مکدونالد هراسی در ایران!
در زمانی که ورود مکدونالد به ایران تنها در حد حرف و حدیثهایی در فضای مجازی پس از توافق ایران با گروه ١+٥ مطرح شده، این پرسش مطرح میشود که ماجرای مکدونالدهراسی اغذیه فروشان به کجا بازمیگردد، درحالیکه حتی این کمپانی درخواستی به ایران برای کسب مجوز نداده که مورد پذیرش یا عدم پذیرش قرار گیرد؟!
کد خبر :
۱۸۴۱
بازدید :
۲۰۴۳
فرادید | در زمانی که ورود مکدونالد به ایران تنها در حد حرف و حدیثهایی در فضای مجازی پس از توافق ایران با گروه ١+٥ مطرح شده، این پرسش مطرح میشود که ماجرای مکدونالدهراسی اغذیه فروشان به کجا بازمیگردد، درحالیکه حتی این کمپانی درخواستی به ایران برای کسب مجوز نداده که مورد پذیرش یا عدم پذیرش قرار گیرد؟!
کمپانی مکدونالد بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان با بیش از ٣٥ هزار شعبه در ١١٩ کشور جهان است که در سبد محصولات این کمپانی آمریکایی اغذیه هایی فوری مانند همبرگر، چیزبرگر، مرغ، سیبزمینی سرخکرده، صبحانه، نوشابهها و دسرها ارائه میشود.
با مراجعه به سایت اصلی مکدونالد میتوان دریافت که این کمپانی تنها نام ایران را به فهرست ارسال تقاضا برای نمایندگی افزوده است که هر فردی اگر تقاضای نمایندگی از سوی مکدونالد داشته باشد این کمپانی مورد بررسی قرار دهد، نهاینکه حتی این کمپانی درخواستی به ایران داده باشد! روزنامه شرق گزارشی درباره مک دونالد هراسی در ایران نوشته است:
ضرغامی: مراقب باشیم آمریکاییها ساندویچ را جایگزین تحریمها نکنند
جالبتر آنکه عزت الله ضرغامی، عضو شورایعالی فضای مجازی و رئیس پیشین صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، هم در اینستاگرام خود به این موضوع پرداخته و گفته است: «مراقب باشیم آمریکاییها ساندویچ را جایگزین تحریمها نکنند!! حالا فستفود را بیخیال! خداییاش یک املت پرگوجه فلفلدار با بربری کنجدی، جایگزین دارد؟!»
کمپانی مکدونالد بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان با بیش از ٣٥ هزار شعبه در ١١٩ کشور جهان است که در سبد محصولات این کمپانی آمریکایی اغذیه هایی فوری مانند همبرگر، چیزبرگر، مرغ، سیبزمینی سرخکرده، صبحانه، نوشابهها و دسرها ارائه میشود.
با مراجعه به سایت اصلی مکدونالد میتوان دریافت که این کمپانی تنها نام ایران را به فهرست ارسال تقاضا برای نمایندگی افزوده است که هر فردی اگر تقاضای نمایندگی از سوی مکدونالد داشته باشد این کمپانی مورد بررسی قرار دهد، نهاینکه حتی این کمپانی درخواستی به ایران داده باشد! روزنامه شرق گزارشی درباره مک دونالد هراسی در ایران نوشته است:
ضرغامی: مراقب باشیم آمریکاییها ساندویچ را جایگزین تحریمها نکنند
جالبتر آنکه عزت الله ضرغامی، عضو شورایعالی فضای مجازی و رئیس پیشین صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، هم در اینستاگرام خود به این موضوع پرداخته و گفته است: «مراقب باشیم آمریکاییها ساندویچ را جایگزین تحریمها نکنند!! حالا فستفود را بیخیال! خداییاش یک املت پرگوجه فلفلدار با بربری کنجدی، جایگزین دارد؟!»
اما اکنون از هر گوشهوکناری این نگرانی بیان میشود.
در ادامه گزارش روزنامه شرق امده است: اینبار نیز رئیس صنف اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران در گفتوگویی با نسیم این نگرانی را اینگونه بیان کرده است: مگر مسئولان دنبال اشتغالزایی و تولید داخلی نیستند، اگر چنین اهدافی را دنبال میکنند بدون شک باید بدانند که حضور شعب مکدونالد و فعالیت آنها در کشور بهنفع ما نخواهد بود. این گفته در حالی مطرح میشود که مجتبی خسروتاج، قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت پیش از این گفته بود نه درخواستی برای مجوز از سوی بزرگترین رستوران زنجیرهای جهان به ایران داده شده و نه مجوزی برای آن صادر شده است. بااینحال ریشه این نگرانیها را باید در وضعیت نامناسب تولید داخل دانست که از رقابت با رقبای قَدَر جهانی خود در هراس است.
این کمپانی از بلوایی که در داخل به پا شده کاملا بیخبر است
علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران، نیز ضمن تأیید این گفته معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سخنگفتن در این زمینه از اساس بیپایه است، چراکه خود این کمپانی از بلوایی که در داخل به پا شده کاملا بیخبر است و این گفتهها صرفا در فضای مجازی دستبهدست میچرخد.
فاضلی درباره چگونگی صدور مجوز برای این کمپانی گفت: برای ورود هر سرمایهگذار خارجی به ایران نیاز به مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت است و پس از آن مکدونالد باید از صافی مجوز اتاق اصناف عبور کند، درحالیکه هنوز هیچ درخواستی از سوی این رستوران زنجیرهای به ایران داده نشده است.
وی معتقد است: ایران قصد ندارد بازار مصرف برندهای خارجی باشد و به این علت با حضور برندی مانند مکدونالد به ایران مخالفم، هرچند به عقیده من بسیاری از رستورانهای زنجیرهای ایران توان رقابت با مکدونالد را دارند و نگرانی در این مورد بیپایه است.
رئیس اتاق اصناف ایران در مورد مواد اولیه برای تولید ساندویچها و همبرگرهای ایرانی که از خمیرمرغ نامرغوب یا گوشتهای بوفالو و ... تولید میشوند، نیز گفت: این عارضه در تمام جهان وجود دارد که برخی از سودجویان غش در معامله میکنند تا سود بیشتری را نصیب خود کنند اما نمیتوان این مورد را به کل اقتصاد ایران تعمیم داد.
ورود مکدونالد ضربه به تولید داخلی است
اسدالله احمدیشهریور، رئیس صنف اغذیهفروشان و مواد غذایی تهران گفته بود: قطعا مکدونالد و شعب آن هیچیک از مواد اولیه خود را از داخل کشور ما تهیه نمیکنند بلکه آنها را با خود به داخل خواهند آورد و این از همه نظر ضربه به تولید داخلی است.
وی ادامه داد: با شرایط رکود داخلی نباید اقداماتی کرد که مشکلات مضاعفی را به وجود آورد، از طرفی درحالحاضر در کشور ما و در شهرهای بزرگ بهترین فستفودها چه از نظر فضا و چه از نظر کیفیت غذا وجود دارد، در چنین شرایطی چه نیازی وجود دارد که اجازه فعالیتهای نمایندگیهایی مانند مکدونالد را بدهیم.
احمدیشهریور تأکید کرد: بدون شک الان برخی فستفودهای ما نه تنها با مکدونالد قابلرقابت بلکه بسیار بهتر از آنها هستند. درحالحاضر فستفودها در شهرهایی مانند تهران به حالت اشباع رسیده است.
در این رابطه بابک بهی، کارشناس بازار نیز معتقد است مکدونالد در بازار ایران ارزشافزودهای را تولید نخواهد کرد.
وی در پرسشی از مسئولانی که از ورود مکدونالد به ایران خوشنودند میگوید: آیا بهراستی روش پخت و سرویسدهی در اینگونه رستورانها تا بدان اندازه پیچیده است که در توان زنجیرهایهای خوشنام داخلی نیست یا به فرض درستی جملهای که گفتهشد، آیا نمیتوان بهراحتی از روشها و استانداردهای مورداستفاده در پخت و سرویسدهی در اینگونه زنجیرهایها آگاهی پیدا کرد و به درستی آن را اجرا کرد و اصولا ورود این شرکتها چه دلیلی میتواند داشته باشد؟
وی تأکید کرد ورود شرکتهای خارجی از قبیل مکدونالد تنها منجر به تعطیلی کسب وکارهای کوچک خواهد شد و فرصتهای شغلی اندک در صنایع کمسوی داخلی را کم میکند.
۰