۵ نکته مهم و کاربردی برای پخت لبوی بازاری

۵ نکته مهم و کاربردی برای پخت لبوی بازاری

لبوی پخته یکی از خوراکی‌های خوشمزه و خاطره انگیز فصل پاییز و زمستان است که تهیه آن به روش بازاری نیاز به رعایت نکات خاصی دارد.

کد خبر : ۱۱۴۸۷۲
بازدید : ۸۸۸۸

فرادید | لبو یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین ریشه‌های خوراکی است که در بین ایرانیان طرفدار زیادی دارد. لبو در فصل پاییز به بازار می‌آید و خوردنی خوشمزه محبوب در شب‌های سرد پاییزی و زمستان است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ید، کلسیم، ویتامین C، نیترات، بتائین و آنتی اکسیدان‌های قوی مثل بتاکاروتن، کاراتنوئید‌ها و فلاونوئیدهاست. لبو همچنین طبع معتدلی دارد.

به گزارش فرادید، لبو در تهیه انواع سالاد، بورانی، ترشی، مربا و بعضی خوراک‌ها و آش‌ها کاربرد دارد؛ ولی خوردن لبو به صورت پخته همراه با شکر یا شیره رایج‌تر است. لبوی پخته یکی از خوراکی‌های سنتی و خوشمزه شب یلداست.

معمولا لبو‌هایی که در منزل تهیه می‌کنیم، رنگ و غلظت لبو‌های بازاری را ندارند. در این مطلب می‌خواهیم با روشی بسیار ساده طرز تهیه لبوی خوش‌رنگ و غلیظ بازاری را در منزل با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه لبوی بازاری

لبو متوسط: ۱۰ عدد
شکر: نصف لیوان
نبات: دو تکه متوسط (۱۰۰ گرم)
آب: به میزان لازم

۵ نکته مهم و فوت و فن پخت لبوی بازاری

۵ نکته مهم برای پخت لبوی بازاری

۱- هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه‌های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی‌شود. به طور کلی همیشه سعی کنید لبو‌های کوچک یا متوسط را خریداری کنید که پخت‌شان هم راحت‌تر است.

۲- لبو‌ها را خوب بشویید؛ ولی پوست نکنید. لبو‌ها را داخل یک قابلمه بگذارید و روی آن آب بریزید. آب باید به اندازه‌ای باشد که روی لبو را کاملا بپوشاند. شکر را به آب اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید. ابتدا حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را روی کم‌ترین حالت تنظیم کنید و درب قابلمه را ببنید. باید صبر کنید تا لبو‌ها بپزند. حدود یک ساعت و نیم زمان لازم است تا لبو خوب پخته شود.

۳- لبو‌ها را یکی یکی از قابلمه بیرون بیاورید. لبو‌ها را داخل یک سینی بچینید و چند دقیقه صبر کنید تا از حرارت بیفتد؛ سپس پوست لبو را که حالا خیلی نرم شده است، با دست و خیلی آرام بگیرید. لبو‌های پوست گرفته را دوباره داخل همان قابلمه بگذارید و نبات را به همان آب لبویی که داشتید، اضافه کنید. دوباره درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید لبو‌ها با نبات و با حرارت خیلی کم حدود ۱ ساعت دیگر بپزند.

۴- با این روش پخت آب لبو بسیار غلیظ می‌شود. بعد از اینکه لبو را برش زدید و داخل ظرف سرو چیدید، آب غلیظ و خوش‌رنگ لبو را روی برش‌های لبو و اطراف ظرف سرو بریزید.

۵- اگر منع مصرف شکر دارید، می‌توانید به جای نبات از شیره انگور استفاده کنید. به این صورت که دو تا سه قاشق غذاخوری شیره انگور را داخل آب لبو بریزید و هم بزنید تا حل شود؛ سپس لبو‌های پوست گرفته را داخل آب لبو بچینید و دوباره روی اجاق گاز بگذراید تا لبو کاملا بپزد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید