، رودهی کوچک و رودهی بزرگ) میباشد. کشک به عنوان یک غذای نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب میشود؛ به همین علت برای هضم راحت آن از نعنای خشک استفاده میگردد. علاوه بر آن، کلسیم بالا و فسفر موجود در کشک میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان موثر باشد.