۵ نکته اساسی برای درست کردن کتلت ترد و خوشمزه
کتلت یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از ترکیب گوشت با سیب زمینی تهیه میشود و غذایی پر طرفدار است.
فرادید | کتلت و کوکو ازجمله غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیهاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژهای دارند. تهیه کوکو و کتلت معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکوها و کتلتها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال میتوان به کتلت گوشت، کتلت سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این نوع غذاست.
به گزارش فرادید، کتلت معمولا با سیب زمینی و گوشت تهیه میشود و بعضیها برای تهیه کتلت از تخم مرغ هم استفاده میکنند. این غذای خوشمزه برای اینکه وا نرود و به اندازه کافی ترد و پوک باشد، نیاز به رعایت نکات مهمی دارد که در ادامه این مطلب همراه با طرز تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کتلت
گوشت چرخ کرده مخلوط: ۲۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه کتلت
ابتدا سیب زمینی و پیاز را پوست کنید؛ سپس با رنده ریز رنده کند. بعد از اینکه سیب زمینی و پیاز را رنده کردید، آب اضافه آن را بگیرید؛ سپس سیر را رنده و به مواد اضافه کنید. حالا گوشت چرخ کرده را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده به مایه کتلت اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و مزهها به خرد هم بروند.
یک ماهی تابه نچسب را انتخاب کنید و به اندازه لازم روغن داخل آن بریزید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذراید تا روغن کاملا داغ شود؛ سپس از مایه کتلت به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف دستتان پهن کنید و به آن شکل بدهید. کتلت را داخل روغن داغ بگذراید و اجازه بدهید یک طرف آن سرخ شود؛ سپس کتلت را برگردانید تا هر دو طرفش سرخ و برشته شود. بعد از اینکه کتلت را از روغن خارج گردید، آن را روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذراید تا روغن اضافه کتلت کشیده شود. نوش جان
۵ نکته مهم برای درست کردن کتلت
۱ ـ حتما بعد از اینکه سیب زمینی و پیاز را رنده کردید، آب اضافه آن را بگیرید. با این کار کتلت هنگام سرخ شدن آب نمیاندازد و ترد و پوک میشود.
۲ ـ در میان ادویهها حتما از کمی پودر گلپر هم برای مزه دار کردن کتلت استفاده کنید؛ زیرا گلپر باعث خوش عطر شدن کتلت میشود.
۳ ـ برای تهیه کتلت حتما از گوشت چرخ کردهای که ترکیبی از گوشت گوساله و گوشت گوسفند باشد، استفاده کنید.
۴ ـ قبل از سرخ کردن کتلت حتما اجازه بدهید تا روغن کاملا داغ شود و ماهی تابه نچسب باشد. کتلت را به صورت نازک سرخ کنید تا مغزپخت شود.
۵ ـ اگر دوست دارید کتلت شما حالت تپل و پفی داشته باشد، میتوانید کمی پکینگ پودر به مایه کتلت اضافه کنید.