انواع قهوه‌ها و طرز تهیه معروف‌ترین نوشیدنی‌های آن

انواع قهوه‌ها و طرز تهیه معروف‌ترین نوشیدنی‌های آن

امروز با گستره‌ی جدیدی که از انواع قهوه‌ها و سلیقه‌های گوناگونی روبرو هستیم که دیگر نمی‌توان انتخاب قطعی افراد را پیش‌بینی کرد. قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو، ماکیاتو و… مواردی هستند که تنها بخشی از منوی فعلی کافه‌ها را تشکیل می‌دهند.

کد خبر : ۱۰۷۲۲۱
بازدید : ۱۲۴۰

آیا تا کنون راجع به امتحان کردن انواع جدید قهوه فکر کرده اید یا می‌دانید چند نوع قهوه دیگر در سراسر دنیا وجود دارد؟

به گزارش roastycoffee، واقعیت این است که انواع مختلفی از نوشیدنی‌های قهوه وجود دارند که فقط منتظر شما هستند تا از صرف کردن آن‌ها لذت ببرید.

بیایید نگاهی بیندازیم به انواع قهوه‌های موجود در جهان، در این صورت دیگر می‌توانید هنگامی که آماده امتحان کردن طعم قهوه‌های جدید هستید به یک لیست راحت دسترسی پیدا کنید.

انواع مختلف دانه‌های قهوه

انواع گوناگونی از قهوه وجود دارد. با این وجود، اکثر این دانه‌های (قهوه) تولید و استفاده شده را می‌توان به دو گونه اصلی تقسیم کرد: Arabica و Robusta.

دانه‌های Arabica، اکثر قهوه‌های تولید و فروخته شده در جهان امروز را تشکیل می‌دهند؛ که حدود ۶۰ ٪ از قهوه جهان را شامل می‌شود. آن‌ها معمولاً از سایر انواع دانه‌های قهوه دارای کیفیت بالاتری هستند و به طور عمده در آمریکای لاتین کشت می‌شوند.

از طرف دیگر طعم دانه‌های قهوه روبوستا، بسیار قوی و تلخ است که در بسیاری از انواع اسپرسو‌ها و حتی برای آن‌هایی که یک قهوه واقعا تلخ و سنگین را ترجیح می‌دهند تولید و استفاده می‌شود. این دسته از افراد تمایل دارند که تقریبا دو برابر مقدار کافئین Arabica را صرف کنند.

دو نوع کمتر رایج Liberica و Excelsa هستند که به ندرت مصرف می‌شوند، به خصوص در ایالات متحده. اولی به طور انحصاری در فیلیپین پرورش یافته و به هیچ وجه به ایالت‌های دیگر وارد نمی‌شود. از طرف دیگر، مورد دوم (که اغلب از جنس دانه‌های قهوه Liberica به حساب می‌آید) تنها حدود ۷ ٪ از مصرف جهان را تشکیل می‌دهد و در جنوب شرقی آسیا پرورش پیدا می‌کند.

برای افرادی که اطلاعات کمی راجع به هر یک از این موارد دارند، مطالعه این مطلب می‌تواند جالب باشد.

قهوه عربیکا | Arabica

بر آورد شده است Arabica در تولید جهانی از ۶۰ تا ۷۵ درصد سهم برخوردار است. این گیاهان گاه به عنوان گونه‌های کوهستان خوانده می‌شوند، زیرا در ارتفاعات بالاتر و بارندگی پیوسته رشد می‌کنند.

به طور کلی، این "خوش طعم ترین" یا متمایز‌ترین از انواع گوناگون قهوه است. این بدان معناست که رشد آن در محیط اشتباه می‌تواند طعم و عطر محصول را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، آن‌ها بیشتر مستعد آفت و بیماری‌ها هستند. (منظور ما بیماری‌های گیاهی است، نه آنفولانزا)

در حالی که بدیهی است که تنوع زیادی در بین مناطق مختلف وجود دارد، با این وجود قهوه Arabica دانه‌های روشن تری دارد. همچنین، آن‌ها معمولاً دارای طعم و عطر‌های پیچیده تری هستند، به همین دلیل عموما در بین نوشیدنی‌های قهوه از محبوبیت بیشتری برخوردارند.

در ادامه برخی از انواع شناخته شده‌تر از خانواده قهوه عربی را به شما معرفی می‌کنیم:

۱. تیپیکا

تیپیکا
تیپیکا یه نمونه "معمولی" از خانواده Arabica است. این گونه که شامل تعدادی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین قهوه‌های منطقه‌ای از جمله Kona، Java، جامائیکا و موارد دیگر می‌باشد. تنوعش در یمن قبل از گسترش گسترده از طریق تجارت آغاز شده است. برای نخستین بار قبل از اینکه به دست سرخپوستان غربی برسد، کشت آن را به مالابر هند و اندونزی واگذار کردند.

۲. بربون (Bourbon)

بریون
احتمالاً بوربون یکی از رایج‌ترین زیر مجموعه‌های تیپیکا است. از اوایل دهه ۱۷۰۰ هنگامی که فرانسوی‌ها یک بشقاب Arabica Typica را به جزیره بوربون (اکنون Réunion) آوردند. جهش جزئی در آن رخ داد و سرانجام این گونه در آمریکای مرکزی و جنوبی گسترش یافت. این گیاهان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند، زیرا بیشتر از انواع دیگر قهوه تولید می‌شوند.

زیر مجموعه‌های مختلف بوربون شامل Mission فرانسه، N ۳۹، مایاگز، آروشا، جکسون، K ۲۰، کنیا انتخاب شده، و SL ۳۵ است؛ و Pointu، Semperlorens، Caturra، SL ۳۴، Tekic و Pacas می‌شوند.

۳. گشا / گِیشا (Gesha/Geisha)

گیشا
این یک نوع اصلی از Arabica است. این نام برای دهکده اتیوپی نامگذاری شده است و تا دهه ۱۹۵۰ در واقع کاشت و برداشت محصول انجام نشده بود. این گیاه در برابر مسئله coffee rust مقاوم است و در حال حاضر در درجه اول در پاناما رشد می‌کند. درختان نسبتاً بلند و دارای برگ‌های بلند هستند که شکل دانه‌های قهوه را دارند.

قهوه روبوستا Robusta

در مرحله بعدی، نوع بسیار متداول قهوه Robusta است. این گیاهان محبوبیت خود را از طریق کیفیت و طعم دم کرده افزایش داده اند، به دلیل داشتن کافئین بالا و سرسختی بسیار محبوب هستند.

در حالی که آن‌ها در آب و هوای گرم و شرایطی با بارندگی‌های متفاوت رشد می‌یابند، به این دلیل بیشتر شناخته شده اند و دانه‌های قهوه Robusta می‌تواند در طیف وسیع تری از آب و هوا و ارتفاعات پرورش پیدا کند. همچنین، آن‌ها در مقابل بیماری‌ها (گیاهی) بسیار بهتر از انواع دیگر مقاومت می‌کنند. این مقاومت آن‌ها را برای رشد در حجم‌های بزرگ‌تر بهتر می‌کند.

مقاومت و کیفیت بالاتر آن‌ها تمایل به اسیدیته را پایین نگه می‌دارد. این نوع از قهوه در برابر موادی مانند خامه و شکر بهتر مقاومت می‌کند و برای سرو قهوه‌هایی مانند قهوه ویتنامی عالی هستند. همچنین برند Death Wish نیز از این نوع قهوه استفاده می‌کند.

قهوه

قهوه لیبریکا و اکسکلسا|Liberica & Excelsa

اکسکلسا در واقع نمونه فرعی قهوه لیریکا است. با این حال، این دو نوع ویژگی‌های بسیار متفاوتی از یکدیگر دارند، در نتیجه بسیاری از افراد هنوز هم آن‌ها را دو نوع کاملاً متفاوت در نظر می‌گیرند.

دانه‌های قهوه لیبریکا در دهه ۱۸۹۰ میلادی از لحاظ محبوبیت به اوج خود رسید، هنگامی که coffee rust ۹۰ ٪ از محصولات عربیکا را از بین برد. فیلیپین اولین کشوری بود که تولید جدی دوباره آن را آغاز کرد و به این ترتیب به یک منبع اصلی تولید آن تبدیل شد.

این نوع قهوه بسیار شناخته شده به دلیل داشتن طعم مشخص، چوبی یا دودی با عطر گل و میوه‌ای منحصر به فرد از نمونه‌های محبوب است.

با این حال، پس از اعلام استقلال فیلیپین، تجارت بین این کشور و ایالات متحده قطع شد. با این وجود پس از احیای محصول Liberica، Arabica توانست جایگاه برتر تولید قهوه را به دست آورد و از آن زمان تاکنون اینگونه باقی مانده است.

انواع قهوه
از طرف دیگر، نوع دانه‌های قهوه Excelsa کمی ساده‌تر است. این گیاه روی درختان قهوه ۲۰ تا ۳۰ پایی رشد می‌کند (برخلاف درختان حداکثر ۶ فوتی، که قهوه عربیکا روی آن رشد می‌کند). این دانه‌های قهوه بیشتر به جای اینکه به تنهایی فروخته شوند، برای افزودن یک طعم اضافی به سایر قهوه‌ها استفاده می‌شوند.

طعم‌های سبک آن حتی با نمونه‌های کمی تلخ هم عالی است، به همین دلیل هنوز هم طرفداران مخصوص خود را دارد.

انواع نوشیدنی‌های قهوه

نقطه عطفی که بیشترین تفاوت قهوه را مشخص می‌کند مربوط به خود نوشیدنی‌ها می‌شود. بسیاری از روش‌ها و تکنیک‌های سرو و دم کردن آن‌ها وجود دارد که طعم‌های بی نظیری به قهوه می‌دهند. بیایید نگاهی به برخی از محبوب‌ترین تکنیک‌های سرو نوشیدنی‌های قهوه نگاهی بیاندازیم.

اصول اولیه آماده کردن قهوه

قهوه جوش

قهوه سیاه (Black Coffee) - قهوه بعد از دم کردن مستقیم از قهوه جوش سرو می‌شود بدون اینکه چیزی به آن اضافه شود تا طعم آن تغییر کند. به همین دلیل حتما باید آن را امتحان کنید.

قهوه با شکر و / یا شیر - قهوه درست شده مانند قهوه سیاه فقط بعد از دم کردن با موادی مانند خامه یا شیر و شکر یا شیرین کننده مصنوعی برای تغییر طعم نوشیده می‌شود.

اسپرسو - یک روش دم کردن قهوه است. مقدار کمی آب اضافه می‌شود و باعث ایجاد طعم و قدرت متفاوتی در قهوه می‌شود.

روش‌های دم کردن قهوه

قهوه دمی سرد - روشی برای دم کردن که از آب گرم استفاده نمی‌کنند. در عوض، از آب سرد و مدت زمان طولانی تری برای درست کردن نوشیدنی قهوه سرد صرف می‌شود.

قهوه فیلتر شده یا دم کردن به روش چکاندن - روشی برای دم کردن قهوه که در یک فیلتر کاغذ قرار می‌گیرد و آب داغ روی آن ریخته می‌شود، اجازه می‌دهد تا داخل ظرف قهوه در زیر ظرف پایینی آن بریزد.

قهوه فرانسه - قهوه ساخته شده با دستگاه French press، که از یک پیوندگر برای فشار دادن قهوه برای جدا کردن نوشیدنی تمام شده از قهوه استفاده می‌کند.

آیس کافی (Iced Coffee) - کمی متفاوت از قهوه دمی سرد است، آیس کافی با استفاده از روش دم کردن گرم تهیه شده و قبل از سرو سرد می‌شود.

موکا - قهوه دم کرده با استفاده از بخار تحت فشار، از ترکیب اسپرسو و شکلات تهیه می‌شود؛ و در نهایت دو روش دیگر شامل Percolated Coffee و Vacuum (Siphon) Coffee می‌شود.

قهوه جوش

کالری موجود در قهوه

هنگامی که صحبت از مقایسه انواع قهوه به میان می‌آید تنها تمایز اصلی شان کالری آن‌ها است. در حالی که یک فنجان قهوه تلخ یا اسپرسو ممکن است کالری به تنهایی نداشته باشند، اما برای تمامی قهوه‌ها این امر صادق نیست.

افزودنی‌های خوشمزه

در حالی که نوشیدن قهوه بدون هیچ افزودنی به صورت تلخ هنوز هم طرفداران زیادی دارد، اما بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند کمی افزودنی به آن‌ها اضافه کنند. در این صورت، ممکن است بیش از آنچه انتظار دارید کالری دریافت کنید.

در اینجا چند مورد متداول وجود دارد که به قهوه و اسپرسو ممکن است مقداری کالری اضافه شود:

قعوه

• شکر: ۱۶ کالری برای ۱ قاشق چایخوری
• شیر ۲ ٪: ۱۵ کالری برای ۲ قاشق غذاخوری
• شیر کامل: ۱۹ کالری برای ۲ قاشق غذاخوری
• خامه‌های سنگین: ۱۰۱ کالری برای ۲ قاشق غذاخوری
• شیر بدون چربی: ۱۰ کالری برای ۲ قاشق غذاخوری

احتمالا فقط ۱ قاشق چایخوری شکر و ۲ قاشق غذاخوری شیر با چربی ۲ ٪ می‌تواند برای درست کردن یک قهوه دلچسب کافی باشد. این فنجان قهوه حدود ۳۶ کالری برای شما دارد.

در حال حاضر، اگر قصد صرف کردن فنجان دوم هستید، در این صورت نزدیک به ۷۲ کالری دریافت خواهید کرد. این تقریباً همان میزان کالری است که از خوردن یک عدد کوکی بدست می‌آورید و تنها به ۱۰-۱۵ دقیقه پیاده روی را برای سوختن این کالری نیاز دارید؛ بنابراین، در کل خیلی بد نیست، حتی اگر قهوه را کاملا با شیر درست کنید.

با این حال، بسیاری از مردم معمولا شیر را برای درست کردن آن انتخاب می‌کنند، که می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. علاوه بر این، هنگامی که شما نوشیدنی‌های مخصوص کافی شاپ محلی خود را میل می‌کنید، احتمالا این میزان کالری می‌تواند کمی متفاوت باشد.

سایر انواع قهوه‌ها

۱- اسپرسو

قهوه

بیایید از پایه شروع کنیم، یک اسپرسو حدود ۱ کالری دارد؛ بنابراین حتی اگر شما دوبل (doppio) آن را سفارش دهید، مقدار آن بسیار ناچیز است.

اگر کمی شیر را برای یک ماکیاتو (macchiato) اضافه کنید، تقریباً در حدود ۱۳ تا ۱۸ کالری دریافت می‌کنید.

۲- امریکانو Americano یا Long Black

در حالی که، این‌ها از نظر فنی دو نوشیدنی متفاوت هستند، مواد کاملاً مشابهی دارند: یک مقداری از اسپرسو به همراه مقداری آب اضافی. این نوشیدنی در حدود ۳ کالری دارد؛ بنابراین ما هنوز در قلمرو کاملاً ایمنی قرار داریم.

۳- کاپوچینو

کاپوچینو‌ها نسبت به بسیاری از نوشیدنی‌های مبتنی بر شیر کالری کمتری دارند، زیرا شیر کمتری دارند و بیشتر کف می‌کنند. آن‌ها عموما بین ۱۱۰-۱۳۵ کالری دارند.

۴- لاته

یک لاته به طور کلی یکی از نوشیدنی‌های با کالری بالا است که می‌توانید سفارش دهید. با این حال، تعداد کالری بسته به میزان و نوع شیری استفاده می‌شود بسیار متفاوت است. آن‌ها معمولاً در حدود ۱۲۰-۱۵۰ کالری دارند.

نکته: میزان مصرف مهم است - در حالی که می‌توانید با انتخاب مناسب شیراین میزان را کنترل کنید با این وجود باید بدانید یک لاته کوچک تا حدود ۷۰ کالری دارد، به خاطر داشته باشید که یک ونتی از Starbucks حتی با شیر غیر چرب حدود ۲۵۰ کالری خواهد داشت.

۵- موکا

این یکی از نوشیدنی‌های پر کالری است که می‌توانید سفارش دهید. اگرچه میزان کالری‌ها متفاوت خواهد بود. بسته به جایی که شما آن را سفارش می‌دهید، آن‌ها معمولاً در حدود ۲۹۰ کالری دارند. یک نوشیدنی سرشار از شکلات و خوش طعم.

۶-قهوه ریستریتو

انواع قهوه‌ها و طرز تهیه معروف‌ترین نوشیدنی‌های آن

در مقابل، کلمه‌ای با نام ریستریتو (Ristretto) در بین ایتالیایی‌ها رایج است که حاصل قاطی‌کردن دو کلمه‌ی Espresso و Restrict (به معنای محدود کردن و محدود شدن) است. این نوع، باز همان اسپرسو است که در حجم کمتری سرو می‌شود.

هرچند شات‌های اسپرسو کوچک هستند و معده‌ی ما ایرانی‌ها به ورود چنین میزانی از قهوه کوچک‌ترین اعتنایی نمی‌کند، شات ریستریتو از شات اسپرسو هم کوچک‌تر است! یعنی ریستریتو دقیقا همان اسپرسویی است که تقریبا با نصف حجم اسپرسو سرو می‌شود. پس از نظر حجم، ابتدا ریستریتو قرار می‌گیرد، سپس اسپرسوی عادی و در انتها دوپیو (اسپرسوی دوبل).

کلام آخر

این مطلب شامل لیستی از انواع قهوه‌ها بود همانطور که می‌بینید، نوشیدنی‌های مختلف قهوه را شامل می‌شد که برای لذت بردن شما از صرف قهوه‌های بیشتر آماده شده اند. چند نوع قهوه مختلف را امتحان کرده اید؟ می‌دانم در این لیست چندین مورد وجود دارد که من هنوز از آن‌ها را امتحان نکرده ام. بسیار مشتاقم تا چند مورد را تست کنم.

آیا نمونه‌ای از نوشیدنی قهوه در این لیست فراموش شده است؟ اگر چنین است، به ما اطلاع دهید تا فورا آن را به این فهرست اضافه نماییم. تا آن زمان امیدواریم که از صرف این همه نوشیدنی قهوه خوش عطر و طعم لذت برده باشید.

قهوه

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید