تصاویر| مارمولک؛ یکی از شناخته شده ترین خودروهای ضدهوایی دوران جنگ سرد

تصاویر| مارمولک؛ یکی از شناخته شده ترین خودروهای ضدهوایی دوران جنگ سرد

پراگا M53/59 معروف به «مارمولک»؛ خودرویی نظامی از دوران جنگ سرد است که امروز به یک کالای ارزشمند برای کلکسیونرها تبدیل شده است.

کد خبر : ۳۰۱۲۳۰
بازدید : ۸

یک خودروی نظامی کمیاب از دوران جنگ سرد به تازگی در ایالات متحده برای فروش عرضه شده است. این خودرو که پراگا M53/59 «لیزارد» نام دارد، در سال 1963 برای ارتش چکسلواکی ساخته شد و یکی از شناخته شده ترین سامانه های ضدهوایی متحرک بلوک شرق به شمار می رود.

جالب اینجاست که نام رسمی این خودرو «Praga M53/59» است و «لیزارد» نام مستعار آن به شمار می رود. دلیل این لقب هم به ظاهر خاص خودرو برمی گردد؛ برجک بزرگ ضدهوایی، بدنه کشیده و نحوه قرارگیری توپ ها باعث شده بود برخی نظامیان و علاقه مندان تجهیزات نظامی آن را شبیه یک مارمولک بدانند.

پراگا M53/59 بر پایه یک شاسی 6×6 توسعه یافته و به بدنه ای زرهی مجهز است. در بخش عقب خودرو نیز یک برجک تسلیحاتی با قابلیت چرخش الکتروهیدرولیکی قرار دارد که برای مقابله با اهداف هوایی طراحی شده بود.

نیروی محرکه این خودروی نظامی توسط یک موتور 6 سیلندر خطی دیزل ساخت تاترا تامین می شود. این موتور که از سیستم خنک کاری با هوا بهره می برد، قدرت خود را از طریق یک جعبه دنده دستی 4 سرعته به هر 6 چرخ منتقل می کند.

از جمله تجهیزات قابل توجه این خودرو می توان به گنبد دیدبانی، دوربین نشانه روی تلسکوپی، رینگ های 20 اینچی و اکسل های پورتال اشاره کرد که توانایی حرکتی آن را در مسیرهای ناهموار افزایش می دهند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، تایرها، باتری ها و فیلترهای سوخت این نمونه به تازگی تعویض شده اند. این خودرو سال ها پیش از اروپا به ایالات متحده منتقل شده و اکنون به عنوان یک وسیله نظامی کلکسیونی در یکی از حراجی های آنلاین خودروهای خاص و تاریخی برای فروش عرضه شده است.

پراگا M53/59 «لیزارد» امروزه یکی از شناخته شده ترین خودروهای ضدهوایی دوران جنگ سرد محسوب می شود و نمونه های سالم آن به دلیل کمیاب بودن و ارزش تاریخی، مورد توجه مجموعه داران تجهیزات نظامی در سراسر جهان قرار دارند.

این خودرو با توجه به شرایط و نگهداری، معمولا تا 50 هزار دلار معامله می شود. براساس اطلاعات موجود؛ نمونه ای که تصاویرش را در ادامه مشاهده می کنید به قیمت 30 هزار دلار به مالک جدید واگذار شده است.

31_11zon

32_11zon

33_11zon

34_11zon

35_11zon

36_11zon

37_11zon

38_11zon

39_11zon

40_11zon

منبع: عصر ایران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید