چرا کباب را با سماق میخوریم؟!
مصرف سماق با کباب خاصیتی قابض دارد و در صورت وجود التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش سبب بهبود آنها میشود و محافظ خوبی برای کبد است.
اغلب افراد در هنگام صرف کباب در کنار آن از سماق استفاده میکنند، استفاده از سماق همراه با کباب تنها به علت خوش طعم شدن آن نیست و دلایل دیگری نیز دارد.
کباب یکی از خوشمزهترین غذاهای اصیل ایرانی است که محبوبیت زیادی بین ایرانیان دارد. از گذشته همراه چلوکباب، سماق و برخی مخلفات دیگر استفاده میکردند که این کار بی دلیل نبوده است. در ادامه این بخش دلیل مصرف سماق همراه کباب و فواید مصرف سماق را بیان میکنیم.
هنگام خوردن کباب از یک ماده غذایی مصلح مانند سماق استفاده کنید، زیرا
۱. سماق دارای اثرات ضد میکروبی است و مصرف سماق با کباب سبب رفع آلودگی گوشت میشود.
۲. مصرف سماق با کباب خاصیتی قابض دارد و در صورت وجود التهابات یا زخمهایی در مسیر لوله گوارش سبب بهبود آنها میشود و محافظ خوبی برای کبد است.
۳. مصرف سماق با کباب سبب کاهش کلسترول و کاهش جذب چربی گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب میشود.
۴. سماق اسید اوریک خون را کاهش میدهد و به این دلیل سماق همراه کباب استفاده میشود که بدن فرد بتواند اسید اوریک حاصل از هضم کباب را تا حدی کاهش دهد.
۵. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود.
فواید مصرف سماق همراه برخی از غذاها
دارای طبیعت سرد و خشک است.
مصرف سماق موجب تقویت دستگاه گوارش و کبد میشود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری میکند.
سماق دارای خاصیت سم زدایی و ضدالتهاب برای کبد است.
استفاده از سماق هنگام بروز برخی بیماریها مانند تهوع، استفراغ و اسهال بسیار موثر است.
سماق تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
سماق تحریک کننده اشتها است.
سماق به دلیل داشتن تانن فراوان، قابض و پاک کننده معده است.
سماق خاصیت آنتی بیوتیکی برای دستگاه گوارش دارد و اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسمهای خطرناک و بیماری زا در بدن دارد.
سماق برطرف کننده نقرس است.
سماق خون را تصفیه میکند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع میکند.
سماق همچنین کاهش دهنده قند خون است و از طریق آنزیم آلفا آمیلاز، قند خون را کاهش میدهد.
کباب را با این مخلفات میل کنید
همراه کباب، سماق، گوجه و آبلیموی تازه یا آب نارنج، پیاز، فلفل سیاه میل کنید، زیرا به خاطر ویتامین C. این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود.
همراه کباب سبزی خوردن تازه میل کنید، زیرا کاروتنوئیدهای موجود در سبزیها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا میبرند.
کباب را با چه چیزهایی نخوریم؟
همراه غذاهای گوشتی مانند کباب، ماست، دوغ و کفیر نخورید، زیرا کلسیم این فرآوردهها میتواند از جذب آهن گوشت بکاهد.
مصرف همزمان ماست با گوشت برای افراد دارای دردهای مفصلی مناسب نیست و میتواند سبب تشدید بیماری شود.
ماست دیر هضم است و برای سرد مزاجان و افراد دارای معده سرد مناسب نیست.
نیم تا یک ساعت پس از صرف غذای گوشتی ماست و دوغ بخورید.
نکات مهم مصرف کباب
یک سیخ کباب کوبیده ۲۷۰ کالری، یک سیخ کباب برگ ۲۰۰ کالری و یک پرس چلو کباب همراه کره حدود ۱۲۰۰ کالری انرژی دارد.
از مصرف قسمتهای سوخته گوشت و گوجه کبابی پرهیز کنید.
کباب را به صورت خانگی تهیه و تا حد امکان چربیهای ظاهری از گوشت جدا شود.
به کباب جوش شیرین اضافه نکنید، زیرا جوش شیرین قدرت جذب آهن و کلسیم را کم میکند و گوشت را به غذایی بی خاصیت تبدیل میکند.
بیش از حد از پیه و دنبه استفاده نکنید، زیرا استفاده از پیه و دنبه موجب افزایش کلسترول و تری گلیسیرید و در نهایت بروز بیماریهای قلبی - عروقی میشود.
اگر مجبور به استفاده از کباب رستورانهای بین راهی شدید، همراه غذا دوغ و ماست کاکوتی دار، نعنادار یا موسیردار بخورید، زیرا این سبزیجات ضدعفونی کننده قوی مجاری گوارشی هستند و خطرات احتمالی گوشت مسموم و فاسد را کم میکنند.
مصرف بیش از اندازه سماق، مسمومیت زاست.
منبع: ایسکانیوز