حُمُص؛ پیشغذایی که در جنگ های صلیبی به شهرت رسید
حمص نوعی پیشغذای مشهور عربی است که از ترکیب نخود با ارده، سیر، آبلیمو و... تهیه میشود.
فرادید| حمص(هوموس) یا نخود ـ ارده یکی از پیشغذاهای محبوب و معروف در لبنان و کشورهای عربی خاورمیانه است. گویا پیشینه این غذا به قرن سیزدهم هجری و کشور مصر باز میگردد. حمص به دلیل داشتن ارده، نخود پخته، سیر، روغن زیتون و... خوراکی بسیار مغذی و سرشار از ویتامین و فیبر است که به تنهایی یک وعده غذایی محسوب میشود.
به گزارش فرادید، حمص را معمولا در سینیهای مزه در کنار نان تست یا انواع چیپس و اسنک سرو میکنند؛ همچنین میتوان به عنوان نوعی دیپ (سس) در کنار سبزیجات و برای تهیه انواع ساندویچ و پیتزا از آن استفاده کرد. از آنجا که حمص یک غذای کاملا گیاهی است، وعده غذایی کامل و مناسبی برای گیاه خواران است. اگر میخواهید درباره حمص این غذای خوشمزه عربی بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
حمص در زبان عربی به معنای نخود است و در زبان عربی به آن «حمص بالطحینه» یعنی نخود با ارده میگویند. تقریبا میتوان با اطمینان گفت که حمص غذایی متعلق به خاورمیانه است و در کشورهای عربی به خصوص لبنان شهرت و محبوبیت زیادی دارد. گرچه امروزه حمص را به عنوان یک پیش غذای لبنانی میشناسند، مورخان ردپای این غذا را در قرن سیزدهم میلادی و در مصر باستان جستجو کردهاند.
مشهور است که در زمان جنگهای صلیبی که میان مسلمانان و مسیحیان درگرفت و سالها ادامه داشت، صلاحالدین ایوبی که از فرماندهان مشهور سپاه مسمانان بود، حمص را به عنوان هدیه به سربازانش میداد تا علاوهبر لذت خوردن غذایی خوشمزه بتوانند انرژی لازم برای جنگیدن را دریافت کنند. بعدها عربهای ساکن در مناطق اشغالی و فلسطین حمص را به آمریکا بردند و کمکم مردم آمریکا و دیگر نقاط جهان نیز با این پیش غذای خوشمزه خاورمیانه آشنا شدند.
پایه اصلی حمص، نخود است و شاید یکی از دلایلی که این غذا ریشه در خاورمیانه دارد، همین باشد؛ زیرا نخود یکی از قدیمیترین گیاهانی است که در منطقه خاورمیانه کشت میشد و یکی از اولین گیاهانی است که در بینالنهرین عراق کاشته شد.
امروزه حمص به عنوان نوعی پیش غذا و دیپ خوشمزه عربی در دنیا شناخته میشود که در بسیاری از رستورانهای مشهور جهان سرو میشود. اما در میان کشورهای عربی، حمص در لبنان بیش از همه خاورمیانه محبوبیت و شهرت دارد. شاید یکی از دلایل شهرت این غذا در لبنان ذوق و سلیقهای است که لبنانیها برای پخت غذا به کار میبرند و از انواع ادویه و مواد غذایی سالم برای تهیه غذا استفاده میکنند. حمص در کشور سوریه به نام «مسبحه» و در فلسطین با نام «مشاشه» مشهور است.
امروزه حمص با دستورهای مختلف در نقاط مختلف دنیا تهیه میشود. اگر بخواهیم از خواص حمص صحبت کنیم، باید بگویییم که حمص سرشار از پروتئین است و درعین حال برای کاهش قند خون و سلامت قلب نیز مفید است. اگر تا به حال این غذای خوشمزه را امتحان نکردهاید، به شما پیشنهاد میکنیم که همین امروز دست به کار شوید و خودتان را از لذت خوردن این غذای خوشمزه و مقوی محروم نکنید!