دستور پخت خورش فندق قاتق؛ کمی شبیه فسنجان
فندق دارای خواص بالا میباشد از جمله سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ۳ و نیاسین میباشد که وجود آن در این خورش بسیار ارزشمند است.
فندق قاتق یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار گیلانی میباشد که با طعم و عطر عالی این غذا یکی از محبوبترین غذاها در بین گیلانیها است.
این خورشت خوشمزه و متفاوت را میتوانید در وعده ناهار یا شام سرو کنید و نوش جان کنید. فندق دارای خواص بالا میباشد از جمله سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ۳ و نیاسین میباشد که وجود آن در این خورش بسیار ارزشمند است.
این خورش بسیار شبیه فسنجان است و طعمی فوق العاده دارد. امروز قصد داریم تا طرز تهیه فندق قاتق را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه فندق قاتق گیلانی
مرغ ۱ عدد متوسط
فندق با پوست ۱ کیلوگرم
بادمجان ۵۰۰ کیلو
رب گوجه فرنگی ۳ ق غذا خوری
رب انار ترش ۳ ق غذا خوری
آرد ۱ ق غذاخوری
گلپر ۱/۲ ق چای خوری
نمک، فلفل سیاه، و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه فندق قاتق خوشمزه و محبوب گیلانی
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا فندقها را بشکنید و اگر توانستید پوست نازک فندق را هم بگیرید و مغز آنها را در آب سرد قرار دهید و اجازه دهید ۱ ساعت داخل آب بماند. بادمجانها را بشورید و پوست بگیرید و روی آنها نمک بزنید و به مدت زمان یک ساعت روی صافی قرار دهید. بعد از این زمان روی بادمجانها آب سرد بریزید تا نمک اضافه آن خارج شود.
سپس فندقها را بشورید و در مخلوط کن به همراه آب بریزید. به ازای ۱ پیمانه فندق ۳ پیمانه آب به مخلوط کن اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید و فندقها را مخلوط کنید تا کاملا خرد و له و مخلوط آب شوند.
مرحله دوم: پخت فندق قاتق
قابلمه مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن فندق له شده را بریزید و رب انار، نمک و زردچوبه اضافه کنید. هر ۲۰ دقیقه یکبار مقداری یخ داخل قابلمه بریزید تا روغن پس بده اجازه دهید تا مواد کاملا بپزد.
در زمان پخته شدن خورش مرغها را بشورید و خرد کنید و آنها را در یک تابه مناسب کمی تفت دهید و بعد از اینکه طلایی شد مقداری رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا رنگ بگیرد. سپس مرغها را به خورش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید.
مرحله سوم: آماده سازی بادمجان و مواد دیگر
بعد از پخته شدن مرغ، آرد و رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و خوب با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود. سپس داخل غذا بریزید تا آب خورشت جا افتاده شود. بادمجانها را که از قبل کنار گذاشتید داخل تابهای روغن بریزید و سرخ کنید و در آخر گلپر و فلفل سیاه را اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی حرارت بماند. بعد از این زمان خورش ما آماده سرو میباشد.
منبع: پارسی دی