گنج 400 سالۀ «سلطنتی» از «دیوار» بیرون آمد

گنج 400 سالۀ «سلطنتی» از «دیوار» بیرون آمد

در جریان کاوش‌های انجام‌شده در زیرزمین کلیسای جامع ویلنیوس در کشور لیتوانی، یک محفظه مخفی درون دیوار کشف شد. پس از بازگشایی این محفظه مشخص شد که مجموعه‌ای از نشانه‌های سلطنتی متعلق به پادشاهان 400 سال قبل لیتوانی و لهستان در آن پنهان شده است.

کد خبر : ۲۳۴۰۱۴
بازدید : ۱۶۹۱۵۷

فرادید| این کشف شگفت‌انگیز تمامی پژوهشگران و جویندگان گنج را هیجان‌زده کرده است. از مهم‌ترین اشیای یافت‌شده در این گنجینه سه تاج طلایی مخصوص مراسم تدفین هستند که برای پادشاهان و ملکه‌های لیتوانی و لهستان ساخته شده بودند. چنین کشفی بسیار نادر و استثنایی است زیرا به ندرت پیش می‌آید که این تعداد اشیاء ارزشمند در یک نقطه و یکباره پیدا شوند.

به گزارش فرادید؛ این محفظه در مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ جهانی دوم، یعنی زمانی که کلیسا قرار بود تعطیل شود، پنهان و مهر و موم شده بود. نکته جالب‌تر این است که این اشیای سلطنتی درون یک روزنامه لهستانی پیش از جنگ پیچیده شده بودند.

korona-Krola-Polski

اینطور که پیداست، مسئولان در آن زمان تصمیم گرفته‌اند برای در امان ماندن گنجینه در طول گنج آن را در این مکان مخفی کنند، اما با ادامۀ جنگ موضوع فراموش شده و گنجینه در همانجا مانده است.

تاج‌های تدفینی، عصای سلطنتی، تعدادی انگشتر، چند زنجیر، و چند کتیبه از جمله یافته‌ها در این گنجینه هستند.

berlo-Krolewskie

باید توجه داشت که این تاج‌ها در زمان حیات این افراد استفاده نشده‌اند، بلکه پس از مرگشان برای مراسم تدفین ساخته شده‌اند. در این میان، تاج تدفینی الکساندر یاگیلون آسیب زیادی دیده، اما دو تاج دیگر تقریباً در شرایطی بی‌نقص باقی مانده‌اند. همچنین به نظر می‌رسد که برخی از زیورآلات، مانند انگشترهای نفیس، احتمالاً در زمان حیات صاحبانشان استفاده شده‌اند.

ارزش مالی این گنجینه هنوز مشخص نیست، اما از نظر تاریخی کشفی بی‌نظیر محسوب می‌شود. پس از استقلال لیتوانی تلاش‌های متعددی برای یافتن این محفظه انجام شد تا اینکه سرانجام پس از ۹۰ سال این معمای تاریخی گشوده شد.

skrytka-w-krypcie

pierscien

trzy-korony-posmiertne-1

۱۱۸
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید